عصر خودرو/ رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران گفت: در حال حاضر بازار خودرو غیر قابل پیش بینی شده و مشخص نیست فردا در چه وضعیتی قرار خواهد گرفت.



سعید موتمنی با بیان این مطلب افزود: در هفته گذشته و همزمان با اعلام جدید قیمت خودروهای کمتر از 45 میلیون تومان از سوی شورای رقابت در نیمه های خرداد، قیمت خودروهایی که با کاهش 2 میلیون تومانی مواجه شده بود رو به افزایش رفته و به قیمت های قبل رسیده است.

وی با تاکید بر این که در حال حاضر در چنین وضعیتی امکان پیش بینی بازار و توصیه به خریداران مبنی بر خرید و فروش وجود ندارد، تصریح کرد: بازار غیر قابل پیش بینی شده و مشخص نیست فردا در چه وضعیتی قرار خواهد گرفت این در حالی است که در کنار این روند، شاهد محدودیت عرضه از سوی خودروسازان هستیم و تا زمانی که این روند ادامه داشته باشد همچنان بازار خودرو با مشکل مواجه خواهد بود. 
رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران با اشاره به تامین نیاز بازار از سوی چند شرکت محدود اظهار کرد: بازار در اختیار چند شرکت محدود قرار دارد و زمانی که این دسته از شرکت ها نسبت به افزایش عرضه خودرو اقدام می کنند، شاهد کاهش قیمت ها خواهیم بود در غیر این صورت افزایش قیمت را در بازار شاهد هستیم.

موتمنی ادامه داد: هم اکنون بازار و خودروسازان افزایش قیمت را اعمال کرده اند اما مهم این است که با وجود افزایش قیمت آیا تفاوت قیمت کارخانه و بازار همچنان وجود خواهد داشت یا خیر ؟ در حال حاضر با افزایش قیمت 10 درصدی خودروها باز هم شاهد اختلاف قیمت 4 تا 13 میلیون تومان در بازار هستیم که به نظر می رسد این تمایل وجود دارد که همچنان حاشیه قیمت در بازار و کارخانه وجود داشته باشد.
وی با اشاره به نبود نظارت بر عملکرد خودروسازان در زمینه تحویل خودرو به بازار گفت: هم اکنون به دلیل نبود این نظارت شاهد حاشیه بازار هستیم به طوری که اختلاف قیمت بازار با کارخانه در خودروهای پایین تر از 45 میلیون تومان به 7 میلیون تومان و بیشترین اختلاف قیمت نیز به 13 میلیون تومان رسیده است.

رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران با بیان این که در صورت ادامه این روند، مصرف کننده متضرر خواهد شد، افزود: در حالی از فروشندگان خودرو به عنوان بر هم زننده بازار یاد می شود که تامین نیاز بازار از سوی چند شرکت خاص که با خودروسازان در ارتباط هستند، انجام می شود و این شرکت ها عنوان می کنند که خودروهایی که با تقاضای کمتری در کالای سبدی مواجه هستند، پایین تر از قیمت کارخانه و یا معادل آن به فروش برسد و مابه التفاوت آن بر روی سایر خودروها کشیده شود که این روند اجازه گران فروشی را صادر می کند این در حالی است که باید در بهترین شرایط اختلاف قیمت کارخانه و بازار به یک میلیون تومان برسد.