ایسنا/ یکی از مسؤولان حزب دموکرات کردستان عراق اعلام کرد که حزبش از همه احزاب کرد برای حضور در بغداد در قالب یک هیئت یکپارچه دعوت کرده و این حزب و اتحادیه میهنی کردستان به توافق رسیدند، بر اساس یک موضعگیری مشترک با بغداد تعامل داشته باشند.



به گزارش روزنامه الیوم السابع چاپ مصر، فاضل میرانی، مسؤول دفتر سیاسی حزب دموکرات کردستان عراق در اظهاراتی مطبوعاتی در اربیل ضمن اشاره به این مساله که این حزب با دیگر احزاب کرد برای حضور در بغداد در قالب یک هیئت مشترک به توافق رسیده، تاکید کرد: احزاب کردستان (عراق) باید بر اساس یک موضعگیری مشترک با بغداد تعامل داشته باشند.

میرانی با تاکید بر اینکه احزاب کرد باید به نحوی کرسی‌های خود را به بغداد ببرند که ضامن حقوق کردها باشند، گفت: در صورتی که اختلافات در (اقلیم) کردستان برطرف شوند، پست‌ها در بغداد برای این حزب مهم نیستند.

مسؤول دفتر حزب دموکرات کردستان عراق درباره پست ریاست جمهوری نیز گفت: ما درباره این موضوع گفت‌وگو نکردیم، مساله مردم کردستان از این مهم‌تر است، زمانی که آمریکا از ارائه سمت ریاست جمهوری به جلال طالبانی خودداری کرد، بارزانی تاکید کرد که این سمت باید برای جلال طالبانی باشد.

میرانی افزود: ما جلال طالبانی دیگری نداریم تا به همین شکل به او اطمینان کنیم اما حزب دموکرات تاکید دارد پست ریاست جمهوری برای کردها باشد و این از اولویت‌های حزب است، هرچند که این سمت تشریفاتی است اما اهمیت دارد که یک کرد نماینده عراق در سطح بین‌الملل باشد.

شیرکو حبیب، نماینده حزب دموکرات کردستان نیز گفت: این حزب پیش از انتخابات پارلمانی از تمامی احزاب کردستان خواست لیست مشترکی ارائه دهند اما بسیاری از آنها ترجیح دادند که با لیست‌های خود در انتخابات شرکت کنند.

حبیب افزود: آنچه از نظر ما اهمیت دارد، اینست که کردها در بغداد با یکدیگر متحد باشند و در مسیر اجرای قانون اساسی عراق که ضامن ثبات و شکوفایی کشور در تمامی ابعاد است، تلاش کنند، کابینه بعدی نیز بر اساس اصل مشارکت واقعی، توافق و توازن سیاسی تشکیل شود.

همچنین مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان عراق در دیدار با یان کوبیس، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در عراق مخالفت اقلیم کردستان را با تصمیم پارلمان عراق برای لغو آرای پیشمرگ‌ها در انتخابات پارلمانی اخیر اعلام و تاکید کرد: ما مخالف این امر هستیم حتی اگر هزینه آن برگزاری دوباره انتخابات پارلمانی باشد.

در این دیدار درباره تحولات سیاسی عراق پس از انتخابات، تشکیل کابینه و تصمیمات پارلمان درباره انتخابات گفت‌وگو شد.

بارزانی با اشاره به مرحله پیش از همه‌پرسی و حوادث ۱۶ اکتبر گذشته گفت: انتخابات برگزار و شرایط جدیدی ایجاد شد، مردم کردستان به سه اصل مشارکت، توافق و تعادل در تمامی حوزه‌های حکومتی اهمیت داده و به آنها پایبند هستند.

این مسؤول کرد درباره انتخابات و شایعه‌های منتشر شده مبنی بر تقلب در برخی مناطق تاکید کرد: ما از تمامی اقدامات برای رسیدگی به شکایات و اعتراضات موجود بر اساس قانون حمایت می‌کنیم، حتی اگر لازم بود، باید انتخابات دوباره برگزار شود اما ما هرگز لغو آرای پیشمرگ‌ها را نخواهیم پذیرفت.

بارزانی در ادامه ضمن بیان انتقادات خود از عملکرد کمیسیون عالی و مستقل انتخابات، نحوه اجرای انتخابات و نتایج آن و نیز تصمیمات پارلمان در این رابطه ضمن طرح این ادعا که حزبش پیروز اول استان نینوا بوده، گفت: حزب دموکرات کردستان هیچ نماینده‌ای در کمیسیون انتخابات نداشت به همین دلیل هم رتبه اول را در استان نینوا کسب نکرد و آرای اردوگاه‌های آوارگان و ایزدی‌ها لغو شدند.

کفاح محمود، مشاور دفتر رسانه‌ای بارزانی نیز در گفت‌وگو با روزنامه فرامنطقه‌ای الحیاة گفت: صرف لغو آرای پیشمرگ‌ها به معنای حذف نقش آنها در تمامی سطوح است، روند سیاسی در عراق با خطراتی مواجه است و پیامدهای نامعلومی در بغداد خواهد داشت و همه این موارد دلیلی برای لزوم برقراری اتحاد میان احزاب کرد هستند.

محمود در پاسخ به سوالی درباره علت سفرهای متعدد مسؤولان آمریکایی به اقلیم کردستان و اینکه آیا این سفرها با توجه به پافشاری گروه‌های مخالف با تشکیل ائتلافی با دو حزب اصلی (دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی کردستان) حاکی از دشواری دستیابی به موضعگیری متحد میان کردهاست گفت: آمریکایی‌ها بر این باورند که باید گروه‌های کرد را نه فقط در اقلیم بلکه در بغداد نیز به یکدیگر نزدیک سازند و نباید فراموش کنیم که آنها به شکل کلی در روند سیاسی عراق نقش اساسی ایفا می‌کنند.

وی افزود: این اقدام آمریکا جدید نیست، پیش از این نیز آمریکایی‌ها در نزدیک سازی پنج حزب اصلی کرد درباره ریاست اقلیم و انتخابات نقش بسزایی ایفا کرده و تلاش دارد اقلیم متحد و قدرتمند باشد تا بتواند نقش مهمی در روند سیاسی عراق ایفا کند.

مشاور دفتر رسانه‌ای بارزانی درباره مخالفت اپوزیسیون کردها با تشکیل یک ائتلاف یکپارچه تاکید کرد: در چارچوب فعالیت سیاسی هیچ اصراری بر یک موضعگیری مشخص وجود ندارد، تنش‌ها معمولا منجر به شکست می‌شوند و از این منظر چالش بزرگتری که اقلیم با آن مواجه است، اینست که با توجه به خطرات و پیامدهای انتخابات، چگونه در روند سیاسی آتی در بغداد حضور داشته باشد؟ به همین دلیل بارزانی می‌خواهد گروه‌ها و احزاب کرد بر اساس اصل تحقق منافع عالی اقلیم و کنار زدن اختلافات داخلی، یک تیم متحد باشند. دستکم دو حزب دموکرات و اتحادیه میهنی کردستان به تحریم فکر نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه اقلیم می‌توانست کل انتخابات را در دوره اختلافاتش با بغداد به شکل کامل تحریم کند، گفت: در صورتی که دیگران در بغداد بر لغو آرای صدها هزار پیشمرگ و نیز آرای شهرستان سنجار تاکید داشته باشند، آن زمان بی‌شک ما موضعگیری خواهیم داشت.

امین بکر، رئیس فراکسیون تغییر نیز اعلام کرد: گزینه اول ما تلاش برای اصلاح قانون انتخابات عراق و بازشماری دستی آراء است، در صورتی که این امر محقق نشود، ما در راستای لغو نتایج و برگزاری انتخاباتی جدید کار خواهیم کرد.