تسنیم/ دولت آمریکا امیدوار است رژیمهای عربی حوزه خلیجفارس هزینههای مالی طرح موسوم به «معامله قرن»، برای سازش میان فلسطینیان و رژیم صهیونیستی، را تامین کنند.
به گزارش رایالیوم، روزنامه عبریزبان «هاآرتص» اعلام کرد که دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا میکوشد کشورهای عربی حوزه خلیجفارس را به سرمایهگذاری صدها میلیون دلاری در پروژههای اقتصادی در نوار غزه متقاعد کرد که این اقدام، در جهت تلاش برای آرام کردن اوضاع امنیتی و سرعت بخشیدن به طرح صلح کاخ سفید موسوم به «معامله قرن» صورت میگیرد.
منابع اسرائیلی به هاآرتص اعلام کردند که این ایده را «جرد کوشنر» داماد و مشاور ارشد ترامپ و «جیسون گرینبلات» فرستاده ویژه رئیسجمهوری آمریکا در جریان سفر هفته گذشته خود به منطقه، در دیدار با سران قطر، عربستان سعودی، مصر، اردن و اسرائیل مطرح کردند.
طبق اعلام این منابع، کوشنر و گرینبلات امیدوار هستند که کشورهای عربی حوزه خلیجفارس با همکاری اسرائیل و مصر در اجرای این پروژههای اقتصادی سهیم شوند.
کوشنر و گرینبلات، اواخر هفته گذشته برای رایزنی درباره نوار غزه و طرح صلح دولت آمریکا وارد منطقه شدند.
منابع اسرائیلی در گفتوگو با هاآرتص، تصریح کردند مسائلی، که کوشنر و گرینبلات تلاش میکنند آنها را بررسی کنند بحران برق در نوار غزه است که طی ماههای اخیر به اوج رسیده است.
این منابع افزودند، یکی از گزینههای بررسیشده پروژه انرژی خورشیدی است که برای برطرف کردن برخی نیازها در غزه مورد استفاده قرار خواهد گرفت و در نزدیکی شهر «العریش» مصر در شمال سینا ایجاد خواهد شد.
این منابع در عین حال خاطر نشان کردند که کاخ سفید امیدوار است که حدود 500 میلیون دلار تا یک میلیارد دلار کمک مالی برای این طرح خود از کشورهای عربی دریافت کند.
گفتنی است که مذاکرات سازش بین اسرائیل و (تشکیلات خودگردان)فلسطین از سال 2014 متوقف شده است. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا از طریق مطرح کردن «معامله قرن»، که با حمایت رژیمهای مرتجع عربی همراه است، متعهد شده که بر توافق بین اسرائیلیها و فلسطینیان نظارت خواهد کرد.
این در حالی است که مجموعه اقدامات خودسرانه ترامپ علیه فلسطینیان، از جمله معرفی قدس اشغالی به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به این شهر، خشم طرف فلسطینی را برانگیخته است.
در چارچوب طرح «معامله قرن»، حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری خود برای همیشه لغو میشود که بخشی از آنها در اردوگاههای نوار غزه ساکن هستند. دوم اینکه در این طرح قرار است حق فلسطینیان برای تشکیل دولت فلسطینی در کرانه باختری که طبق قطعنامههای سازمان ملل از آن برخوردارند برای همیشه از بین برود و به جای آن دولت فلسطینی بر نوار غزه به همراه الحاق بخشهایی از صحرای سینای مصر محدود شود و این بدین مفهوم است که در چارچوب این طرح تلاش خواهد شد تشکیلات خودگردان به این منطقه منتقل و بر آن حاکم شود.