تسنیم/ نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: دولت باید اعمال نفوذ داشته باشد و جریانی نظارتی برای حفظ امنیت شغلی کارگر از طریق وزارت تعاون اعمال شود.



به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی ظهر امروز در خطبه‎های نماز جمعه مشهد در جوار بارگاه منور رضوی اظهار داشت: خداوند متعال در سوره مبارکه ابراهیم آیه 22، ولایت‌پذیری انسان از شیطان را مشخص کرده است. شیطان به مردم می‌گوید من بر شما مسلط نبودم و سلطه‌ای بر شما نداشتم من شما را دعوت کردم و به گناه خواندم و شما مرا اجابت کردید و من به زور شما را وادار به گناه نکردم.

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی گفت: ولایت‌پذیری شیطان، استجابت دعوت شیطان است، شیطان کارش آرایشگری است که در مورد انواع آرایشگری شیطان بحث کردیم شیطان گناه را جلوه می‌دهد و آرایش می‌کند.

علم‌الهدی با اشاره به اینکه ما در زندگی طبیعتمان این است که هر چه مقابل چشممان رنگ و لعاب داشته باشد به سمتش می‌رویم افزود: خطر ولایت‌پذیری شیطان برای شمایی که در عصر نشاط و شادابی هیجان جوانی هستید به مراتب بیشتر از خطر ولایت‌پذیری شیطان نسبت به افراد میانسال است.

وی افزود: خطر ولایت‌پذیری شیطان برای جوانان بسیار زیاد است اینکه با یک برخورد رفاقتی و صمیمی با یک فرد زیبا و خوش سخن و خوش برخورد، دل می‌دهید و رفیق می‌شوید و یا اینکه هر مجلس گرمی،شما را وسوسه می‌کند به این بهانه که سرگرم می‌شوید و یا اینکه با هر کسی رفاقت می‌کنید همگی ابزار ولایت‌پذیری شیطان است.

خطیب جمعه مشهدمقدس تصریح کرد: بی تفاوت بودن در برابر گناه به معنای ولایت‌پذیری شیطان است و یا اینکه قبح گناه از چشم انسان نیز برود از همین مصادیق است این که عرصه زندگی شهری ما به محوطه گناه تبدیل شود و ما بی‌تفاوت باشیم خودش به معنای ولایت‌پذیری شیطان است.

علم‌الهدی افزود: گناه مظهر غضب خداوند متعال است مقابله با ولایت‌پذیری شیطان، برائت از گناه و نفرت از معصیت است. حضرت علی(ع) می‌فرمایند که اگر یک قطره شراب در دریاچه بریزد و آب آن بخشکد و کف آن علف بروید و گوسفندی از آن علف بخورد، از گوشت گوسفندان آن رمه نخواهم خورد و این نفرت از گناه است.

وی تاکید کرد: تا زمانی که به این نقطه نرسیده‌ایم خطر ولایت‌پذیری شیطان برای ما زیاد است و با یک لبخند بر شیطان وی به ما مسلط می‌شود. اگر بخواهیم زندگی و فرهنگ خود را جدای از شیطان تنظیم کنیم راهش برائت از شیطان است.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با تشکر از حضور پرشور مردم مشهد در اجتماع عظیم نیمه شعبان گفت: این هفته، هم هفته معلم است و هم هفته کارگر؛ دو قشر عظیمی که تعیین کننده بار سرنوشت جامعه هستند، معلم فداکاری که نسل آینده را تربیت می‌کند، عرصه هنرمندی‌اش سازنده آینده جامعه است و از سوی دیگر بازوی توانمند کارگری که در تعیین سرنوشت اقتصاد جامعه و ثروت و عزت را به بار می‌آورد. سرنوشت اجتماعی و اقتصادی ما بر دوش این دو قشر است.

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: مقام معظم رهبری که امسال را سال حمایت از تولید و کالای ایرانی بیان فرمودند، در حقیقت سال حمایت از محصول قشر عظیم کارگر در این کشور و جامعه ما است که ان‌شاء‌الله با حمایت مردم و حسن ابتکار مسئولان نظام، دستور رهبری در شعار امسال تحقق کامل یابد.

وی با اشاره به اینکه کارگر و کالای ایرانی دو نقش متقابل دارند افزود: کالای ایرانی وظیفه‌اش توسعه ابتکار کارگر است، کارگر نیز با ایجاد کالای ایرانی سه خصوصیت را شکل می‌دهد؛ اول توسعه اقتصادی کشور؛ ما رشد اقتصادیمان در سایه تولید است و تمام داد و ستد و تجارت‌ و لابیگری اقتصادیمان تابع واقعیتی است که در درون جامعه ما چه در عرصه کشاورزی و چه در عرصه صنعت شکل می‌گیرد. ریشه و بنیان تمام فعالیت اقتصادی در توسعه اقتصاد کشور، این محصول و فرآورده داخلی کشور ماست که عامل و بنیانگذار اصلی‌اش، بازوان توانا و حسن ابتکار و ذوق و استعداد کارگران است.

آیت الله علم الهدی تصریح کرد: تمام حقایقی که در سه عرصه یعنی رشد اقتصادی و خودکفایی و عزت ملی شکل می‌گیرد، محصول این دست هنرمندی است که کالای ایرانی تولید می‌کند، اگر تولید نداشته باشیم و عزیزان ما در تولید فعال نباشند، زحمات و ابتکارها از بین رفته است و وقتی به مقام تولید می‌رسد تمام ابتکارات علمی و استعدادهای دانشی شکوفا می‌شود.

وی بیان کرد: تولید اولاً عامل رشد اقتصادی کشور است و ثانیاً عامل خودکفایی است؛ در استقلال ما هیچ عنصری نقشش بالاتر از خودکفایی نیست، اینکه ما دستمان پیش کسی دراز نباشد و چشممان به در خانه بیگانه نباشد و نظر و طمع ما به دروازه کشورهای متعدد نباشد و خودمان روی پای خودمان بایستیم و این یک امر نشدنی نیست و قابلیت اجرایی دارد.

آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به جمعیت 80 میلیونی کشور بیان کرد: با این انبوه نوآوری‌ها، هر نسل ما تحولی در عرصه‌های مختلف زندگی ما ایجاد می‌کند و این تحول در هیچ ملتی به اندازه ملت ما نیست. آنچه همه اینها را به سرمایه خودکفایی مبدل می‌کند، تولید و کارگر است.

وی خاطرنشان کرد: خاصیت سوم، عزت ملی است؛ در دنیا وقتی بنا شد کالایی باکیفیت بالا و با عرصه پیشرفت در میدان رقابت تولیدات دیگران خودش را در میان ملت‌ها با برند ایرانی نشان دهد، این سرمایه عزت ملی است و ما به عنوان ملت ایران در این سرمایه، باید سهیم باشیم و این افتخار به ما عزت ملی می‌بخشد و ملت ما در دنیا به صورت یک ملت عزیز، جلوه‌گر می‌شود و همه اینها در سایه تولید و هنر کار و کارگری است.

خطیب جمعه مشهدمقدس افزود: امنیت شغلی برای کارگر ما اهمیت بالایی دارد، تنها دغدغه کارگر ما امنیت شغلی است و متاسفانه در موقعیت‌های اقتصادی فعلی مشکل ما همین امنیت شغلی است زیرا نمی‌دانی این کارخانه تا سال بعد هست یا اینکه از کار می‌افتد؟ گاهی با یک تعطیلی، 300 خانوار با میانگین سه نفر یعنی 1000 نفر مستاصل می‌شوند و این تمام هیمنه کار و کارگری را در کشور می‌شکند. عوامل این مسئله را باید مسئولان نظام جلوگیری کنند.

آیت الله علم الهدی بیان کرد: دولت باید اعمال نفوذ داشته باشد و جریانی نظارتی برای حفظ امنیت شغلی کارگر از طریق وزارت تعاون اعمال شود و این نظارت باید کمکی باشد نه مچ‌گیر، که اگر این کارخانه به خاطر مشکلات مالیاتی و بازار قرار شد به طرف سقوط برود، این دستگاه جلویش را بگیرد و اجازه ندهد این کارگاه سقوط کند. دولت و مجلس باید روی این قضیه نظارت داشته باشند.

وی با بیان اینکه نمایشگاهی از تولیدات ایرانی در حسینیه امام خمینی برپا شد که رهبر معظم انقلاب از آن بازدید کردند افزود: وزیر مربوطه نیز در این بازدید حضور داشتند و از یک غرفه پوشاک بازدید کردند و عنوان شد واردات پوشاک خارجی سبب شده کار اینها رونق نگیرد و این عین گزارش آقای وزیر تعاون بود؛ مقام معظم رهبری برآشفتند و فرمودند اگر جای شما بودم در هیئت دولت یقه پاره می‌کردم که چرا باید پوشاک وارد شود و سبب شود این دستگاه بخوابد؟ این تعبیر مقام معظم رهبری است؛ یعنی آقای وزارت تعاون شما متولی ادامه کار کارگر و امنیت شغل او هستید. شما به عنوان مدافع کارگر باید یقه پاره کنید که چرا واردات بی‌رویه پوشاک وضعیت تولید را این گونه کند و کارگر ما هم ذوق و استعدادش کور شود، این فاجعه است.