خبرگزاری صداوسیما/ در جلسه امروز گزارش کمیسیون فرهنگی درباره تحقیق و تفحص از منابع،​ مصارف و نظام مدیریت شرکت های فرهنگی - ورزشی وابسته به وزارت ورزش و جوانان طی 10 سال گذشته قرائت شد که در مجموع در رأی گیری از 254 نماینده 178 نفر با آن موافقت و 26 نفر مخالفت کردند و 5 نفر هم رأی ممتنع دادند. 


بنابراین دو باشگاه مطرح استقلال و پرسپولیس نیز در زیرمجموعه تحقیق و تفحص قرار خواهند گرفت. 
میزان درآمدهای شرکت های فرهنگی - ورزشی وابسته به وزارت ورزش و جوانان در 10 سال گذشته و محل تأمین آن، میزان مصارف و هزینه های این شرکت ها در 10 سال اخیر به ویژه تیم های تحت پوشش و محل هزینه کرد آنها، میزان جریمه های ملی و بین المللی تیم های تحت پوشش این شرکت ها در 10 سال اخیر، سازوکار نظارتی و راهبری تیم های تحت پوشش این شرکت ها و تغییرات سازمانی و انتصابی ستادی در این شرکت ها و بررسی آنها در 10 سال اخیر محورهای درخواست تحقیق و تفحص است. 
پیش از این نمایندگان درباره محورهای یاد شده در کمیسیون فرهنگی از وزارتخانه ورزش و جوانان سؤالات خود را مطرح و پاسخ ها را نیز دریافت کرده بودند اما در مجموع قانع نشده بودند تا در این کمیسیون درخواست تحقیق و تفحص به تصویب رسید و آن درخواست به صحن علنی ارسال شد که نمایندگان نیز در صحن با اصل آن موافقت کردند.
 
ارجاع طرح یک فوریتی الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی به کمیسیون آموزش
نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح یک فوریتی الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی را به منظور بررسی بیشتر به کمیسیون آموزش مجلس ارجاع دادند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه 22 خرداد) مجلس شورای اسلامی با ارجاع طرح یک فوریتی الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش به کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری به منظور بررسی های بیشتر جزئیات آن با 125 رأی موافق و 92 رأی مخالف از مجموع 248 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در بررسی این طرح، محمدجواد ابطحی پیشنهادی جایگزین مطرح کرد که علیرضا سلیمی این پیشنهاد را مغایر با اصل 75 قانون اساسی مبنی بر داشتن بار مالی برشمرد که آقای علی لاریجانی این اخطار را وارد دانست و نمایندگان نیز با 142 رأی موافق، 45 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 242 نماینده حاضر این اخطار را وارد دانستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز نظرهایی درباره طرح مذکور داشته، لذا با توجه به اینکه اصل طرح و پیشنهادها رأی لازم را کسب نکرده است، طرح یک بار دیگر به منظور بررسی بیشتر به کمیسیون مربوط ارجاع می شود.
 
ارسال لایحه الحاق دولت ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوب شرقی آسیا به مجمع تشخیص مصلحت
نمایندگان مردم در خانه ملت با ارسال لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوب شرقی آسیا به مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تعیین تکلیف نهایی موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 22 خرداد) مجلس شورای اسلامی با ارسال لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوب شرقی آسیا به مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تعیین تکلیف با 138 رأی موافق، 25 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 241 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس این گزارش لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوب شرقی آسیا پس از تصویب مجلس شورای اسلامی مورد ایراد مجدد شورای نگهبان قرار گرفته بود که این موضوع در جلسه مورخ 30 اردیبهشت 1397 با حضور نمایندگان شورای نگهبان و کارشناسان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و براین اساس کمیسیون بر مصوبه مجلس درباره لایحه مزبور اصرار کرد. 
 
لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اولویت بررسی قرار گرفت
نمایندگان مردم در خانه ملت با در اولویت قرار گرفتن بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 22 خرداد) مجلس شورای اسلامی با در اولویت قرار گرفتن بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به منظور اعمال تبصره یک ماده 104 با 150 رأی موافق، 28 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 237 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
بر این اساس محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به اینکه امروزه قاچاق کالا و ارز به یکی از موضوعات تاثیرگذار در حوزه اقتصاد تبدیل شده است، گفت: قانون مربوط به مبارزه با قاچاق کالا و ارز چندین سال گذشته در مجلس مصوب شد اما اکنون برای بازنگری نیاز به اصلاحات دارد که براین اساس دولت لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تدوین کرده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این موضوع طی یک سال و نیم گذشته در کمیسیون متبوعش مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، افزود: بنابراین برای مبارزه با پدیده شوم قاچاق نیازمند تسریع در اصلاح قانون مذکور هستیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه طبق اعلام دولت، 25 میلیارد دلار از قاچاق کالا کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: اما متاسفانه در این حوزه هنوز با مشکلاتی مواجه هستیم که این اصلاحیه در حوزه محتوا و اجرای قانون راهگشا خواهد بود و تکالیفی را برای رئیس جمهور ایجاد می کند.
 
قرائت گزارش معاونت نظارت درباره اقدامات نظارتی در اجلاسیه دوم دوره دهم
معاون نظارت مجلس شورای اسلامی گزارش این معاونت را درباره اقدامات نظارتی مجلس در اجلاسیه دوم دوره دهم قرائت کرد.
حسین مظفر در نشست علنی امروز (سه شنبه، 22 خرداد) مجلس شورای اسلامی خلاصه ای از گزارش اقدامات نظارتی مجلس شورای اسلامی در اجلاسیه دوم دور دهم مجلس را قرائت کرد که در آن به محورهایی همچون نظارت بر ابلاغ و انتشار قوانین، تذکرات کتبی و شفاهی به وزرا و رئیس جمهور، تحقیق و تفحص ها، استیضاح و رأی اعتماد به وزیران، نظارت بر اجرای قانون بودجه سنواتی، اسامی کمیسیون ها و نمایندگان فعال مجلس در حوزه های مختلف اشاره شده است.
 
تشکر رئیس مجلس از معاونت نظارت در ارائه گزارش اقدامات نظارتی مجلس در اجلاسیه دوم
رئیس مجلس شورای اسلامی از اقدامات معاونت نظارت مجلس درباره ارایه گزارش از فعالیت کمیسیون های تخصصی و تحقیق و تفحص ها تشکر کرد.
دکتر لاریجانی در نشست علنی امروز پس از قرائت گزارش اقدامات نظارتی مجلس در اجلاسیه دوم دوره دهم مجلس شورای اسلامی که از سوی معاونت نظارت مجلس قرائت شد، گفت: از زحمات معاونت نظارت و کارکنان این بخش که این گزارش را تدوین کرده‌اند، تشکر می کنم.
وی افزود: این گزارش جمع بندی از کارها و فعالیت های کمیسیون های مختلف و همچنین بخش های تحقیق و تفحص و پیگیری های نمایندگان در شوراهای مختلف نظارتی بود که در این راستا معاونت قوانین این گزارش را تدوین کرد.