صبح نو/ متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.


اعتراض شدید وزیر حقوق زنان فرانسه به حجاب دانشجویی محجبه، موجی از واکنش ها را به دنبال داشت

توهین و حمله توسط مدافعان بی‌حجابی اجباری، این‌بار در فرانسه. پس از آن که چند روز پیش، نماینده تندروی آلمانی خواستار برخورد شدید با مسلمانان و زنان محجبه آلمانی شده بود، حالا موج جدیدی از حمله به زنان با حجاب، این‌بار از فرانسه که به «مهد دموکراسی» معروف است، به راه افتاده است.
ماجرایی که این‌بار هم یک دختر مسلمان در آن، سیبل اصلی حمله مخالفان قرار گرفته است. خانم «مریم پوژتو» دختر 19‌ساله که دبیرکل اتحادیه ملی دانشجویان دانشگاه سوربن فرانسه است، حالا سنگین‌ترین حمله‌ها را از سوی یکی، دو تن از مقامات فرانسوی و البته مجله جنجالی «شارلی ابدو» تحمل می‌کند.
ماجرا از یک گفت‌وگوی تلویزیونی شروع شد. گفت‌وگویی که خانم «مریم پوژتو» در آن با حجاب اسلامی و پوشش کامل حاضر شده بود. پوششی که به مذاق مسوولان فرانسوی خوش نیامد و بلافاصله با واکنش‌های آنان روبه‌رو شد.
مریم در یک مستند در مورد اعتراض دانشجویان علیه سیاست آموزشی رییس‌جمهوری فرانسه، جلوی دوربین قرار گرفته بود، در‌حالی‌که روسری و هدبند بر سر داشت و حجابش کامل بود. همین ظاهر او با اعتراض شدید «مارلین شیپا»، وزیر حقوق زنان فرانسه همراه شد. او پوشش پوژتو را «‌ترویج‌کننده اسلام سیاسی» دانست و از انجمن دانشجویان سوربن خواست که به‌صورت جامع و شفاف توضیح دهدکه پوژتو با اقدام خود به‌دنبال گسترش چه نوع ارزش‌هایی است. از سویی دیگر «جرارد کولوم» وزیر کشور فرانسه نیز، پوژتو را شخصاً مورد انتقاد قرار داد و به پوشش اسلامی او تاخت.
اما حمله مدافعان بی‌حجابی اجباری در فرانسه، به اینجا هم ختم نشد و مجله کاریکاتور «شارلی ابدو» که پیش از این نیز با توهین‌های جنجالی به حضرت مسیح (ع)، حضرت مریم (س) و پیامبر اسلام (ص) و نیز مسلمانان بارها خبرساز شده بود، روی جلد جدیدترین شماره خود چهره «مریم» را به میمون تشبیه کرد. اقدامی که با واکنش‌های مردم فرانسه و نیز دانشجویان و مسلمانان سایر کشورها نیز همراه شد.
جالب اینجاست که خود خانم پوژتو می‌گوید در شبکه‌های اجتماعی و پس از افشای شماره او در توییتر، مورد شدیدترین ناسزاها و آزارها از جانب کاربران دیگر قرار گرفته است.
این در حالی است که قانون بی‌حجابی اجباری در فرانسه، در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی لغو شده است و دانش‌آموزان و دانشجویان آزادند تا پوشش خود را انتخاب کنند.
اما پس از این هجمه‌ها موجی از حمایت‌ها از دانشجوی جوان و محجبه فرانسوی شکل گرفت و طیف‌های مختلف در برخی کشورهای اروپایی، با برگزاری تجمع‌ها و صدور بیانیه‌هایی، حمایت خود را از حجاب این دختر مسلمان و نیز انزجارشان را از برخوردهای توهین‌آمیز مقامات فرانسوی و کاریکاتور جنجالی «شارلی ابدو» اعلام کردند.
تعدادی از رهبران انجمن‌های دانشجویی مسلمان در سراسر اروپا، ضمن اعتراض به اظهار نظر وزرای فرانسوی در مورد حجاب دانشجوی مسلمان، آن را بیانگر تجربه صدها دانشجوی مسلمان در سراسر اروپا دانستند.
از جمله آقای «علی میلانی» یکی از فعالان دانشجویی انگلیس که در این‌باره تاکید کرد که از برخورد وزرای فرانسوی متعجب نشده است. او در این‌باره گفت: چنین برخوردهایی بخشی از جوسازی خصمانه علیه مسلمانان اروپاست. دانشجویانی که در راه احقاق حقوق خود، به‌طور پیاپی مورد هجمه رسانه‌ها، دولت‌ها و جوامع مدنی
قرار می‌گیرند. میلانی در ادامه افزود: از همه دولت‌ها، انجمن‌های مدنی و اهالی رسانه درخواست داریم که با فرهنگ فزاینده اسلام‌هراسی در فضای سیاسی جامعه مبارزه کرده و در راه فراهم آمدن شرایط زندگی اجتماعی برای همگان، قدم‌های جدی بردارند.
کاربران شبکه‌های اجتماعی در ایران نیز با هشتگ‌های مشترکی‌، بی‌حجابی اجباری و توهین به دختر مسلمان فرانسوی را تقبیح کردند.
این البته نخستین‌باری نیست که حجاب و پوشش در قالب اسلام‌هراسی مورد توهین قرار می‌گیرد و احتمالاً آخرین‌بار هم نخواهد بود. اما موضوع حجاب دختر 19‌ساله مسلمان و لبخند او به هجوم وحشیانه علیه محجبه‌ها، درس‌های فراوانی برای مدعیان دموکراسی خواهد داشت.