باشگاه خبرنگاران/ کارشناسان بهداشتی هشدار می‌دهند تماشای مسابقه‌های فوتبال‌های پرهیجان فوتبال می‌تواند افراد را درمعرض خطر بروز سکته قلبی قراردهد به همین دلیل گروه‌های پرخطر باید برای تماشای این مسابقه‌ها را با پزشک متخصص خود مشاوره انجام دهند.



مسابقه‌های جام جهانی فوتبال هر ۴ سال یک بار برگزار می‌شود و مشهور‌ترین رقابت‌های ورزشی درجهان در کنار المپیک است، افراد در رده‌های سنی مختلف برای تماشای این مسابقه‌ها هیجان فراوان دارند، اما آمار‌ها نشان می‌دهند میزان مراجعه به مراکز درمانی و اورژانس در این بازه زمانی زیاد می‌شود.

افراد سالمند، زنان باردار، مبتلایان به بیماری‌های قلبی عروقی، افرادی که سابقه سکته قلبی یا حتی مغزی را پشت سرگذاشته اند و حتی مبتلایان به بیماری آسم تنفسی ازجمله گروه‌های پرخطر هستند که باید برای تماشای زنده بازی‌ها تجدید نظر کنند.

ضربان قلب افراد سالمند به طور میانگین ۶۰ تپش در هر دقیقه است که در زمان تماشای بازی‌های فوتبال می‌تواند تا ۱۲۰ الی ۱۳۰ تپش افزایش یابد.
در زمان تماشای بازی‌های پرهیجان فوتبال، در زمان هایی چون ضربه پنالتی، وقت اضافه، اخراج بازیکنان در زمان حساس و مواردی از این دست ضربان قلب افراد بالا می‌رود و در بدن آن‌ها میزان زیادی آدرنالین و اندورفین ترشح می‌شود.

اگر بازی به نفع تیم مورد علاقه فرد پیش رود ترشح آندورفین هورمون شادی آور افزایش می یابد، اما اگربازی به نفع تیم رقیب پیش رود، ترشح آندورفین متوقف می‌شود و هورمون‌های استرس در بدن تولید خواهد شد.

بازیکنان تیم‌های ورزشی و مربیان در کنار یادگیری تکنیک‌های بازی، روش‌های آرام سازی و جلوگیری از استرس را هم فرامی گیرند هرچند که تعداد زیادی از مربیان رشته فوتبال درسالمندی دچار بیماری‌های مرتبط با استرس می‌شوند که آخرین نمونه آن الکس فرگوسن مربی سابق منچستر یونایتد بود.

در مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۸ که در مجله پزشکی نیو انگلند به چاپ رسید کارشناسان اعلام کردند تماشای مسابقه‌های فوتبال سبب استرس 2 برابری در مبتلایان به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

کارشناسان همچنین دریافتند بروز سکته قلبی به دلیل تماشای مسابقه‌های ورزشی در مردان 2 برابر بیشتر ازبانوان است البته درکنار استرس مواردی چون بی تحرکی به دلیل تماشای پشت سرهم مسابقه‌های ورزشی، افزایش مصرف تنقلات دراین بازه زمانی مانند (چیپس، پفک، نوشابه، شکلات شیرین، نوشابه‌های گاز دار و انواع فست فود)، برهم خوردن ساعت خواب (به دلیل اینکه درکشور‌های مختلف دنیا مسابقه‌ها در بازه‌های زمانی مختلفی بنا برساعت رسمی آن‌ها برگزار می‌شود) و استعمال سیگار و سایر مواد دخانی، چون قلیان همگی در افزایش خطر سکته قلبی در گروه‌های پرخطر اثرگذار است.

کارشناسان به افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی توصیه می‌کنند پس از کسب اجازه از پزشک به تماشای مسابقه‌ها بپردازند، یا خلاصه بازی‌ها را نگاه کنند و ابتدا از نتیجه بازی باخبر شوند.

این افراد اندازه گیری فشارخون قبل و پس از بازی را فراموش نکنند، رژیم غذایی سالم سرشار از میوه و سبزیجات تازه داشته باشند و فراموش نکنند که فوتبال در حقیقت نوعی ورزش است به همین دلیل روزانه به انجام فعالیت‌های فیزیکی مفید بپردازند و درصورت قرارگرفتن درگروه‌های درمعرض خطر سکته قلبی از رفتن به ورزشگاه‌ها اجتناب کنند.

در صورت احساس درد در قفسه سینه، گرفتگی فک پایینی و درد در دست و بالا رفتن فشارخون در حین یا پس از تماشای بازی فوتبال به سرعت با اورژانس تماس بگیرند و بیمار را به مراکز درمانی انتقال دهند.