کیهان/ متن پیش رو در کیهان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
غلامحسین کرباسچی که امضایش پای «بیانیه تسلیم و ذلت» موجود است، با نوعی سفسطه و مغلطهکاری برای کنار کشیدن و تطهیر خود تقلا کرده است. وی میگوید در پاسخ به نظرخواهی اصلاحطلبان، با شروطی مذاکره جدید با آمریکا که موضوع این نامه بوده را تأیید کرده است و در این صورت طبیعی است که امضای وی هم پای نامه بیاید. اما او با ژست شاکی و معترض میگوید «چه کسی امضای من را پای این نامه گذاشته است؟»[!] همان اصلاحطلبی که تأیید خود از نامه را به او گفتید!
پیشنهاد از روی حماقت یا خیانت جمعی از مدعیان اصلاحات، ضدانقلابیون فراری و پادوهای دشمنان قسم خورده نظام در قالب بیانیهای به مسئولان بلند پایه کشور برای گفتوگوی بیقید و شرط با آمریکا واکنشهای اعتراضی و انتقادی زیادی در پی داشته است. در این میان البته غلامحسین کرباسچی که امضایش پای این بیانیه موجود است، در حالیکه دو روز قبل در گفتوگو با اعتماد قاطعانه از این نامه حمایت کرده بود، دیروز به فارس گفت: من چنین نامهای را ننوشتهام چه کسی امضای من را پای این نامه گذاشته است؟!
وی افزود: از من در مورد نگارش نامه درخصوص مذاکره با آمریکا نظرخواهی شد. من گفتم که آمریکا حتما باید تعهد و تضمین به دولت ایران بدهد که دیگر کارهای آقای ترامپ تکرار نشود و با این قید و شرط مذاکره با آمریکا انجام شود.
دبیرکل حزب کارگزاران گفت: ما گفتیم اگر میخواهد چنین نامهای نوشته شود باید در مرحله اول دولت آمریکا تضمین دهد که دیگر کارهای آقای ترامپ را تکرار نکند و در مصاحبه با روزنامه اعتماد نیز به جزئیات این موضوعاشاره کردم.
کرباسچی گرچه به اعتماد هم گفته بود که «من این نامه را ننوشتهام» اما در پشتیبانی از «نامه تسلیم و ذلت» تصریح کرده بود: در ابتدای برجام مخالفتهایی صورت گرفت اما در عین حال گفته شد که اگر شرایطی ویژه به وجود آید میتوان به مذاکره نشست و به نتیجه رسید. این نامه یک ورژن جدید از همان رویکرد است... دیدگاه ما آن است که اگر ایران بتواند از آمریکا ضمانت گیرد که بدعهدی رخ ندهد و گذشته را جبران کند، میتوان راه صحبت و مذاکره را باز کرد.
وی در این گفتوگو اصلاحطلبان را متولیان این نامه معرفی میکند؛ جمعی از دوستان اصلاحطلبی که در داخل کشور حضور دارند متولی این نامه شدند و من هم گفتم با این شرط که آمریکا بتواند یک تضمین دهد و ما بتوانیم تضمینی از این کشور بگیریم که این بدعهدی تکرار نشود، حرف بدی نیست!... این به معنای طیف جدید نیست بلکه اگر این موضوع باز شود شاهد خواهید بود که طیفهای سیاسی موجود را شامل میشود. این موضوع جدید نیست بلکه گروههای اصلاحطلب فعلی نیز در این زمینه نظرات زیاد متفاوتی با نظرات مطرح شده در این نامه ندارند.
با نوعی سفسطه و مغلطه کاری برای کنار کشیدن و تطهیر خود تقلا کرده است. چراکه وی میگوید در پاسخ به نظرخواهی اصلاحطلبان، با شروطی مذاکره جدید با آمریکا که موضوع این نامه بوده را تأیید کرده است و در این صورت طبیعی است که امضای وی هم پای نامه بیاید. اما او با ژست شاکی و معترض میگوید «چه کسی امضای من را پای این نامه گذاشته است؟!» همان اصلاحطلبی که تأیید خود را به او گفتید.
عرضه این پیشنهاد حقارتآمیز و ذلت بار مقارن با انتظار و امیدواری ترامپ برای بازگشت ایران به میز مذاکره با آمریکا است که البته با واکنش قاطع مسئولان کشورمان بر زمین مانده است. علاوهبر این، سرنوشت برجام پیش روی ما است و بدعهدی و پیمان شکنی آمریکا و همراهی اروپا با آن، محدودیتهای توافق یکطرفه هستهای را برای ما و امتیازاتش را برای طرفهای دیگر رقم زد، دایره تحریمها را گستردهتر کرد و بدخواهی، گستاخی و قلدرمآبی آمریکا افزایش یافت. از همین رو بعید است چنین پیشنهادی از روی سادهلوحی یا خامی باشد.
خوش خدمتان به آمریکا بدانند، تاریخ مصرفشان تمام شود؛ گرینکارتشان هم باطل میشود!
علی اکبر ولایتی، مشاور امور بینالملل رهبر معظم انقلاب در واکنش به این بیانیه، گفت: اینهایی که این خوش خدمتی را به ترامپ میکنند بدانند که اگر تاریخ مصرف آنها تمام شود،گرینکارت خودشان و فرزندانشان توسط آمریکا باطل میشود. وی که در همایش بزرگ بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی سخن میگفت، ولایتی با بیان اینکه نویسندگان این نامه ذلت بار به دنبال جمعآوری آبروی ریخته شده آمریکا هستند، اظهار داشت: این افراد باید بدانند تا زمانی که شیر داشته باشند آمریکا آنها را میدوشد و در آخر هیچ چیز نصیبشان نخواهند شد؛ مذاکره بعدی با آمریکا به معنی این است دستهایمان را به عنوان تسلیم در برابر آنها بالا بگیریم. به گزارش فارس، ولایتی تصریح کرد: برخی از افرادی که این نامه را امضا کردهاند یا تاجراند یا تابعیت دوگانه دارند.
مشاور امور بینالملل رهبر معظم انقلاب گفت: آمریکا در یمن قطعا شکست خواهد خورد و در عراق نیز با روی کار آمدن دولت جدید قطعا هیچ جایی نخواهد داشت؛ کشوری مانند آمریکا که قراردادهای بینالمللی را به راحتی نقض میکند، مذاکره با آن هیچ چیزی به غیراز تسلیم شدن نخواهد داشت. وی بیان داشت: برخی از امضا کنندگان این نامه حاضرند به خاطر بورسیهای که برای خودشان و فرزندشان میگیرند، کشور و وطنشان را به راحتی بفروشند؛ در واقع این اقدام اخیر آنها ضربهای به حیات سیاسی خودشان است. ولایتی بااشاره به اینکه کسانی نامه تسلیم در برابر آمریکا امضا کردهاند در کشور کارهای نیستند، افزود: این افراد یا در کشور کارهای نیستند و یا اگر هم در گذشته کارهای بودند، اقدامات غلط بسیاری داشتند.
از جنس همان حزب تودهایها!
محمد حسین صفار هرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز درباره نویسندگان نامه «تسلیم و ذلت» اظهار داشت: این افراد اگر با نظام هستند باید مرز خودشان را مشخص کنند و بهجای پیوند، با آمریکا مرزبندی کنند و از آمریکا فاصله بگیرند. به گزارش ایسنا، وی بیان داشت: درگذشته اصلاحطلبان میگفتند در چارچوب نظام عمل میکنند درحالیکه این افراد که نامه مذکور را امضا کردهاند، خارج از چارچوب هستند، برخی فکر میکنند بهترین راه شکست، بنبست است، در اوایل دهه هفتاد نیز حزب توده فکر میکرد اگر امام خمینی(ره) به گفته خودشان رهبر کاریزمای جمهوری اسلامی برداشته شود، انقلاب به پایان میرسد اما بعد از رحلت ایشان جمهوری اسلامی همچنان ایستاد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در حال حاضر آنها میخواهند بر سر موضوع صلح و آزادی ائتلاف کنند، آنها با ولایتفقیه، شورای نگهبان و قانون اساسی مشکل دارند و به دنبال نفوذ هستند، نامه امضا شده توسط این 100 نفر را که خواندم احساس کردم این افراد همجنس همان حزب تودهایها هستند.
نفوذیهایی که جهنم را باغ سبز نشان میدهند!
حجتالاسلام مرتضیاشراقی، نوه امام خمینی(ره) نیز در گفتوگو با تسنیم «عزت اسلامی» را مهمترین آرمان امام راحل و رهبر معظم انقلاب خواند و افزود: حتی یک فرد بیتجربه هم تصدیق میکند که وقتی یک دولت دائماً کشوری را تهدید میکند با او باید با زبان قدرت سخن گفت نه اینکه پیشنهاد مذاکره داد! ایکاش نویسندگان این نامه درک میکردند که در چنین برههای اگر پیشنهادشان عملی شود جز ذلت و زبونی برای ایران هیچ نتیجهای حاصل نخواهد شد و کشور حتی حداقل آوردههای مادی و مالی را هم کسب نخواهد کرد.
وی تصریح کرد: در شرایط حاضر وقت مذاکره با زیادهخواهان نیست بلکه وقت ایستادگى و مقاومت در برابرشان هست. نوه امام خمینی(ره) تأکید کرد: مردم عزیز ایران باید هوشیار باشند زیرا که دشمن با پیشنهادهای رنگین از طریق نفوذیها، درب باغ سبز نشان میدهد ولی مطمئن باشید آن طرف درب باغ سبز پوشالی، جهنم است. حجتالاسلاماشراقی با بیان این نکته که ««مذاکره» امر پسندیدهای است؛ اما با چهکسی و در چه موقعیت و شرایطی؟» خاطرنشان کرد: آیا با دولتی که برای سوداگریهای خویش حتی از معاهده آبوهوایی پاریس خارج میشود و هر لحظه امکان دارد زیر هر تعهد بینالمللی بزند میتوان مذاکره کرد؟! دولتى که در حمایت از رژیم کودککش و ظالم صهیونیستى از شوراى حقوق بشر سازمان ملل متحد خارج میشود، قابل مذاکره و گفتوگو است؟! وی تأکید کرد: گرانیهای بیحدومرز باید کنترل شود و نباید بیبرنامه در این خصوص بود. دولت، جلوی سودجویان این عرصه را بگیرد و با ابزارهایی که دارد و با کمک دیگر نهادهای مسئول به کنترل قیمتهای غیرمعقول بپردازد. گرانیهای بیسابقه علاوهبر فشار بر قشر ضعیف و آسیبپذیر جامعه، قشر متوسط جامعه را نیز درگیر خود کرده است، باید نسبت به این اتفاق سریعاً راه علاج ارائه دهند. دولت و مجلس موظف هستند معیشت مردم را در اولویت کاری خود قرار دهند و نسبت به آن حساس باشند. نوه امام خمینی(ره) متذکر شد: همه مردم ضمن حفظ وحدت و همدلى خویش، گوش به فرمان رهبرى معظم انقلاب حضرت آیتالله خامنهاى باشند تا از این برهه حساس و سخت گذرنماییم.