ایسنا/ سایت آمریکایی "هیل" در گزارشی نوشت، رویکردهای ولیعهد عربستان درباره خاورمیانه مشابه رویکردهای ترامپ و نتانیاهو است.
به نقل از روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، سایت "هیل" آمریکا در گزارشی نوشت، هنگامی که بنیامین نتانیاهو در سال ۲۰۰۹ به عنوان نخستوزیر اسرائیل انتخاب شد، پذیرفت که از سیاست راهکار تشکیل دو کشور حمایت کند اما تاکنون این رژیم حاضر نشده امتیاز خاصی را به طرف فلسطینی برای تحقق این دیدگاه بدهد.
این گزارش را مدیر مرکز مطالعات بازدارندگی استراتژیک پژوهشکده هوا-فضای میچل نوشته که در آن آمده است، اسرائیل شریک جدیدی دارد که رویکردهای این رژیم را میپذیرد.
طبق این گزارش، پیشتر محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان تصریح کرده بود که فلسطینیان یا باید مذاکرات و آنچه که بارها درباره کشور مربوط به آنها پیشنهاد شده را بپذیرند یا سکوت کنند.
بر اساس گزارش مذکور، پیشتر بن سلمان به رسانههای اسرائیلی گفته بود، رهبری فلسطین از ۴۰ سال پیش فرصتهای صلح را از دست میدهد و همه پیشنهادهای ارائه شده را رد میکند، اکنون زمان آن رسیده که فلسطینیان پیشنهادها را بپذیرند، آنها یا باید بازگشت به میز مذاکرات را بپذیرند یا سکوت اختیار کرده و از هشدار و شکایت دست بردارند.
این سایت آمریکایی نوشت، درحالی که برخی اطلاعات نشان میدهد واشنگتن و ریاض معتقد هستند نباید اسرائیل امتیازاتی به طرف فلسطینی به عنوان شرطی برای قدم برداشتن در مسیر روند صلح در منطقه بدهد، موضع بن سلمان به موضع دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نزدیکتر است که تشکیلات خودگردان فلسطین را مسؤول فروپاشی روند صلح میداند.
در این گزارش آمده است، به همین دلیل عربستان با این نظر اسرائیل و آمریکا موافق است که این تشکیلات خودگردان فلسطین نیست که مساله اصلی را در خاورمیانه تشکیل میدهد بلکه ایران و "تلاشهای این کشور برای کنترل بر منطقه" است که مرکز چالش در خاورمیانه شده است.
طبق این گزارش، عربستان و آمریکا، ایران را به چشم یک چالش بزرگ در منطقه میبینند و تهران را نخستین "حامی تروریسم" میدانند که در میان ارائه تسلیحات به گروههای "تروریستی" مانند گروه انصارالله یمن، جنبش حماس در غزه و حزبالله در لبنان و سوریه، بزرگترین زرادخانه موشکی در منطقه را در اختیار دارد.