ایرنا/ همه ما کسانی را (نیازمند و یا بی نیاز) را در کوچه و خیابان مشغول گدایی هستند را دیده ایم اما در میان آنها افرادی با غیرت نیز هستند که در عین نیازمندی روی پای خود ایستاده و کار می کنند ولی دست نیاز به سمت دیگران دراز نمی کنند.
همیشه در جامعه ما خانواده هایی مستمندی هستند که با وجود محرومیت و فقر، غرور خود را پایمال نکرده و حاضرند در سخت ترین شرایط زندگی کنند اما دست شان را پیش همنوع دراز نکنند.
در واقع چنین افرادی دلی بزرگ و طبعی بلند دارند و گدایی و درخواست کمک از دیگران را عار دانسته و زندگی همراه با دشواری و قناعت را بر درخواست کمک از مردم ترجیح می دهند.
یکی از این افراد، زنی معلول به نام عنبر است که حدود ۶۰ سال دارد و هر روز در پیاده رو خیابان طالقانی سنندج می نشیند و دستمال کاغذی می فروشد تا از این طریق رزق خود و خانواده را تامین کند.
آنگونه که می گوید ۲۰ سال پیش بخاطر برق گرفتگی دست راستش فلج شد و حالا به همراه شوهر کم بینا و از کار افتاده اش در ناحیه منفصل شهری نایسر سنندج زندگی می کند.
عنبر مستاجر است و در اتاقی بدون امکانات اولیه (فاقد آب و برق) و در شرایطی بسیار سخت زندگی می کند.
به ظاهر سیه چرده و مظلومش که نگاه می کنی، نگرانی و ناامیدی در چهره اش موج می زد و به وضوح می شود فهمید سال های زیادی از زندگی را در رنج و سختی سپری کرده است.
عنبر خانم هر ماه مستمری (۱۰۰ هزار تومان) از بهزیستی دریافت می کند که کمک خرجی برای او شوهر ناتوان اش است.
او می گوید: ۷ فرزند دارم که همگی ازدواج کرده اند البته آنها وضعیت مالی مناسبی ندارند که بتوانند به والدین خود هم کمک کنند.
عنبر گفت: در حال حاضر مستاجر خانه دخترم هستیم و ماهانه ۱۸۰ هزار تومان اجاره پرداخت می کنیم البته دامادم فوت کرده و دخترم با فرزند چهار ساله اش تنها زندگی می کند.
از عنبر خانم سوال کردم از مردم کمک قبول می کند، نگاهی به جمعیت در حال تردد در پیاده رو انداخت و گفت: دوست ندارم کسی از سر ترحم و دلسوزی کمکم کند بلکه انتظار دارم مردم دستمال کاغذی هایم را بخرند و مرا در تامین مایحتاج زندگی اینگونه یاری کنند.
او دست یاری و گدایی دراز کردن را برای خود عار می داند و اضافه می کند: با بیماری قند خون، چربی، دیسک کمر و آرتروز سر می کند ولی هرگز حاضر نیست دستش را جلوی دیگران دراز کند.
این زن دستمال فروش از مردم و رهگذران می خواهد با افرادی مثل او درست رفتار کنند چون انجام این کار را از سر اجبار و نیاز انجام می دهند.
عنبر می گوید: گاهی اوقات کسانی (برخی گدایان) از روی عمد آزارش می دهند و نمی گذارند بساطش را در پیاده رو پهن کند.
امثال این زن دستفروش سختکوش در جامعه ما کم نیستند و ممکن است باشند دیگرانی که غرور خود را زیر پا گذاشته و از طریق نظافت منزل و برخی کارهای دیگر رزق و روزی خود و خانواده شان را تامین می کنند.
باید غیرت مردانه عنبرها را تحسین کرد چرا که با وجود ضعف مالی شدید و معلولیت حاضر به گدایی و دراز کردن دست جلوی دیگران نیستند در حالیکه کم نیستند کسانی که با وجود تمکن مالی، با کمال بی شرمی دست گدایی و نیاز پیش مردم دراز می کنند.