ایسنا/ دولت آمریکا بودجه متعهد شده خود به دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل به ارزش دو میلیون دلار را امروز (چهارشنبه) قطع کرده و در اعتراض به سیاست‌های رئیس روسی این دفتر سطح حضور خود را در کنفرانسی درباره این موضوع کاهش داد.


به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام آمریکایی که نام خود را فاش نکرد، گفت: قطع این بودجه با تصمیم اخیر رئیس روسی مبارزه با تروریسم سازمان ملل مبنی بر جلوگیری از حضور گروه‌های علاقه‌مند غیردولتی در یک کنفرانس مربوط به این دفتر مرتبط است.

این مقام آمریکایی در پاسخ به اینکه آیا اتخاذ این تصمیم ارتباطی با ولادیمیر وورونکوف، رئیس روسی این دفتر با بیش از ۳۰ سال سابقه خدمت دارد، پاسخ داد: چنین مساله‌ای اهمیت داشته و اینکه وورونکوف از جانب دولت کشور خود درخصوص این کنفرانس تحت فشارهای بسیار قرار گرفته است.

دفتر وورونکوف به درخواست برای اظهارنظر درباره این مساله پاسخ نداد.

دولت ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه از جانب کشورهای غربی متهم به سرکوب گروه‌های علاقه‌مند که به عنوان "جامعه مدنی" شناخته می‌شوند و همچنین متهم به برخورد با نهادهای مستقل شده است.

این مقام آمریکایی خاطر نشان کرد: آمریکا و کشورهای دیگر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و وورونکوف را که یکسال پیش منصوب شده بود تحت فشار قرار داده‌اند تا این گروه‌ها را در کلیت این کنفرانس شامل کنند چون آنها مشارکت‌های ارزشمندی را می‌توانند انجام دهند.

با این حال مقام آمریکایی گفت: به نظر می‌رسد که درخواست‌های ما مورد اعتنا قرار نگرفته و به جای آن دیدگاه‌های کشورهایی مثل سوریه، ونزوئلا، ایران و روسیه درباره این موضوع وزنه بیشتری نسبت به کشورهای دیگر که "بیشترین تلاش را برای مبارزه با تروریسم انجام می‌دهند"، پیدا کرده است.

جایگاه آمریکا در این دفتر که یک سال از عمر آن می‌گذرد جدیدترین مناقشه درخصوص درخواست‌های دولت دونالد ترامپ برای اعمال تغییر در سازمان ملل است.

چند روز پیش آمریکا در اعتراض به آنچه که تبعیض شورای حقوق بشر سازمان ملل در حق اسرائیل و عدم دست زدن به اصلاحات عنوان کرد، از این شورا خارج شد.

دو نشست مربوط به روز افتتاحیه کنفرانس دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل در امروز (چهارشنبه) با موضوعات "تبادل اطلاعات و دانش کارشناسی" و "مبارزه با شبه‌نظامیان خارجی" به روی رسانه‌ها و گروه‌های علاقه‌من بسته شد.

یک مقام ارشد سازمان ملل گفت: علت بسته شدن این نشست‌ها به روی این گروه‌ها این بوده که انتظار مطرح شدن و تبادل اطلاعات حساس فراوان میان سران آژانس‌های مبارزه با تروریسم وجود داشته است.

مقام آمریکایی گفت: واشنگتن حضورش را در این کنفرانس دو روزه در سطح معاون هماهنگ کننده موقت دفتر مبارزه با تروریسم وزارت خارجه آمریکا تنزل داده است در حالی که در ابتدا مقامی در سطح وزارت قرار بود در این کنفرانس شرکت کند.

حدود ۱۲۰ کشور در کنار ۱۰۰ گروه جامعه مدنی انتظار می‌رود که در این کنفرانس شرکت کند.

نزدیک به ۷۵ درصد هیات‌ها تحت رهبری سران یا معاون‌های سران آژانس‌های مبارزه با تروریسم یا وزارتخانه‌های کشور هستند.