وطن امروز/ متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست



یکی از مشهورترین تهیه‌کنندگان هالیوود از سودای ولیعهد سودی برای ایجاد روابط رسمی با رژیم صهیونیستی پرده برداشت. «حییم سابان» سرمایه‌دار صهیونیست و تهیه‌کننده سینمایی آمریکایی- اسرائیلی که در سفر اخیر محمد بن‌سلمان به دور ایالات متحده با او دیدار کرده بود، فاش کرد او به دنبال تغییر چهره اسلام و عربستان بوده و خود را به عنوان «لورنس عربی» جدید معرفی می‌کند. اشاره این سرمایه‌دار یهودی که یک صهیونیست دوآتشه محسوب می‌شود به «توماس ادوارد لاورنس» مامور اطلاعاتی انگلیسی است که اوایل قرن بیستم به استقرار قدرت آل‌سعود در حجاز کمک کرد. به نوشته روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» نزدیک به دولت نتانیاهو، سابان درباره ضیافت شامی 4 ساعته با حضور بن‌سلمان و شخصیت‌های هالیوودی گفته است: «نمی‌خواهم در اینجا درباره مفاد گفت‌وگوی اقتصادی‌ که با هم داشتیم سخن بگویم ولی بن‌سلمان طی این مکالمه گفت زمان آن فرا رسیده است که در روابط عربستان با اسرائیل تغییری ایجاد شود».
بن‌سلمان در حالی خود به نوکری انگلیس و آمریکا در جزیره‌العرب افتخار می‌کند که حتی پروژه او برای راه‌اندازی سینمای رسمی در عربستانی که تا دیروز سینما رفتن در آن ممنوع بوده نیز درباره نقش نوکری او تعریف شده است. به گفته «آدام آرون» مدیر کل شرکت رسانه‌ای «ای‌ام‌سی» که موفق به کسب مجوز راه‌اندازی ده‌ها سینما در عربستان شده، فیلم «پلنگ سیاه» که نخستین فیلم اکران عمومی شده در این کشور (طی ماه اخیر) محسوب می‌شود نیز به داستان شاهزاده جوانی می‌پردازد که دست به تغییرات انقلابی در کشورش می‌زند.
با وجود ادامه انکارهای دستگاه‌های دولتی سعودی درباره عدم تلاش ریاض برای ایجاد روابط با تل‌آویو، رسانه‌های صهیونیستی و سعودی طی ماه‌های گذشته بارها مطالبی در این باره منتشر کرده‌اند تا افکار عمومی عربستان را برای برقراری روابط دوجانبه آماده کنند. در همین راستا بود که بن‌سلمان در جریان سفر اخیر خود به آمریکا در گفت‌وگویی تاریخی با نشریه آتلانتیک، رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخته و گفته بود: «اسرائیلی‌ها حق دارند در فلسطین برای خود سرزمینی داشته باشند».

تغییرات ساختاری رژیم سعودی
در همین راستا حساب کاربری موسوم به مجتهد که بیش از 2 میلیون دنبال‌کننده در توئیتر داشته در سلسله پیام‌های جدیدی به تغییرات ساختاری که این لورنس عربی جدید در مملکت بحران زده سعودی به وجود آورده، پرداخته است. این حساب توئیتری افشاگر که به نظر می‌رسد توسط گروهی از عوامل اطلاعاتی ناراضی عربستان اداره می‌شود، آورده است که سکان امنیت و دیپلماسی در نظام جدید سعودی از دست حاکمان ریاض خارج شده و به دست سازمان‌های اطلاعاتی مصر و امارات به عنوان شرکای اصلی موساد، سازمان اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در منطقه افتاده است. مجتهد در توئیت‌های حجیمش طی 2 روز گذشته آورده است که سازمان‌های امنیتی سعودی مانند «سازمان اطلاعات، نیروهای ویژه و...» همه پیش از برکناری «محمد بن نایف» در کنترل بن‌سلمان قرار داشته است و فرماندهان سازمان جدید امنیت ملی عربستان پیش از تأسیس هم ظاهرا به «سلمان بن عبدالعزیز» و در واقع به بن‌سلمان وابسته بوده‌اند. محمد بن نایف، ولیعهد و وزیر کشور برکنار شده، چند ماه پیش از برکناری به شماری از افراد نزدیک به خود گفته بود بیشتر تصمیمات گرفته شده در نهادهای امنیتی و سرنوشت افراد بازداشت شده به وسیله این نهادها در دست محمد بن‌سلمان است و سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی عربستان دیگر دستورات مستقیم خود را از دیوان پادشاهی دریافت کرده و در این میان به وزیر کشور گزارش نمی‌دهند.
به نوشته مجتهد، درست است که در بازداشت‌ها فرزندان «عبدالعزیز» (برادران پادشاه) بازداشت نشده‌اند اما رفت و آمد همه آنها تحت نظر قرار دارد و به نوعی در حصر خانگی به سر می‌برند و پرونده شاهزاده‌های سعودی در دست «سعود القحطانی» مشاور همه کاره ولیعهد و «ترکی آل‌الشیخ» دیگر مشاور جنجالی بن‌سلمان پرونده محمد بن نایف و «عبدالعزیز بن فهد» را مدیریت کرده بود.

جولان سعود القحطانی در قحط‌الرجال سعودی
از طرف دیگر «عبدالعزیز بن سعود بن نایف» وزیر کشور جدید عربستان در جایگاهی نیست که بتواند درباره نهادهای امنیتی حساس و تصمیمات حساس امنیتی در داخل عربستان اظهارنظر کند بلکه یکسری دستورات در این زمینه به او داده شده است و تنها کنترل نهادهای ضعیف و کم‌اهمیتی را برعهده دارد که نمی‌تواند از طریق این نهادها به بن‌سلمان آسیبی وارد کند. اختیارات «عبدالعزیز الهویرینی» رئیس سازمان امنیت ملی هم ظاهری است زیرا گروهی از مشاوران مصری که وابسته به بن‌سلمان هستند در واقع پرونده‌های بازداشتی‌ها و دیگر موضوعات امنیتی را اداره می‌کنند. این در حالی است که پیش‌تر وزیر کشور عربستان از جزئیات همه پرونده‌ها اطلاع پیدا می‌کرد و رونوشتی از آن را به پادشاه و رهبران ارشد کشور ارائه می‌کرد اما حالا تنها بن‌سلمان و چند چهره نزدیک به او مانند «سعود القحطانی» از پرونده‌های مهم اطلاع پیدا می‌کنند. ولیعهد به این فرد که ملقب به «دلیم» است چراغ سبز نشان داده تا در همه موضوعات امنیتی که می‌خواهد دخالت کند. این در حالی است که به نوشته مجتهد در پست‌های قبلی‌اش، «سعود القحطانی» در حقیقت گماشته «محمد بن زاید آل‌نهیان» ولیعهد امارات است که در غیاب فیزیکی برادر بزرگ‌ترش عملا چند سالی است نفر اول این شیخ‌نشین خلیج‌فارس محسوب می‌شود. القحطانی همچنین از تمام جزئیات سیاست خارجی سعودی نیز باخبر است و عادل الجبیر نیز به هیچ‌وجه درباره هیچ تصمیم یا گفت‌وگویی اختیاراتی ندارد بلکه القحطانی همه چیز حتی اینکه چه بگوید و چگونه و با چه زمانی را به او دیکته می‌کند.

افشاگر توئیتری همچنین درباره عملیات بازداشت شاهزاده‌ها و چهره‌های نزدیک به خاندان سلطنتی عربستان نوشته است: پیش‌تر در عربستان مرسوم بود که از نیروهای خارجی غیرمسلمان یا غیرعرب برای انجام عملیات استفاده نمی‌شد و معمولا مأموریت این نیروهای اجیر شده احتیاطی بود اما حالا محمد بن‌سلمان با هماهنگی‌های صورت‌گرفته از سوی امارات گروهی از نظامیان مزدور «بلک واتر» از تابعیت‌های مختلف را به کار گرفته است و از آنها در عملیات‌های امنیتی و نگهبانی از برخی چهره‌های نزدیک به خود استفاده کرده است و این نیروها در عملیات‌های بازداشت شاهزاده‌های سعودی بویژه ماجرای حمله به کاخ پادشاه عربستان در ریاض نقش داشته‌اند. بر اساس گزارش‌های مجتهد، امارات و مصر در دوران محمد بن‌سلمان می‌توانند براحتی اطلاعاتی درباره امنیت داخلی عربستان در اختیار داشته باشند و مسؤولان نظامی امارات و مصر به صورت دوره‌ای و ثابت گزارش‌هایی درباره وضعیت امنیت ملی عربستان دریافت کرده و بعضی اوقات درباره سیاست‌های امنیتی که باید در عربستان به کار گرفته شود، اظهارنظر می‌کنند. در این میان هیات حاکمه امارات که مهم‌ترین حامی ایجاد تغییرات در ساختار آل‌سعود طی یک دهه گذشته بوده است، نظام سعودی را دنباله‌روی خود کرده و حتی مشی بن زاید بر سیاست خارجه سعودی و ترسیم روابط آن با سایر کشورها و گروه‌های سیاسی و احزاب و جریان‌ها سایه انداخته است به‌طوری که شیخ ابوظبی با استفاده از شرکت‌های روابط عمومی در جزئیات تبلیغ سفر بن‌سلمان به اروپا و آمریکا دخالت می‌کند. به عبارت دیگر برای شناخت ابراز نوکری بن‌سلمان برای آمریکا و انگلیس به عنوان «لورنس عربی» جدید و پشت پرده تغییرات دیوانه‌وار اخیر در عربستان، باید ماهیت حقیقی گردانندگان مافیای امارات عربی متحده را از نو بشناسیم که نه یک کشور واقعی، بلکه کشوری مصنوعی ساخته دست انگلیسی‌ها در دهه 1960 میلادی است. امارات در حقیقت شرکتی متشکل از 7 شیخ‌نشین عربی در جنوب خلیج‌فارس است که خود توسط کارتلی اداره می‌شود که در حقیقت دنباله تاریخی کمپانی هند شرقی به عنوان کنسرسیومی آنگلوصهیونیستی متشکل از خاندان سلطنتی بریتانیا، بانک‌های صهیونیستی به سردمداری روتشیلد و دستگاه اطلاعاتی (اینتلیجنس سرویس) است.

آغاز دور جدید بازداشت‌ها توسط بن‌سلمان
منابع مخالف رژیم حاکم بر عربستان، یک هفته پس از ماجرای حمله به کاخ سلطنتی الخزامی ریاض، جزئیات جدیدی از حادثه را فاش کردند. «بوغانم» معارض و فعال توئیتری معروف عربستان سعودی با «غیرمنطقی» خواندن توضیحات مقامات سعودی درباره حادثه هفته پیش به نقل از منابع ویژه خود در ریاض فاش کرد در حمله به کاخ الخزامی، ۸ نفر کشته و ۱۱ نفر از نیروهای گشتی و گارد دربار سلطنتی زخمی شده‌‌‌اند. او همچنین از سفر محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی به فوزان و چراغ سبز او برای آغاز دور جدیدی از بازداشت مخالفان در خاندان سعودی خبر داده است. پیش‌‌‌‌‌‌تر نیز مجتهد از حمله به کاخ الخزامی توسط اعضای خاندان سعودی با توپ
۵۰ میلیمتری خبر داده بود که طی آن 7 نفر کشته شده بودند. «سعد الفقیه» دیگر معارض معروف رژیم ریاض نیز با بیان اینکه هدف از حمله، ولیعهد سعودی بوده است در توئیتی نوشت: «درگیری‌ها در کاخ الخزامی حدود ۵۰ دقیقه ادامه داشت و منطقی نیست که برای هدف قرار دادن یک هلی‌شات، حدود یک ساعت تیراندازی صورت بگیرد و از طرف دیگر، تیراندازی به سمت آسمان نبود، بلکه افقی انجام شد». بر این اساس دربار، اعضای خاندان آل‌سعود را از کار با گوشی همراه و پاسخ دادن هرگونه پیامکی منع کرده است.