ایلنا/ رئیس انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان با توجه به اینکه در آزار جنسی معمولا فرد آسیب دیده به دلیل شرمساری، اتفاق را مخفی می کند، گفت: والدین باید حواسشان به تغییر رفتار ناگهانی فرزندشان باشد و به کودکانشان بیاموزند که اگر دچار آزار جنسی شدند بدون شرمساری بیان کنند.



مهدی تهرانی دوست با تاکید بر اینکه آموزش نقش مهمی در پیشگیری از آزار کودکان به ویژه آزار و تعرض های جنسی دارد، افزود: کودکان باید فرا گرفته باشند که دیگران حق دست و نگاه کردن به اندام های بخصوص خصوصی آنها را ندارند و اگر فردی قصد تعرض داشته باشد، باید به والدینشان اطلاع دهند.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه معمولا آزار جنسی با مخفی کاری از سوی کودک و نوجوان مواجه می شود، افزود: کودکان باید آموزش ببینند که هرگونه تعرض را بدون هیچ حس شرمساری و مخفی کاری بیان کنند.

تهرانی دوست با تاکید بر این که نیازمند سیستمی حمایتی از کودکان و نوجوانان آسیب دیده هستیم، گفت: کودکان آزار دیده باید بتوانند در سریعترین زمان ممکن طلب کمک کنند و نگرانی از تهدید فرد آسیب رسان نداشته باشند.

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با بیان این که آزار جنسی در همه جوامع وجود دارد، افزود: این نوع افراد که دچار مشکلات روانی و رفتاری هستند در تمام جوامع وجود دارند و موضوعی که اهمیت دارد آگاهی جامعه از وجود چنین افراد بیمار و همچنین حمایت از افراد آسیب دیده است.

رئیس انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان درباره نشانه هایی که والدین باید مورد توجه قرار دهند، گفت: ترس، اضطراب، بی قراری، پرخاشگری مشکلات جسمی و یا هر گونه رفتارهای ناگهانی در کودکان و نوجوان باید جدی گرفته شود و رفتارهای آنها ارزیابی شود.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با تاکید بر این که نیازمند سیستمی چند وجهی برای پیشگیری از کودک آزاری نیاز است، گفت: باید آموزش های مسائل جنسی با ظرافت خاص که مربوط به فرهنگ ما است به کودکان آموزش داده شود.