عصر ایران/ برخی منتقدان از جمله مقامات ارشد سابق آمریکا اردوگاه های اسکان موقت کودکان مهاجران غیرقانونی را با اردوگاه های کار اجباری آلمان نازی مقایسه کرده و این اقدام را به شدت محکوم کرده اند.
در روزهای گذشته انتشار تصاویر کودکان و نوجوانانی که از والدینشان جدا شده و در اردوگاههای موقت در ایالتهای مرزی آمریکا نگهداری میشوند، انتقادات گستردهای را در داخل و خارج آمریکا از سیاست ضد مهاجرتی ترامپ، برانگیخته است.
این اعتراضات به حدی است که حتی "ملانیا ترامپ" بانوی اول آمریکا نیز نتوانست از آن دفاع کند و این اقدام را محکوم کرد.
ماجرا از این قرار است که در یک ماه گذشته دولت آمریکا با ارایه تفسیر موسعی از قانون مهاجرت به آمریکا بیش از 2200 فرزند را از والدین مهاجر آنها جدا کرد.
بر اساس این تفسیر از قانون ورود غیرقانونی به خاک ایالات متحده آمریکا جرم محسوب میشود و به همین خاطر افرادی که به صورت غیرقانونی وارد خاک آمریکا شدهاند برای محاکمه دستگیر میشوند و فرزندانشان از آنها جدا میشوند.
این جداسازی و انتشار تصاویری از صدها کودک و نوجوان و حتی فرزندان خردسال زیر 2 سال که از والدین خود جدا شده اند صدای بسیاری را در آمریکا و جهان درآورده است.
گفتنی است جداسازی والدین و فرزندان بر مبنای قانون جدیدی انجام نمیشود بلکه دولت ترامپ تلاش دارد قانونی را که در دورههای گذشته نسبت به آن اغماض میشد، "سفت و سخت" به مورد اجرا بگذارد؛ تنها تغییری که دولت ترامپ نسبت به دولت اوباما درباره قانون دارد، "تفسیر موسع" آن از "وقوع جرم" از سوی مهاجران غیرقانونی است، بدین گونه که دولت ترامپ نفس ورود غیرقانونی به خاک آمریکا را جرم انگاشته و مهاجران را برای محاکمه و اخراج دستگیر میکند اما در دولتهای گذشته نسبت به این ورود با اغماض بیشتری برخورد میشد و تنها در صورتی که مهاجرغیرقانونی اقدامی مجرمانه را در خاک آمریکا مرتکب میشد، نسبت به دستگیری و اخراج فرد مزبور اقدام میشد.
دموکراتها این اقدام دولت ترامپ را غیراخلاقی و "شیطانی" توصیف کردهاند و حتی "لورا بوش" همسر "جورج دبلیو بوش" رییس جمهور اسبق آمریکا با اعلام انزجار از این اقدام، گفته طاقت دیدن صحنه ضجه و گریه کودکان خردسال پس از جدایی آنها از والدینشان را ندارد.
این اعتراضات در حالی است که ترامپ از این اقدام دفاع کرده و گفته راهی جز این نیست. او دیروز بار دیگر با دفاع از سیاست جدید دولت آمریکا برضد مهاجران گفت که او اجازه نخواهد داد آمریکا نیز مثل اروپا به "اردوگاه پناهجویان" تبدیل شود.
در روزهای گذشته در برخی شهرهای آمریکا تظاهراتهایی بر ضد جداسازی فرزندان و والدین مهاجر برگزار شده است و فعالان اجتماعی و حقوق بشر در آمریکا به این اقبدام به شدت اعتراض کرده و خوستار توقف اجرای این طرح شدهاند.
"جف سشنز" وزیر دادگستری کابینه ترامپ هم در واکنش به مقایسه این طرح با اقدامات دوره "آلمان نازی" - در جداسازی والدین از فرزندان در اردوگاههای مرگ یا کار اجباری- گفته است این طرح به هیچ وجه قابل مقایسه با اقدامات دوره آلمان نازی نیست.
پس از اینکه "مایکل هایدن" رییس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در توییتر خود این اقدام را با اردوگاههای آلمان نازی مقایسه کرد و به شدت آن را محکوم کرد وزیر دادگستری کابینه ترامپ دیروز در مصاحبهای با فاکسنیوز با دفاع از اجرای سختگیرانه قانون ضد مهاجرت غیرقانونی به خاک آمریکا این مقایسه را "بزرگنمایی" دانست چون به گفته او: در آلمان نازی، جلوی خروج یهودیان از کشور را میگرفتند."
کنگره آمریکا قرار است در هفته جاری درباره یک قانون جدید مهاجرتی به تصمیمگیری برسد.