خبرنگاران جوان/درباره درخواست زنگنه از اوپک مبنی بر "حمایت اجلاس وزیران اوپک از اعضایی که تحت تحریمهای غیرقانونی، یک جانبه و فرامرزی قرار میگیرند " ،اظهار کرد:
در دور تحریمهای قبلی نیز،بحث لزوم حمایت اوپک از اعضای خود در برابر تحریمهای یک جانبه، از سوی ایران مطرح شد بعبارتی در همان زمان ایران از سازمان اوپک خواست که از اعضای خود در برابر تحریمها حمایت کنند اگر چه این موضوع مورد استقبال اکثر اعضا قرار گرفت اما متاسفانه عربستان اعلام کرد که این موضوع سیاسی است و باید از وزارت خارجه آن را استفسار کرد.
وی با تاکید بر اینکه اوپک باید از اعضای خود(ایران و ونزوئلا) در چنین شرایطی حمایت کند ،افزود: متاسفانه اعضایی همچون عربستان با لطافت الحیلی مانع از تصویب چنین موضوعات مهمی میشوند.از آنجاییکه مصوبات اجلاس وزرای اوپک باید با اجماع نظر صورت بگیرد بنابراین حتی اگر یک وزیر هم با آن مخالفت کند تصویب آن ممکن نخواهد بود.
نماینده سابق ایران در اوپک گفت: موضوع لزوم حمایت اوپک از اعضای خود در برابر تحریمهای یک جانبه و ظالمانه یک موضوع روشنی است و این مهم حق کشورهای عضو است که از سازمان مربوط بخواهند در چنین شرایطی از آنها حمایت کند اما به دلیل طیف سیاسی متفاوتی که در اوپک وجود دارد ممکن است چنین موضوعی عملیاتی نشود.
خطیبی ادامه داد:چنانچه اوپک از اعضای خود در برابر تحریمها حمایت کند کار چندان خارقالعاده و بزرگی انجام نداده است چرا که این موضوع حق مسلم اعضاست. به هر حال امیدواریم حداقل در این دوره این موضوع به تصویب برسد.
مشتریان نفتی ایران منتظر چراغ سبز دولت های اروپایی هستند
نماینده سابق ایران در اوپک درباره عقبگرد خریداران اروپایی نفت ایران به علت اعمال مجدد تحریمهای آمریکا ،گفت: تحقق این موضوع بستگی به حمایت دولتهای این شرکتها از آنها دارد چرا که شرکتها تابع دولتهایشان هستند؛ اگر اتحادیه اروپا از شرکتهایش حمایت کند، قطعا آنها با خیال راحت به تجارت خود با ایران ادامه خواهند داد اما در صورت فقدان این حمایت به علت در میان بودن سود و زیان بنگاههای اقتصادی خود ،آنها از ادامه همکاری با ایران سرباز خواهند زد.
خطیبی گفت: به هر حال باید منتظر باشیم و ببینیم اتحادیه اروپا میتواند روی مواضع خود بایستد؟و دولت های اروپایی تا چه میزان به ادامه روابط خود با ایران پایبند هستند. در ظاهر که آنها قول دادهاند همکاریهای اقتصادی و سیاسی خود با ایران را ادامه دهند.
نفت ایران در بازار جهانی،جایگزینی ندارد
نماینده سابق ایران در اوپک درباره تلاش آمریکا و عربستان برای جبران کمبود ناشی از عرضه نفت ایران با آغاز تحریمهای دوباره واشنگتن ،اظهار کرد: شاید در کوتاه مدت بتوانند نفت خود را جایگزین نفت ایران در بازارهای جهانی کنند اما قطعا در بلند مدت این موضوع امکانپذیر نخواهد بود چرا که سالانه حدود یک و نیم میلیون بشکه نفت به تقاضای جهانی اضافه میشود، چه کسی میتواند این میزان تقاضا را هر ساله پاسخگو باشد؟
خطیبی تصریح کرد: بنابراین ممکن است در کوتاه مدت با اعمال فشار بر مخازن، بتوانند نفت ایران را جبران کنند اما این موضوع تداوم نخواهد داشت.
وی بیان کرد: در بلند مدت نمیتوانند از نفت ایران بگذرند، چرا که دنیا به نفت ایران احتیاج دارد.
نماینده سابق ایران در اوپک تاکید کرد: ایران به عنوان اولین دارنده ذخایر نفت و گاز در جهان قابل چشمپوشی از بازار جهانی نفت و گاز نیست.
با قطع وابستگی کشور به درآمدهای نفتی، دشمنان را خلع سلاح کنیم
خطیبی با بیان اینکه هر از چند گاهی دشمنان، با بهرهمندی از نقاط ضعف ما سعی بر اعمال فشارهای ظالمانه علیه ایران دارند،تصریح کرد:هرچه سریعتر باید برای این نقاط ضعف که وابستگی بودجه کشور به درآمدهای نفتی مهمترین آن است ، چارهاندیشی شود.
وی گفت: متاسفانه به رغم برنامهریزیهای که تا کنون صورت گرفته است هنوز به طور رسمی شاهد عملیاتی شدن هیچ یک از آنها نیستیم. دولت و مجلس باید در این زمینه به طور جدی ورود کنند تا وابستگی به درآمدهای نفتی به حداقل میزان ممکن کاهش یابد و یا قطع شود.
نماینده سابق ایران در اوپک با اشاره به نوسانات قابل توجه قیمت نفت ،تصریح کرد:متاسفانه بودجه کشور همیشه تحت تاثیر نوسانات ناشی از قیمتهای نفت بوده است، این موضوع مغایر با سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است.
وی بیان کرد: باید به قطع وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی فکر کنیم و به آن جامه عمل بپوشانیم البته این موضوع به معنای توقف تولید و فروش نفت و گاز نیست بلکه میتوانیم درآمدهای حاصل از این امر را در کشور سرمایهگذاری کنیم.
خطیبی گفت: با قطع وابستگی کشور به درآمدهای نفتی دشمنان را خلع سلاح خواهیم کرد و آنها دیگر نخواهند توانست از این طریق به اعمال فشار بر ما بپردازند،قطع به یقین این موضوع در سایه یک عزم ملی و برنامهریزی دقیق ممکن خواهد شد.