آرمان امروز/ یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره برخی مشکلات اخیر گفت: این فضا با سخنرانی رئیس‌جمهور در جمع مدیران دولت آرام‌تر شد؛ در آن مقطع فضای تندی علیه رئیس‌جمهور و کلیت دولت حاکم بود. حتی بعضی‌ها پا را فراتر گذاشتند و بحث استعفای دولت را مطرح کردند و برخی در مجلس مثل پایداری‌ها بحث استیضاح رئیس‌جمهور را پیش کشیدند. اما این فضا، تا حدی فروکش کرده است. حجت‌الاسلام والمسلمین قدرت‌ا... علیخانی در مورد علل بروز فضای استعفای رئیس‌جمهور، اظهار داشت: به اعتقاد من رئیس‌جمهور مدت‌ها با مردم حرف نزده بود. مسائل و مشکلات فعلی کشور مخصوصا مسائل اقتصادی را به مردم توضیح نداده بود. 
از طرفی فشار روی مردم افزایش یافته به همین دلیل بخشی از جامعه از دست رئیس‌جمهور عصبانی بودند. برخی هم به این مساله دامن می‌زدند. البته این طور نیست که با آن سخنرانی رئیس‌جمهور، همه مشکلات حل شده؛ ناراحتی‌ها ادامه دارد، اما عصبانیت‌ها کاهش یافته است. وی در ارتباط با استعفای رئیس‌جمهور اظهار کرد: بحث استعفای رئیس‌جمهور حرف دشمنان ایران و حاکمیت و نظام است. رئیس‌جمهور یک سال نیست که با ۲۴ میلیون رأی مردم روی کار آمده است. بسیاری از رأی دهنده‌ها، از رئیس‌جمهور گله دارند، ولی موافق استعفای رئیس‌جمهور نیستند. چون با استعفای رئیس‌جمهور کشور عملا به بحران واقعی می‌رود. این اتفاق بحران اقتصادی را به بحران سیاسی تبدیل می‌کرد که کنترل آن مشکل بود. نماینده سابق مجلس عنوان کرد: ضمن اینکه افراد یا گروه‌های خواهان استعفای رئیس‌جمهور، گروه‌های ریشه‌داری نبودند یا پایگاهی ندارند. مثل موتلفه‌ای‌ها یا پایداری‌ها. البته این وسط، بعضی از نظامی‌ها هم این حرف را گفتند، اما بعد از ملاقات رئیس‌جمهور با رهبری، حرفشان را پس گرفتند و منکر شدند و اگر چنین چیزی گفته بودند، سریعا اصلاح کردند.

روحانی اوضاع را برگرداند
علیخانی در خصوص علت سکوت رئیس‌جمهور در این برهه خاص گفت: آقای رئیس‌جمهور یکی دو بار از وزرای خود گله کرد. یک بار آمد و گفت: روزه سکوت گرفته‌اید، یک روز گفت که اگر نمی‌توانید کار کنید، چنین و فلان. وی ادامه داد: فکر می‌کنم رئیس‌جمهور از بخشی از کابینه خود ناامید شده بود. شنیده‌ام قبلا از اصلاح‌طلبان هم گله‌مند بودند که از من حمایت نمی‌کنند. این در حالی است که اصلاح‌طلبان مثل گذشته حامی رئیس‌جمهور هستند. شما دیدید که آقای موسویان که از همراهان قدیم رئیس‌جمهور بوده، جزو کسانی شد که استعفا را مطرح کرد، استعفایی که چند ماه پیش احمدی‌نژاد باب آن را باز کرده بود. یعنی عملا برخی نوعی همصدایی در این موضوع با احمدی‌نژاد پیدا کردند. من نمی‌دانم آقای روحانی با وزرا و کارگزارانش رودربایستی دارد؟ اوضاع دست خودش است و خودش می‌تواند اوضاع را برگرداند. وی در خصوص راهکارهای بحران پیش رو گفت: یکی از راه‌ها ترمیم کابینه است، البته با افرادی کاردان و امتحان پس داده است. چرا که تاخیر در ترمیم، کار را به جایی رساند که صدای مجلس هم درآمد. نمی‌خواهم این مجلس را به عرش اعلی ببرم. اما امام فرموده بودند که اگر ما مجلس قوی داشته باشیم کشور را حفظ می‌کند و در مواقع حساس کشور را از بحران‌ها نجات می‌دهد. نماینده سابق قزوین در مجلس در خصوص ترمیم کابینه افزود: به نظرم رئیس‌جمهور باید برود مجلس درباره شرایط شفاف‌تر با نمایندگان و مردم صحبت کند.

شجاعانه به میدان بیا
نماینده سابق قزوین در مجلس در مورد ترمیم کابینه اذعان کرد: پیشنهاد ۱۸۷ نماینده برای ترمیم کابینه ابتکار خوبی است و فکر مى‌کنم خود دولت هم تقریبا به این جمع‌بندى رسیده است. به نظرم آقای رئیس‌جمهور باید بروند مجلس درباره شرایط شفاف‌تر با نمایندگان و مردم صحبت کنند. اخیرا ایشان گفتند من ۲۴ میلیون رأی داشتم، از امروز نماینده ۸۱ میلیون نفرم. من می‌گویم همان ۲۴ میلیون. مگر کم است؟ صریح و با قدرت صحبت کنند و شرایط را براى مردم و نماینده‌ها بیان کنند. البته یک موضوع مهم در کنار تغییر و ترمیم کابینه این است که چه کسانی قرار است جایگزین آنها شوند؟ وی در این خصوص که کدام بخش کابینه باید ترمیم شود اظهار کرد: الان ترمیم کابینه دو جهت دارد، یک جهت افرادی که خوب عمل نکردند و باید بروند و یک جهت وزرایی که ظاهرا بنا به دلایل کاری یا اختلاف نظر با بخش دیگر در کابینه، نمی‌خواهند بمانند. وی خطاب به رئیس‌جمهور گفت: «قوی کار کن و شجاعانه به میدان بیا».

ضربه به اصلاحات
علیخانی گفت: آقای روحانی در دوره اول، بعد از دو سه ماه یک جلسه با اصولگرا‌ها و سپس یک جلسه هم با سران اصلاح‌طلب گذاشتند. نمی‌گویم به حرف‌هایی که زده شد، عمل کرد؛ اما حداقل این دو جریان در آن جلسات، نظرات، ایده‌ها و نقدهایشان را بیان کردند. در دولت دوم اصلا این اتفاق نیفتاد؛ نه اصولگرا‌ها و نه اصلاح‌طلبان دیداری نداشتند. نماینده سابق مجلس تصریح کرد: بعد هم متاسفانه نقل شد؛ ان‌شاءا... که دروغ باشد، برخی گفته‌اند که «اصلاح‌طلب‌ها که نقش زیادی نداشتند، این اصولگرایان معتدل بودند که آقای روحانی را آوردند». اصولگرایان خودشان کاندیدا داشتند و به روحانی رأی ندادند. بله؛ یک سری متعادلین همراه، اما بسیار اندک بودند. پس بی‌انصافی نکنیم. وی درباره نقش حلقه اول رئیس‌جمهور در این قضایا گفت: حداقل این است که فعال نیستند. روابط عمومی‌ و ارتباط‌شان ضعیف است. حال که تیمش ضعیف است، خودش حداقل هر ماه بیاید و صحبت کند. 
الان شرایط طوری است که می‌طلبد ایشان به طور مداوم با مردم صحبت کند. مثلا همین جمله‌ای که گفتند من استعفا نمی‌دهم، نمی‌ترسم، هستم و آبرویم را می‌گذارم، کمی برای حامیانش دلگرمی شد و به نفع کشور هم بود. به اعتقاد من هم آقای روحانی باید جدی‌تر وارد صحنه شود و هم مجلس جدی‌تر برخورد کند. وی در ارتباط با نامزدی عارف در انتخابات 1400 گفت: ضمن احترام به آقای عارف؛ آنچه واقعیت دارد این است که ناشی از بحران‌های اخیر اقتصادی و عملکرد دولت، عملکرد فراکسیون امید و نیز ماجرای شهرداری تهران تا قبل از آقای افشانی، جریان اصلاحات ضربه و آسیب خورده است. الان متاسفانه فاصله بین مردم و برخى مسئولان زیاد شده و ترمیم این شکاف و بازگرداندن اعتماد خیلی کار دارد. اصلاح‌طلبان باید به سهم خود در این موضوع چه در دولت، چه در مجلس و شهردارى پیش قدم باشند. وی در پاسخ به این سوال که «مقصر از بین رفتن ارتباط بین رئیس‌جمهور و حامیانش کیست»، اظهار کرد: من معتقدم در اینگونه موارد، دفتر رئیس‌جمهور و مشاوران باید بهتر عمل کنند. 
آقای روحانی در سخنرانی اخیر گفتند که نیرو‌های نو و جدید، بیایند مشورت بدهند. این کار باید عملى شود و دسترسی‌ها و ارتباط‌ها تسهیل شود. آقای روحانی در دوره اول، بعد از دو سه ماه یک جلسه با اصولگرا‌ها و سپس یک جلسه هم با سران اصلاح‌طلب گذاشتند. نمی‌گویم به حرف‌هایی که زده شد، عمل کرد؛ اما حداقل این دو جریان در آن جلسات، نظرات، ایده‌ها و نقدهایشان را بیان کردند. علیخانی اظهار کرد: در دولت دوم اصلا این اتفاق نیفتاد؛ نه اصولگرا‌ها و نه اصلاح‌طلبان دیداری نداشتند. بعد هم متاسفانه نقل شد(ان‌شاءا... که دروغ باشد) برخی گفته‌اند که «اصلاح‌طلب‌ها که نقش زیادی نداشتند، این اصولگرایان معتدل بودند که آقای روحانی را آوردند». اصولگرایان خودشان کاندیدا داشتند و به روحانی رأی ندادند. بله؛ یک سری متعادلین همراه، اما بسیار اندک بودند. پس بی‌انصافی نکنیم. از طرف دیگر الان زمانى است که اقتصاددانان و صاحبنظران این حوزه حرف دارند. باید سازوکارى پیش‌بینی کرد و مرتب نظرات آنها را گرفت و در سیاستگذارى‌ها لحاظ کرد، چون شرایط سختى داریم که وقت آزمون و خطا نیست. وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره نقش حلقه اول نزدیک به رئیس‌جمهور مانند واعظی، نهاوندیان، آشنا و... را در این قضایا چطور می‌بینید، بیان داشت: من با شخص کار ندارم. حداقل این است که فعال نیستند. روابط عمومی و ارتباط‌شان ضعیف است. دولت روحانی پشتوانه ۲۴ میلیون رأی را دارد و از نظر بین‌المللی یک چهره شناخته شده است؛ برخلاف احمدی‌نژاد، ریشه‌دار است. دست خودش است که بخواهد فعال‌تر برخورد کند. حال که تیمش ضعیف است، خودش حداقل هر ماه بیاید و صحبت کند. الان شرایط طوری است که می‌طلبد ایشان به طور مداوم با مردم صحبت کند. مثلا همین جمله‌ای که گفتند من استعفا نمی‌دهم، نمی‌ترسم، هستم و آبرویم را می‌گذارم، کمی برای حامیانش دلگرمی شد و به نفع کشور هم بود. به اعتقاد من هم آقای روحانی باید جدی‌تر وارد صحنه شود و هم مجلس جدی‌تر برخورد کند.