ایرنا/ الدیار نوشت: تصمیم ترامپ در مورد خروج از برجام، بر آینده توافق سعودی آمریکایی در خصوص بنا نمودن نیروگاههای هسته ای در عربستان، سایه افکنده است، تا آنجا که انتظار می رود این مساله تاثیر واضحی بر موضع نهایی کنگره آمریکا در مورد توافق این کشور با عربستان داشته باشد؛
به این ترتیب که موانع مختلفی را بر سر راه امضای این توافق ایجاد کرده و یا به کلی با آن مخالفت کند.
این رسانه عرب زبان ادامه داد: زاک کین مدیر برنامه های جلوگیری از انتشار سلاح اتمی در خاورمیانه در مقاله ای در نشریه نشنال اینترست ضمن اینکه تصمیم آمریکا با جسورانه توصیف کرده است، آن را به ظاهر فرصتی طلایی برای تقویت مذاکرات با عربستان می داند که در باطن با مضامین و تفاصیل دیگری همراه خواهد بود.
کین نقطه اختلاف بین واشنگتن و ریاض را حول محور موافقت سعودیها با چشم پوشی از تکنولوژی استفاده از اورانیوم برای تولید سلاح اتمی می داند، و با توجه به ادعای ترامپ در مورد خروج از توافق هسته ای با ایران به دلیل نگرانی هایی که در رابطه با انتشار سلاح اتمی وجود دارد، اکنون دولت ترامپ می تواند چنین بهانه ای را در مورد ریاض نیز تطبیق دهد.
برای تضمین رسیدن به توافقی بین ایالات متحده و عربستان، سعودی ها احتمالا با متوقف نمودن اختیاری جریان غنی سازی اورانیوم موافقت می کنند.
آنچه که دولت ترامپ برای توجیه خروج از توافق هسته ای با ایران مطرح کرد، چه بسا معضل بزرگی در برابر امضای توافق با عربستان است؛ چرا که منطقی نیست آمریکا توافقی که مورد قبول دولتهای بزرگ دنیاست را رد کرده و توافقی را امضا کند که محل شک و تردید بسیاری است؛ بویژه پس از اتهاماتی که در مورد جنگ یمن متوجه سعودیها شد.
برای تضمین دست یافتن به توافقی با ایالات متحده، ممکن است سعودی ها با توقف اختیاری غنی سازی اورانیوم موافقت کنند، اما برای اینکه در این زمینه از تهران عقب نمانند، احتمالا ریاض تعهدات خود را با فعالیتهای غنی سازی ایران مرتبط می کند.
برخی تحلیلگران در کاخ سفید بر این عقیده اند که توافق با ایران، التزام عربستان با قانون 123 را دشوار کرده است، از این رو، آمریکا چاره ای ندارد جز قبول خواسته عربستان طبق ضوابط و ضمانتهایی که با سیاست مقابله با گسترش سلاح هسته ای در تعارض نباشد.
تا قطعی شدن موعد تصمیم نهایی در باره این توافق، تقریبا یک ماه باقی مانده است و دولت ترامپ بین موافقت با آن، با هدف تحقق دستاوردهای اقتصادی و چشم پوشی از برخی سیاستهای هسته ای 50 ساله خود در مورد جلوگیری از توسعه سلاح اتمی، سرگردان است.