باشگاه خبرنگاران/ برخی از مدیران و مسئولان باشگاه‌ها بار‌ها از تبانی‌های وحشتناک و چند جانبه در فوتبال لیگ آزاد گان حرف زدند، اما هنوز هیچکدام از ادعا‌ها تکذیب و یا تایید نشده است.


لیگ یک فوتبال ایران یک شنبه هفته جاری با صعود تیم‌های نفت مسجد سلیمان و نساجی مازندران به لیگ برتر پایان یافت.
دوره اخیر لیگ دسته اول را می‌توان یکی از جذاب‌ترین و حساس‌ترین فصل‌های برگزاری این رقابت‌ها نام برد، چراکه تا روز پایانی مسابقات پنج تیم نفت مسجد سلیمان، نساجی مازندران، خونه به خونه بابل، فجرسپاسی شیراز و بادران تهران از شانس صعود به لیگ برتر برخوردار بودند و برای رسیدن به این هدف از تمام ابراز و امکاناتشان استفاده می‌کردند.

با توجه به غیبت ۱۲ ساله تیم‌های مازنی در لیگ برتر کُری و حواشی عجیبی بین خونه به خونه و نساجی برای صعود به لیگ برتر ایجاد شد و بازیکنان، کادرفنی و مسئولان این ۲ تیم حدود نیمی از تمرکزشان را در کنار صعود به لیگ برتر روی اقدام‌های حریف به کار گرفتند.
در این میان ادعا‌های قاسم حسن زاده، مالک خونه به خونه نسبت به اقدام کادرفنی و مسئولان نساجی برای تماس با بازیکنان تیم‌های حریف، پول دادن به بازیکنان حریفان قائمشهری‌ها برای راه دادن به این تیم و تماس با نفرات تیم‌های حریف خونه به خونه برای جدی بازی کردن برابر شاگردان دراگان اسکوچیچ، تلاش‌های جواد نکونام برای انتخاب داوران دیدار‌های نساجی و خونه به خونه و حتی ادعای ارتباط سرمربی نساجی با برخی مسئولان فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ از مباحثی بود که در طول یک هفته اخیر ابهام‌های زیادی را درباره نتایج لیگ یک به وجود آورد.
مالک باشگاه خونه به خونه مدعی است: مدارک و مستنداتی در دست دارد که طبق آن مسئولان تیم نساجی با سه بازیکن راه آهن تماس گرفته و از آن‌ها درخواست کرده اند در ازای دریافت مبلغی مشخص زمینه را برای دریافت گل‌های بیشتر تیمشان از حریف مازنی فراهم کنند. قاسم حسن زاده همچنین به انتخاب حسن اکرمی، یکی از داوران لیست الیت کشورمان برای بازی راه آهن و نساجی اعتراض دارد و معتقد است این از مصادیق بارز دخالت نکونام در راه چیدمان داوری است.

مسئولان خونه به خونه اعتقاد دارند در کنار بازی با راه آهن، مصاف نساجی با تیم‌های بادران، صبا و اکسین البرز هم مشکوک به تبانی بوده، اما نکته جالب اینجاست که طبق اظهارات قاسم حسن زاده در برنامه ۹۰ فرهاد صنیعی فر، مالک باشگاه نساجی نقشی اساسی در انتخاب بهرام اسماعیلی و رحمان رضایی، سرمربی سابق و فعلی برق جدید شیراز دارد. این درحالی است که زمان انتخاب اسماعیلی به عنوان سرمربی برق نه تنها جواد نکونام به عنوان سرمربی نساجی انتخاب نشده بود بلکه بابلی‌ها با هفت امتیاز اختلاف نسبت به هم استانی خود در رتبه دوم جدول قرار گرفته بودند و شانس بالایی برای صعود به لیگ برتر داشتند.

حسن زاده در راه مطرح کردن این ادعا‌ها حتی از بازیکنان تیم خودش هم نگذشت و با اعلام اینکه برخی بازیکنان خونه به خونه در تماس با سرمربی تیم حریف و دوستانش هوایی شده اند، کاپیتان اسبق تیم ملی ایران را متهم به تبانی با شاگردان سابقش کرد. مالک خونه به خونه شب گذشته در برنامه ۹۰ گفت: یکی از بازیکنان ما مدام خود را به آسیب دیدگی زده و به دراگان اسکوچیچ می‌گفت: نمی‌توانم بازی کنم، اما پس از آزمایش‌های پزشکی مشخص شد این تمارض به دلیل درخواست کادرفنی نساجی بوده است. به همین دلیل ما بازیکن مذکور را از تیم اخراج کردیم.
یکی دیگر از موارد اتهام مالک جنجالی خونه به خونه به قائمشهری‌ها اینست که چگونه مجتبی روشنگر، دروازه بان نساجی بلافاصله پس از مطلع شدن از درگیری سعید فتاحی، رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ با ابراهیم محمودی، سرپرست خونه به خونه در جریان دیدار این تیم با برق شیراز با دستور جواد نکونام و برای اتلاف وقت خود را به زمین زد و داور هم با او مماشات کرد.
در مقابل فرهاد صنیعی فر هم از حسن زاده درخواست کرد اگر مدرکی نسبت به ادعاهایش دارد به مراجع ذی ربط بفرستد چراکه درست نیست افرادی که ادعای مسلمانی می‌کنند بدون مدرک به کسی اتهام بزنند.

اظهارات جواد نکونام هم پس از مسجل شدن صعود نساجی نسبت به اینکه تیمش با قلدری بالا آمده سبب ناراحتی حسن زاده شده است و او اعتقاد دارد پنالتی مشکوک اول سرخ پوشان قائمشهری در بازی با لوکوموتیورانان پایتخت و سایر مسائلی که به نکو نام نسبت داده است نشانه قلدری تیم قائمشهری و مظلومیت بابلی‌ها است.
مالک باشگاه خونه به خونه که در زمان فعالیت در رشته کُشتی هم چنین جنجال‌هایی ایجاد کرده بود، اعلام کرده است تا زمانیکه مسئولان فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ نسبت به این تیم احقاق حق نکنند، حاضر نیست تیمش را برای برگزاری دیدار فینال جام حذفی به مصاف استقلال بفرستد و مدارک تبانی نساجی را هم به ما‌ها جان، مسئول AFC که قرار است برای بررسی وضعیت باشگاه‌های ایرانی به کشورمان سفر کند انتقال می‌دهد. غافل از اینکه درصورت ارسال این مدارک به کنفدراسیون فوتبال آسیا، AFC آن‌ها را به فدراسیون فوتبال ایران ارجاع می‌دهد تا از طریق نهاد‌های قانونی فدراسیون بررسی شود.