فارس/ اتصال خطوط ریلی جدید بین ایران و چین این پیام را از سوی پکن به واشنگتن مخابره میکند که به هر شکل ما به تجارت با ایران ادامه میدهیم.
به گزارش واشنگتنپست، اتصال خطوط ریلی کشورها معمولاً تأثیرگذاری محدودی را در مواضع اقتصادی کشورها دارند اما اتصال شبکه ریلی چین به ایران که روز پنجشنبه اعلام شد میتواند متفاوت باشد.
بار این محموله ریلی 1150 تن دانه آفتابگردان بود که اگرچه از نظر بار چشمگیر نبود اما مقصد آن که تهران پایتخت ایران بود حرفهای زیادی داشت.
مقامات چینی روز گذشته به طور رسمی ایجاد یک خط ریلی جدید بین چین و ایران را در خبرگزاری رسمی و دولتی شینهوای این کشور اعلام کردند.
مسیر این خط ریلی به طور دقیق اعلام نشد اما سرعت انتقال محموله نسبت به خطوط دریایی حدود 20 روز کاهش یافته است.انتظار میرود محموله دانههای آفتابگردان طی دو هفته به تهران برسد.
در حالیکه این محموله در طی مسیر به سمت تهران است احتمال رویارویی مستقیم بین رژیم صهیونیستی و ایران نیز در حال قوت گرفتن است.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه پیشبینی کرده که خروج آمریکا از برجام با توجه به اظهارات وزیر امور خارجه ایران مبنی بر اثر سرگیری فعالیتهای هستهای در صورت اعمال دوباره تحریمها به جنگ ختم خواهد شد.
روز چهارشنبه نیز درگیری محدود نظامی در سوریه نشان داد که چگونه شرایط میتواند به سرعت به سمت وخامت پیش برود.
درحالیکه آمریکا از شرکتهای خارجی فعال در ایران خواسته است تا بساط خود را از ایران جمع کنند چین در حال گسترش فعالیتهای خود در ایران است و دقیقاً برعکس خواسته آمریکا عمل میکند.
خط ریلی که دیروز از سوی مقامات پکن ایجاد شد آخرین اقدام چینیها در گسترش مناسبات تجاری با ایران بود و به نظر نمیرسد چینیها برنامهای برای عمل به درخواستهای آمریکا داشته باشند.
وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه اعلام کرد که تهران و پکن روابط اقتصادی و تجاری خود را در سطح معمول حفظ خواهند کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: ما روابط شفاف و عادی خود با تهران را برمبنای عدم نقض قوانین بینالمللی ادامه میدهیم.
وی گفت: چین هماکنون با همان مشکلی روبهرو است که متحدین آمریکا در اروپا با آن مواجه هستند. حتی اگر دولتهای اروپایی با تحریمهای آمریکا مخالفت کنند شرکتهای اروپایی باید یا به خواسته آمریکا تن بدهند و یا با خطر جریمه شدن توسط آمریکا روبهرو شوند.
اگرچه اروپاییها مواضع مخالفی را در برابر آمریکا گرفتهاند اما برخی مقامات بلندپایه اروپایی اعلام کردند در صورتی که آمریکا بخواهد شرکتهای اروپایی به دلیل تعامل تجاری با ایران جریمه کند اروپا گزینههای محدودی را برای مقابل به آمریکا دارد که البته چین در این زمینه بسیار مقاومتر به نظر میرسد.
سخنگوی امور وزارت خارجه چین در پاسخ به این سؤال که آیا در صورت اعمال تحریمها علیه ایران این کشور از شرکتهای خود خواهد خواست از ایران خارج شوند، گفت: احتمالًا پکن با این درخواست آمریکا مخالفت کند و آن را نادیده بگیرد.
وی افزود: من میخواهم تأکید کنم که دولت چین مخالف هرگونه اعمال تحریم یکجانبه توسط هر کشوری است که برمبنای قوانین داخلی آن کشور باشد.
چین در سالهای قبل تلاش کرد تا بخشی از تحریمهای آمریکا را اجرا نکند و احتمالاً حالا نیز بتواند اقدام مشابهی را در پیش بگیرد.
برخی کارشناسان بر این باورند که شرکتهای چینی حتی میتوانند به عنوان واسط بین ایران و شرکتهای اروپایی که میخواهند با ایران همکاری کنند اما از نقض تحریمهای آمریکا میترسند عمل کنند.
کارلوس پاسکوال دیپلمات سابق آمریکایی طی مصاحبهای با شبکه سیانبیسی گفت: فروش نفت ایران از طریق چین و روسیه میتواند تحریمهای آمریکا را دور بزند.
وی گفت: این مسیرهای انحرافی که روسیه و چین محتملترین آنها هستند نشان میدهد که ایران همچنان میتواند راهی را برای فروش تولیدات خود پیدا کند. از زمان امضای برجام مبادلات تجاری ایران با اتحادیه اروپا 375 درصد افزایش یافته و شرکتهای اروپایی سرمایهگذاری عظیمی را انجام دادهاند که هرگونه تغییر در شرایط میتواند زیان جدی برای آنها به بار داشته باشد.