ایرنا/ وزارت امور خارجه آمریکا در یادداشتی در ارتباط با مذاکرات واشنگتن و پیونگ یانگ که در تارنمای این وزارتخانه منتشر شد، به اشتباه سنگاپور را بخشی از مالزی دانست، اشتباهی که با واکنش تحقیرآمیز کاربران در رسانه های اجتماعی رو به رو شد.



به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری رویترز از سنگاپور، این اشتباه در یادداشتی در مورد جلسه توجیهی روز گذشته (دوشنبه ) «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا منتشر شد و آدرس مکان برگزاری این جلسه را سنگاپور در مالزی اعلام کرد. این اشتباه سپس در این یادداشت اصلاح شد.
یک کاربر در صفحه توییتر خود نوشت: وزارت امور خارجه آمریکا هنوز فکر می کند، سنگاپور در مالزی واقع است. کاربری دیگر در توییتر خود نوشت: ترامپ به زودی درصدد برگزاری اجلاسی در زمینه تسهیل برقراری اتحاد دوباره بین مالزی - سنگاپور برمی آید. همچنین «جیمی لئونگ» یک کاربر شبکه اجتماعی فیس بوک نوشت: آمریکا باید به مدرسه بازگردد.
روزنامه «استار» مالزی پستی را در صفحه فیس بوک خود با این عنوان منتشر کرد: «چطور مردم سنگاپور و مالزی را در آن واحد، می رنجانید.» این پست حدود 700 بار به اشتراک گذاشته شد و تقریبا 300 کاربر زیر آن کامنت گذاشتند.
براساس این گزارش، جزیره سنگاپور زمانی بخشی از مالزی بود، اما در سال 1965 در جریان مناقشه ای از این کشور جدا شد و مناسبات دیپلماتیک و اقتصادی بین دو طرف به موجب این جدایی، تا سال ها تیره و تار ماند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی بامداد سه شنبه به وقت محلی پس از حدود 6 دهه در سنگاپور برای حل بحران شبه جزیره کره دیدار و توافقنامه ای را امضا کردند. ترامپ پس از امضای توافق با رهبر کره شمالی اعلام کرد: روند غیر هسته ای شدن کره شمالی به سرعت آغاز خواهد شد.
توافقنامه ای که دو طرف در سنگاپور امضا کردند، چهار ماده دارد که به غیر از تعهد درباره خلع سلاح کره و بازگرداندن بقایای سربازان کشته شده، شامل تعهد دو طرف برای بنا کردن روابطی تازه و تلاش مشترک برای ایجاد صلح پایدار در شبه ‌جزیره کره است.
به موجب بیانیه مشترکی که در پایان اجلاس تاریخی سران آمریکا و کره شمالی در سنگاپور منتشر شد، ترامپ متعهد شد به کره شمالی ضمانت های امنیتی دهد و کیم جونگ اون نیز بر تعهد قوی خود برای خلع کامل شبه جزیره کره از سلاح های هسته ای تاکید کرد.