تسنیم/ متن پیش رو در تسنیم منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست

در زمانی که محور مقاومت، منطقه را از طرح های استعماری پاک کرده است، صهیونیست‌ها می‌خواهند طرحی با زیربنای اقتصادی را اجرا کنند که هیچ کشوری در منطقه نتواند علیه آنها سخنی بگوید. 

از سال 2012 محافل حاکمیتی رژیم صهیونیستی طرحی را در برنامه‌های خود معرفی کرده‌اند که با عناوین مختلف خبر از تلاش صهیونیست‌ها برای متصل کردن راه‌آهن سرزمین‌های اشغالی از بندر حیفا تا خلیج فارس دارد. این خط آهن که طی سال‌های اخیر بسیار از آن سخن رفته است قصد دارد با متصل کردن راه‌آهن رژیم صهیونیستی به اردن، به سایر کشورهای عربی وصل شود و سیستم حمل‌ونقل رژیم صهیونیستی را به تمام کشورهای عربی مرتبط کند.

پیشینه طرح
برای نخستین بار این طرح در سال 2005 در قالب توافقی بین اردن و رژیم صهیونیستی مطرح شد اما اجرایی نشد. پس از آن به‌عنوان یک لایحه در کنست رژیم صهیونیستی در سال 2012 مطرح شد، اما نتوانست مقبولیت لازم را به دست آورد. پس از آن در سال 2015 در دولت کنونی بنیامین نتانیاهو، یسرائیل کاتص، مسئول دو وزارت‌خانه امنیت و راه دوباره این طرح را در رسانه‌ها مطرح کرد. از آن زمان به بعد این طرح از سوی کاتص در اندیشکده‌ها و اتاق‌های فکر رژیم صهیونیستی بیان شده است و به‌نظر می‌رسد در حال جرح و تعدیل و چکش خوردن است تا اجرایی شود.

مختصات طرح
براساس آنچه یسرائیل کاتص، وزیر امنیت و راه رژیم صهیونیستی در کنفرانس مؤسسه امنیت ملی رژیم صهیونیستی ارائه کرد، قرار است خط آهن بندر حیفا در سواحل مدیترانه در فلسطین اشغالی از مسیر شهر بیسان در شمالی‌ترین نقطه کرانه باختری از طریق گذرگاه شاه حسین، وارد اردن شده، به خط آهن شهر «اِربد» اردن متصل می‌شود. خط آهنی که از شمال اردن آغاز شده و در طول کشور اردن تا جنوب این کشور امتداد داد بخشی از خط آهن تاریخی حجاز است که در دوره عثمانی برای انتقال حاجیان از ترکیه به عربستان کشیده شده بود.

با اتصال به این بخش راه‌آهن رژیم صهیونیستی به راه‌آهن کشورهای عربی متصل می‌شود. در مسیر راه‌آهن کشورهای عربی یک نقطه در جنوب اردن، یک نقطه در عربستان و یک نقطه هم بین کویت و عراق خلأ وجود دارد که اگر ساخته شود تمام پایتخت‌های عربی مثل امان، ریاض، دوحه، مسقط، کویت، بغداد، دمشق و بیروت به هم وصل می‌شوند.

طرح در چه‌مرحله‌ای قرار دارد؟
صهیونیست‌ها با اصرار جدی روی این طرح طی دو سال گذشته به‌سمت اجرایی کردن آن حرکت کرده‌اند. بودجه اتصال خط آهن حیفا به اردن در بودجه سال 2019 رژیم صهیونیستی پیش‌بینی شده است و شرکت قطارهای این رژیم در حال حاضر ضمن تهیه تمام نقشه‌های آن، با بودجه‌ای به‌مبلغ 2 میلیارد شیکل (550 میلیون دلار) آماده و منتظر اجرایی کردن آن است. معنای این اقدامات این است که آنها به‌دلیل اهمیت طرح مذکور آن را به عملیاتی شدن رسانده‌اند.

پیامدها و ره‌آوردهای طرح برای صهیونیست‌ها و منطقه
از زمانی که جبهه مقاومت در دو کشور عراق و سوریه توانست بر تروریست‌ها غلبه یابد صهیونیست‌ها در ادبیات خود از اصطلاحی به‌نام «کریدور تهران ــ بیروت» سخن گفته‌اند. مقصود آنها از این اصطلاح در حقیقت پیروزی مقاومت در منطقه خاورمیانه و متصل شدن 4 کشور ایران، عراق، سوریه و لبنان به یکدیگر است، 4 کشوری که برای مبارزه با تروریسم، با یکدیگر هم‌پیمان شده‌اند و امروز یک جبهه واحد را مقابل طرح غرب برای منطقه غرب آسیا تشکیل داده‌اند. صهیونیست‌ها می‌گویند با اتحاد این 4 کشور، ایران می‌تواند در مدیترانه حضور یابد.

صهیونیست‌ها با طرح راه‌آهن حیفا ــ خلیج فارس می‌خواهند مسیری را که تمام کشورهای عربی حتی عراق و سوریه را درمی‌نوردد جایگزین این مسیر کنند، مسیری که برساخته اتاق‌های فکر آنها است.

تبدیل رژیم صهیونیستی به مرکز حمل‌ونقل دریایی در منطقه

صهیونیست‌ها همواره در پس هر طرحی ابتدا به عواید و نتایج اقتصادی آن می‌اندیشند. یکی از نتایج ایجاد خط آهنی که تمام کشورهای عربی را به بندر حیفا متصل می‌کند این است که این بندر چون در انتهای مسیر این خط آهن و در دریای مدیترانه قرار داد به مرکز حمل‌ونقل منطقه‌ای تبدیل می‌شود، بندری که می‌تواند نقطه اتصال آسیا با اروپا و آفریقا شود. این مرکزیت می‌تواند عواید اقتصادی و سیاسی بسیاری را برای صهیونیست‌ها همراه داشته باشد.

جایگزینی خط آهن حیفا خلیج فارس با آبراه سوئز
اگر این مسیر راه‌آهن ایجاد شود می‌تواند جایگزین آبراه سوئز بین مدیترانه و دریای سرخ شود، زیرا بندر حیفا در شمال آبراه سوئز قرار دارد و کالاها می‌توانند بدون عبور از این آبراه و مسیر آبی به مدیترانه منتقل شوند، امری که می‌تواند تبعات فراوانی برای مصر، فرانسه و انگلستان داشته باشد چرا که این سه کشور منافعی در آبراه سوئز دارند.

بهره‌ گیری از اقتصاد 10 کشور عربی
صهیونیست‌ها با ایجاد این خط آهن می‌توانند به راه‌آهن 10 کشور عربی منطقه متصل شوند، ره‌آورد اقتصادی این اتصال که جمعیتی چندصد میلیونی را در خود جای داده است برای صهیونیست‌ها بسیار بالا است.

برقراری ارتباط رسمی با کشورهای عربی
با اتصال این خط آهن کشورهای عربی عملاً در مسیر عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها قرار می‌گیرند و صهیونیست‌ها علاوه بر به‌دست آوردن بهره اقتصادی فراوان، مسیر سیاسی صعبی را که هزینه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی و بین المللی هم برای آنها داشته است به‌راحتی طی می‌کنند و این خط آهن بهانه‌ای برای روابط رسمی با کشورهای عربی در آینده نه‌چندان دور خواهد بود.

کورکردن خطوط ترانزیت منطقه
با راه انداختن این خط آهن، به‌دلیل به‌صرفه بودن و امن‌تر بودن انتقال کالا با راه‌آهن، خطوط زمینی ترانزیت کالا که امروز بین کشورهای منطقه وجود دارد ارزش خود را از دست خواهند داد، این به‌معنای آن است که بسیاری از درآمدهای ترانزیت کالا که محل تأمین معاش اهالی و دولت‌های منطقه بوده است از بین خواهند رفت و با کم‌رونق شدن مسیرهای ترانزیت کالا عملاً همه درآمدهایی که تا امروز به جیب دولت‌های منطقه می‌رفت به‌سمت صهیونیست‌ها سرازیر می‌شود. البته کشورهای منطقه نیز درآمدهایی خواهند داشت اما همه آنها وابسته به نقطه نهایی در بندر حیفا خواهند شد که در دست صهیونیست‌ها است.

محوریت‌بخشیدن به کشورهای حوزه خلیج فارس میان اعراب
این خط آهن بین تمام کشورهای منطقه گسترده می‌شود، اما با متصل شدن به‌طریق اردن، سبب محوریت یافتن کشورهای حوزه خلیج فارس خواهد شد. آنجا که این مسیر به حیفا ختم می‌شود قطعاً کسانی بهره بیشتری خواهند برد که با صهیونیست‌ها روابط بهتری داشته باشند، در حقیقت این خط آهن تمهیدی برای محوریت دادن به هم‌پیمانان رژیم صهیونیستی در منطقه است.

جهت‌دادن به مسیر سرمایه‌گذاری کشورهای حوزه خلیج فارس به‌سمت رژیم صهیونیستی

با ایجاد این خط آهن، کشورهای حوزه خلیج فارس که از سرمایه‌های هنگفت برخورداراند جهت‌گیری سرمایه‌ای‌شان را در این مسیر برنامه‌ریزی خواهند کرد، ضمن آنکه با ایجاد این خط آهن سرمایه گذاری در فلسطین اشغالی و در مسیر اهداف رژیم صهیونیستی از توجیه کافی برخوردار خواهد شد، لذا سرمایه‌های کشورهای ثروتمند منطقه به‌سمت رژیم صهیونیستی سرازیر خواهند شد.

جمع‌بندی
خط آهن حیفا ــ خلیج فارس، تمهیدی برای مقابله محور مقاومت در منطقه است. حال که محور مقاومت توانسته تروریسم دست‌ساز آمریکا و غرب در منطقه غرب آسیا را منکوب کند و طرح‌های منطقه آنان را با شکست روبه‌رو کند، صهیونیست‌ها با طرح‌هایی از این دست قصد دارند با سرازیر کردن سرمایه‌های منطقه‌ای به‌سمت خودشان، فضایی را ایجاد کنند که تمام کشورهای منطقه طی دو دهه آینده چاره‌ای جز حرکت در مسیر اهداف این رژیم نداشته باشند.

خط آهن حیفا ــ خلیج فارس می‌خواهد با بهره‌گیری از زیربنای خط آهن قدیمی حجاز، اقتصاد کشورهای منطقه را به صهیونیست‌ها وابسته کند تا در آینده هیچ کشوری نتواند سخنی مخالف این رژیم و طرح‌های استکباری و استعماری غرب داشته باشد، در حقیقت این خط آهن، طرح استعمار جدید منطقه است.