صبح نو/ متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
نیروهای نظامی نیجریه به اتهام واهی قتل، «شیخ ابراهیم زکزاکی» رهبر جنبش اسلامی این کشور را روز گذشته به دادگاه ایالتی «کادونا» انتقال دادند تا سناریویی که سه سال پیش برای «شیخ نمر» رهبر شیعیان عربستان روی داد اینبار در نیجریه رقم بخورد. عربستان که بهدنبال ایجاد اختلاف و تنش در میان کشورهای مسلمان است اینبار نوک پیکان خود را پس از عراق و سوریه به سمت غرب آفریقا برده است و با حمایتهای مالی و سیاسی که از دولت نظامی «آباچا» در نیجریه انجام میدهد قصد دارد مانع گسترش جنبش اسلامی در این کشور آفریقایی شود چرا که نفوذ و قدرت معنوی «شیخ ابراهیم زکزاکی» موجی از گسترش و علاقهمندی مسلمانان به مذهب شیعه را در غرب آفریقا موجب شده است. براساس آخرین آمارها بیش از 10میلیون نفر علاقهمند به پیروی از این جنبش اسلامیاند که با تلاشهای شیخ زکزاکی و مراکز دینی وی این آمار هر روزه رو به افزایش است.
حمایت عربستان از گروههای داعش و بوکوحرام در آفریقا
عربستان سعودی همچنین با حمایتهای نظامی از گروههای تروریستی داعش و بوکوحرام در غرب آفریقا تلاش دارد تا تروریستهای داعش را که اکنون با حمایتهای وی در «دریاچه چاد» مستقر شدهاند، با جنبشهای اسلامی وارد درگیری نظامی کند تا شعله جنگ و تنش کشورهای مسلمان پس از سوریه و عراق اینبار در این نقطه از غرب آفریقا شعلهور شود تا مگر بیداری اسلامی در این کشور شکل نگیرد.
«ابوحامد» عضو جنبش اسلامی نیجریه با اشاره به دخالتها و فشار عربستان سعودی در روند برگزاری دادگاه شیخ زکزاکی، عنوان کرد؛ دولت نیجریه با همکاری نظامیان این کشور شیخ زکزاکی را به اتهام واهی قتل به دادگاه ایالتی کادونا منتقل کرده و قصد محاکمه ایشان را دارند. محاکمهای که دولت قصد کرده است با فشار عربستان ایشان را به شهادت برساند.
عضو جنبش اسلامی نیجریه: دادگاه زکزاکی با فشار عربستان برپا شد
این عضو جنبش اسلامی نیجریه اضافه کرد: شیخ زکزاکی در تماس تلفنی چند روز پیش با «محمد زکزاکی» یکی از فرزندان خود خاطرنشان کرده بود که اخیرا یک نماینده از دادگاه ایالتی کادونا احضاریهای مبنی بر متهم بودن ایشان در قتل به محل بازداشت رهبر جنبش اسلامی نیجریه آورده است که این احضاریه توسط شیخ زکزاکی رد شده است. ابوحامد افزود: شیخ زکزاکی در این تماس تلفنی تاکید کرده بود که دیروز نیز تدابیر شدید امنیتی در محل بازداشت غیرقانونی شیخ زکزاکی به اجرا درآمده است. این دادگاه تشریفاتی در شرایطی برپا میشود که بهرغم رأی دیوان عالی نیجریه برای آزادی شیخ زکزاکی از بازداشت غیرقانونی، وی ماهها بدون هیچگونه محاکمهای در بازداشت به سر میبرد.
120روز تظاهرات مردمی نیجریه به منظور آزادی زکزاکی
از این رو، مسلمانان نیجریه در یکصدوبیستمین روز تظاهرات پیاپی خود روز گذشته هم در «ابوجا» پایتخت این کشور در اعتراض به تداوم بازداشت غیرقانونی شیخ زکزاکی تظاهرات گستردهای بر پا کردند. گفته میشود، مردم ابوجا، روحانیون و فعالان حقوق بشری نیجریه همچون روزهای گذشته با حضور در خیابانهای اصلی شهر ابوجا به استمرار بازداشت غیرقانونی رهبر جنبش اسلامی نیجریه و همسر ایشان اعتراض کرده و خواستار آزادی فوری و بیقیدوشرط شیخ ابراهیم زکزاکی و همسر وی شدند. خشونت نیروهای نظامی نیجریه علیه تظاهرکنندگان در شهر ابوجا تاکنون دو شهید و دهها زخمی برجای گذاشته است. موج سرکوب شیعیان در نیجریه از آذرماه سال۹۴ با یورش نظامیان این کشور به حسینیه شهر «زاریا» واقع در ایالت «کادونا» آغاز شد که در آن حمله شیخ زکزاکی به همراه همسر خود بازداشت شده و بیش از یک سال است که بدون تفهیم اتهام و محاکمه همچنان در زندان بهسر میبرند.
بیداری اسلامی در نیجریه
«نیجریه» را میتوان سومین کشور پر جمعیت شیعه جهان پس از ایران و عراق بهشمار آورد، این مسأله را میتوان در راهپیمایی میلیونی روز قدس، راهپیمایی روز اربعین و مراسم روز عاشورا در این کشور به خوبی دید. قطعاً نیجریه یک استثنا نیست و میتوان اینگونه برنامههای موفق را در دیگر کشورهای جهان هم دید؛ اما تلاشهای 30ساله شیخ زکزاکی واقعیت دیگری را در این نقطه از غرب آفریقا
به تصویر میکشد. تلاشهایی که بدون پشتوانه مالی و سازمانی و با ایثار و همت مردم توانست گامی موفق در توسعه ارزشهای اسلامی بردارد. ایثار و بندگی که میتوان آن را با شهادت 6فرزند رهبر شیعیان نیجریه در راه احیا و بیداری مردم در سالهای اخیر به روشنی مشاهده کرد. در حمله نظامیان نیجریه به شیعیان در روزهای ۱۲ و ۱۴ دسامبر ۲۰۱۵ (۲۱ و ۲۳ آذر ۱۳۹۴) در شهر زاریا حدود ۳۵۰نفر، از جمله سه فرزند شیخ زکزاکی، به شهادت رسیدند.