تسنیم/ در جمعه‌ای که تظاهرات بازگشت در نوار غزه در حال برگزاری بود، دو تصویر از دو رهبر مقاومت و سازش منتشر شده است که نشان دهنده رویکرد این دو رهبر و میزان همراهی‌شان با ملت مظلوم فلسطین است.



روز جمعه 11 می 2018 (21 اردیبهشت 1397) دو تصویر از دو رهبر فلسطینی در رسانه های فلسطین منتشر شد که می‌تواند به تمام معنا بیانگر نوع دیدگاه جناح متبوعشان به مسئله فلسطین باشد. تصویری از ابومازن، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و تصویر دیگر هم از اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس.

در تصویر پایین که مربوط به روز جمعه است، محمود عباس، ابومازن در حال زدن پنالتی به دروازه بان یک تیم شیلیایی است. تیمی که گفته می‌شود قریب صد سال قبل مهاجران فلسطینی آن را تأسیس کرده اند. این تصویر زمانی گرفته شده که جوانان غزه در بخش های مرزی شرق غزه در حال برگزاری تظاهرات بازگشت علیه نظامیان صهیونیست هستند.

در تصویر بالا که این تصویر هم مربوط به روز جمعه است اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس که رهبر این جنبش محسوب می‌شود در جمع جوانان تظاهرکننده در اردوگاه بریج در شرق غزه حاضر شده و با یک تیر و کمان معمولی به طور نمادین در حال پرتاب سنگ به سمت نظامیان صهیونیست است.

رهبران سازمان آزادی بخش فلسطین از اوایل دهه 90 قرن بیستم میلادی با حرکت به سمت مذاکره با رژیم صهیونیستی، با رها کردن بخش اعظم فلسطین تاریخی راضی شدند یک حاکمیت محدود فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه داشته باشند. آنها به اصطلاح به طرح دو دولت رضایت دادند. یعنی اسرائیل و فلسطین در کنار هم به عنوان دو کشور وجود داشته باشند.

امروز بعد از گذشت 25 سال از قرار اسلو که منجر به تأسیس تشکیلات خودگردان فلسطین شد، مسئولان ساف نه تنها موفق نشده اند حاکمیتی در کرانه باختری و نوار غزه تشکیل دهند، بلکه امروز صهیونیست‌ها با روی کار آمدن ترامپ، رسما اعلام کرده اند که دیگر تشکیل کشور فلسطینی در طرحی با عنوان دو دولت دیگر معنی ندارد و باید یک کشور یهودی در تمام فلسطین تشکیل شود. امروز از تمام کرانه باختری حتی نیمی از آن هم در اختیار همین تشکیلات خودگردان نیست. شهرک های یهودی نشین، پادگان های نظامی اسرائیل، جاده های اختصاصی و دیوار حائل، بخش اعظم زمین های کرانه باختری را بلعیده اند.

اما مقاومت که زیر بار سازش نرفت توانسته است به موفقیت هایی دست یابد که کیان صهیونیست ها را به لرزه انداخته است. مقاومت در سال 2000 توانست جنوب لبنان را آزاد کند. سال 2002 آنها را از غزه اخراج کردند و طی سال های 2006، 2009، 2012 و 2014 در جنگ هایی که صهیونیست ها برای از بین بردن مقاومت به وجود آوردند، توانستند پوزه آنها را به خاک بمالند. حال جبهه مقاومت تا جولان گسترش یافته و صهیونیست ها از ترس حضور مقاومت بیخ گوششان هر روز نقاط مختلف سوریه را بمباران می کنند.

عکسی که از ابومازن منتشر شده در روزی رسانه های فلسطینی را فرا گرفته است که جوانان فلسطینی که 11 سال است در غزه محاصره شده اند با ابتدایی ترین ابزار دم دستی چون لاستیک ماشین، آینه و بادبادک با دشمن صهیونیستی می جنگند و کیان آنها را به لرزه انداخته اند. به گونه ای که صهیونیست ها تلاش می کنند با به کارگیری فن آوری های جدید با ابتکارات آنها مقابله کنند.

اما در همین روز ابومازن به شیلی رفته است. معلوم نیست برای چه به این کشور سفر کرده است. هیچ دلیلی برای سفر ابومازن وجود ندارد. اگر به موسکو یا توکیو رفته بود شاید توجیه دریافت کمک های اقتصادی وجود داشت. اما شیلی جایگاه مهمی در مقطع کنونی نمی تواند داشته باشد. و حال که به شیلی رفته است به زمین بازی یک تیم فوتبال شیلیایی می رود که گفته می شود مهاجران فلسطینی قریب 100 سال قبل آن را تأسیس کرده اند. تصویر ابومازن در حال پنالتی زدن منتشر شده و اعلام می کنند که پنالتی ابومازن تبدیل به گل شده است. اما دریغ از یک ابراز همدردی با جوانان غزه.

ابومازن در اوضاع کنونی حقوق کارمندان تشکیلات خودگردان در غزه را قطع کرده، سبب قطع برق شده است و اعلام کرده به زودی حقوق خانواده‌های شهدا و اسیران را نیز قطع خواهد کرد.

حال قضاوت با افکارعمومی است که مقاومت موفق عمل کرده یا سازش؟