ایرنا/ نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران هیچ گونه تغییری در برجام را نخواهد پذیرفت، گفت: در صورتی که برجام حفظ نشود ایران سناریوها و طرح های پیش بینی شده خود را اجرا خواهد کرد.
علی مطهری در دیدار با «الیاس اوماخانوف» نایب رئیس شورای فدرال روسیه در مسکو با بیان این مطلب افزود: این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که ایران مشاهده کند منافعش در توافق هسته ای حفظ نشده است و کشورهای باقیمانده در آن قادر به انجام تعهدات خود در چارچوب توافق نیستند.
وی در ادامه گفت که ما از روسیه بخاطر همکاری در زمان تهیه توافق هسته ای، تصویب آن و همچنین اجرای آن تشکر می کنیم و امیدواریم که در این شرایط حساس نیز همکاری دو کشور ادامه داشته باشد.
مطهری با ابراز امیدواری از اینکه روسیه تلاش های خود را برای حفظ برجام ادامه دهد، خاطرنشان کرد: اگر روشی که دولت آمریکا در پیش گرفته است به یک سنت تبدیل شود دیگر نمی توان به روابط بین المللی اعتماد کرد.
به گفته مطهری، خروج آمریکا از برجام بیش از این که بخواهد جنبه اقتصادی یا سیاسی داشته باشد، جنبه ای اخلاقی داشت.
الیاس اوماخانوف نیز با اشاره به افزایش روز افزون روابط پارلمانی بین ایران و روسیه گفت: ما از گسترش روابط پارلمانی دو کشور در سطوح بین المللی رضایت داریم و علاقه مندیم روابط دولتی، پارلمانی و منطقه ای دو کشور بیش از پیش گسترش یابد.
وی همچنین ضمن ابراز نگرانی نسبت به اقدام یکجانبه آمریکا در خروج از توافق هسته ای با ایران تاکید کرد: خروج آمریکا از برجام به معنای نادیده گرفتن منافع ایران و جامعه جهانی است.
به گزارش ایرنا، علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی در راس هیاتی متشکل از اعضای کمیته همکاری های پارلمانی ایران و روسیه برای شرکت در نخستین همایش بین المللی پارلمانتاریسم به مسکو سفر کرده است.
این همایش با حضور سران و مقامات عالی رتبه پارلمانی بیش از 96 کشور جهان از جمله ایران از امروز در مسکو گشایش یافت.
پیش از آغاز این نشست، اعضای هیات پارلمانی کشورمان با مقام های مجلس دوما و شورای فدراسیون روسیه دیدار و گفت وگو کردند.
اجلاس بین المللی «توسعه پارلمانتاریسم» به مدت دو روز در محل نمایشگاه های بین المللی ودنخواه در شمال مسکو ادامه دارد و در حاشیه آن چندین نشست تخصصی با موضوعات مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و پارلمانی برگزار می شود.
«قانونگذاری در زمینه توسعه اقتصاد جهانی در قرن بیست و یکم در بخش فناوری و منابع»، «نقش پارلمان ها در تقویت امنیت بین المللی» و «توسعه قوانین ملی: هنجارسازی در جهت منافع ملل مستقل، تبادل بهترین تجارب کاربردی و هماهنگ سازی بین المللی» از جمله برنامه های اصلی روز نخست این همایش است.
در روز نخست میزگردهایی با عنوان «روسیه و اتحادیه آفریقا. چشم اندازهای همکاری بین المجالس»، «چشم اندازهای همکاری بین المجالس روسیه و آمریکای لاتین» و «قانونگذاری در زمینه فعالیت رسانه ها در بخش امنیت و آزادی سخن» نیز برگزار می شود.
در روز پایانی این همایش، مدعوین با صبحانه کاری با عنوان «جهان دیجیتالی: نگاه به آینده» کار خود را آغاز می کنند و سپس در میزگردهای «سیاست جوانان: ابعاد پارلمانی آن»، «حقوق بین المللی انسان دوستانه: مشکلات دوران معاصر و چشم اندازهای توسعه» شرکت می کنند و نشست عمومی و نهایی با عنوان «پارلمانتاریسم به عنوان نهاد همکاری بین المللی» پایان بخش این همایش دو روزه خواهد بود.