برترین ها/ کم کم به فصل کنار زدن پرده ها و درخشش نور صبحگاهی روی دیوار خانه نزدیک می شویم. طبیعتا دیدن یک دیوار لکه دار و دوده گرفته، صبح بهاری شما را خراب می کند، پس حالا بهترین زمان است تا فکری به حال لکه های روی دیوار کنید.


پاک کردن دیوارها برخلاف آنچه تصور می کنید کار دشواری نیست، اما چند تکنیک دارد که باید آنها را خوب به خاطر داشته باشید. قبل از شروع هر کاری به خاطر داشته باشید که برای پاک کردن دیوار به چند عدد دستمال تمیز نیاز دارید، چون حتما نمی خواهید بعد از پایان کار اثر دستمال روی دیوار را پاک کنید. نکته دوم این که باید نوع لکه های روی دیوار را بدانید. لکه های مختلف روی دیوار با روش های مختلفی پاک می شوند. با خواندن مطلب زیر متوجه خواهید شد که برای هر لکه از چه شوینده و دستمالی استفاده کنید.

دوده و سیاهی
قبل از این که پاک کردن لکه ها و سیاهی های دیوار را شروع کنید ابتدا با جاروبرقی گرد و خاک دیوار را بگیرید. حواس تان باشد جاروبرقی را به دیوار نچسبانید و با کمی فاصله این کار را انجام دهید چون احتمالا سر جاروبرقی تمیز نیست و لکه به جا می گذارد. در مرحله بعدبا بخارشوی همین کار را از بالای دیوار به سمت پایین انجام دهید. برای پاک کردن لکه و سیاهی اطراف بخاری و شوفاژ از پودر رختشویی و دستمال کاملا تمیز استفاده کنید. مقداری از پودر را با آب مخلوط کرده و با دستمال تمیزی روی دوده و لکه بمالید تا پاک شود، سپس با پارچه کتان دیگری دیوار را خشک کنید. بهتر است مخلوطی که تهیه می کنید غلیظ باشد تا بهتر اثر کند.

ممکن است لکه های حاصل از دوده روغنی باشند و با تلاش شما تا این مرحله همچنان بر جای مانده باشند، پس حالا باید از پاک کننده های قلیایی تری استفاده کنید. یکی از بهترین پاک کننده های قلیایی سولفات تری سدیم است. یک تا دو قاشق غذاخوری از سولفات تری سدیم را در 4 لیتر آب ولرم حل کنید. یک اسفنج تمیز بردارید، آن را به محلول آغشته کرده و بلکه دوده روی دیوار را بشویید. سپس با اسفنج تمیز و مرطوب آن را از روی دیوار پاک کنید. دقت کنید که اگر میزان سولفات تری سدیم بیشتر از دو قاشق شود، دیوار کدر و مات می شود. اگر لکه های روی ترک یا خطوط دیوار هستند می توانید از مسواک یا برس استفاده کنید. عینک و ماسک را هم فراموش نکنید.

پاستل و مداد شمعی
بهترین راه برای پاک کردن لکه مداد شمعی یا پاستل محلول جوش شیرین است. توجه داشته باشید که در غلظت جوش شیرین باید احتیاط کرد تا به رنگ دیوارتان آسیبی وارد نکند. اما لکه مدادرنگی به سادگی پاک نمی شود. می توانید از یک مسواک کهنه و مقداری خمیردندان استفاده کنید و آنها را پاک کنید. برای پاکسازی اثر مداد رنگی روی دیوار گچی هم می توانید از مقدار کمی جوش شیرین محلول در آب به کمک کمی پنبه استفاده کنید و بلکه را از بین ببرید.


واکس روغنی
خیلی وقت ها در پایین دیوارها، جایی که کفش ها را می گذارید لکه های سیاه زیادی دیده می شود که احتمالا اثر واکس است. برای پاک کردن واکس روغنی از روی دیوار ابتدا صبر کنید تا واکس خشک شود و بعد با ناخن یا کارت، قسمت های خشک را جدا کنید. بعد روی قسمت های خشک یک دستمال کاغذی قرار دهید و کمی آن را با اتو گرم کنید. این کار باعث می شود تا واکس آب شده و توسط دستمال کاغذی جمع شود.


جوهر
برای پاک کردن لکه جوهر و خودکار اسپری های مخصوصی وجود دارد اما نیازی به آنها نیست. لکه جوهر با الکل سفید و کمی دقت به راحتی پاک می شود. پنبه را به کمی الکل سفید آغشته کنید. البته نه آنقدر خیس که از آن بچکد و لکه دیگری باقی بگذارد. پنبه را روی دیوار فشار دهید و حواس تان باشد پنبه را روی قسمت های لک شده نمالید. لکه در اثر مالش روی سطح دیوار پخش خواهد شد. تا هر موقع که نیاز باشد، پنبه ها را عوض کنید. از پنبه های استفاده شده که باعث پخش شدن جوهر می شود، خودداری کنید. حالا پارچه سفیدی را به الکل آغشته کنید و روی لکه بمالید. هر بار از قسمت های تمیز پارچه استفاده کنید و تا محو کامل لکه به این کار ادامه دهید. در آخر هم دیوار را با یک پارچه تمیز و خشک پاک کنید.


مداد
پاک کردن لکه مداد آسان ترین مرحله است. برای پاک کردن مداد تنها به یک پاک کن نیاز دارید! شما می توانید به کمک یک پاک کن به راحتی اثر مداد را پاک کنید، اما اگر با پاک کن پاک نشد می توانید از جوش شیرین نیز استفاده کنید. حتما از سمت تمیز پاک کن استفاده کنید تا خود پاک کن دیوار را لکه دار نکند.


لکه انگشت
یکی از متعددترین لکه ها روی دیوار که به وضوح هم قابل مشاهده اند لکه انگشتان است، مخصوصا در اتاق خواب و محل بازی بچه ها. برای برطرف کردن اثر انگشت و لکه های روی دیوار، یک سیب زمینی را نصف کنید و چندین بار نصف سیب زمینی را روی دیوار بمالید و سپس با یک اسفنج تمیز جای لکه را پاک کنید. توجه داشته باشید که این دستور تنها برای دیوارهای رنگ روغنی و پلاستیکی مفید است.