ایرنا/ مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی فارس گفت:
قارچ های خوراکی دکمه ای به دلیل اینکه در سالن هایی با بخار 80 درجه سانتی گراد پاستوریزه می شوند عاری از هرگونه آلودگی هستند و شهروندان می توانند با خیال آسوده آن را مصرف کنند.
مجید رضا پاکاری، یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: مواد اولیه مورد استفاده در مراکز تولید قارچ دکمه ای در شرایط کاملا پاستوریزه و با استفاده از تجهیزات پیشرفته تهیه می شود و در اختیار واحدهای تولیدکننده قارچ قرار می گیرد به همین سبب کاملا غیر سمی و احتمال سمی بودن آن صفر است.
وی بیان کرد: هم اینک 308 واحد تولید قارچ خوراکی دکمه ای صنعتی و سنتی با ظرفیت تولید سالیانه 11 هزار تن در استان فارس فعال است.
پاکاری اضافه کرد: شایعه پراکنی های منتشر شده در فضای مجازی در ارتباط با عدم مصرف قارچ دکمه ای کاملا بی اساس و غیر کارشناسی شده است و همه می توانند با اطمینان خاطر از قارچ های تولید، بسته بندی و عرضه شده در مراکز معتبر استفاده کنند.
وی اظهار داشت: متاسفانه عده ای برای ضربه زدن به صنعت قارچ کشور و وارد کردن ضرر و زیان به تولید کنندگان این حوزه اقدام به تشویش اذهان عمومی می کنند و امیدواریم مسئولان ذی ربط ضمن شناسایی سود جویان فرصت طلب اقدامات لازم را در این باره انجام دهند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: در جنگل ها، باغ ها و اراضی کشاورزی، انواع قارچ سمی به صورت خودرو رشد می کند که تشخیص غیر سمی بودن آنها از ظاهرشان حتی برای متخصصان نیز مشکل است و تنها با انجام آزمایش در آزمایشگاه امکان پذیر است بنابراین ایجاد مسمومیت فقط از طریق مصرف قارچ های تولید شده در فضای آزاد امکان دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز بیست و نهم اردیبهشت ماه 97 اعلام کرد از 33 نفری که به دلیل مسمومیت با قارچ سمی در بیمارستان های فارس بستری شده بودند، چهار نفر از آنان فوت کردند.
عبدالرسول همتی به شهروندان هشدار داد که از خرید قارچ های فلهای، قارچهای خودروینده و قارچ هایی که روستاییان به فروش می رسانند، خودداری کنند.
به گفته وی، حتی مصرف مقدار اندکی از قارچ های سمی می تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار بیندازد و در مواردی موجب مرگ شود.
نشانه های زودرس مسمومیت با قارچ شامل، تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق است، گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری نیز با آن همراه می شود که این علایم، اغلب چهار تا 24 ساعت بعد از خوردن قارچ بروز می کند.
مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی نشانه های دیررس مسمومیت با قارچ هستند که ممکن است طی روزها یا هفته ها بعد ظاهر شوند