تابناک/ متن پیش رو در تابناک منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
درحالیکه تعداد حملات گاهوبیگاه رژیم اسرائیل به خاک سوریه و پایگاههای نظامی این کشور طی یک سال گذشته افزایش بسیار زیادی داشته است بسیاری این حملات را نشانههایی از آمادگی اسرائیل برای حمله به ایران در صورت لزوم میدانند. اما «ایهود اولمرت» نخستوزیر پیشین رژیم اسرائیل به ناتوانی اسرائیل در حمله هوایی و موشکی به ایران اعتراف کرده است.
شب گذشته در آخرین نمونه از حملات هوایی اسرائیل به خاک سوریه یک پایگاه ارتش سوریه در نزدیکی شهر «سلحب» که تیپ 47 در آن قرار داشته مورد هجوم واقع شد که بنا به ادعای منابع خبری وابسته به معارضان، مقر اصلی شبهنظامیان وابسته به ایران در سوریه است.
هنوز آمار دقیقی از تعداد تلفات این حملات گزارش نشده و منابع مختلف اعدادی از 40 تا 60 و برخی 100 کشته و زخمی را در این خصوص ذکر کردهاند.
برخی از تحلیلگران تعدد حملات اخیر رژیم اسرائیل به خاک سوریه را صرفنظر از هراس این رژیم از ایجاد پایگاه توسط ایران در خاک سوریه، نشانههایی از آزمونوخطای رژیم اسرائیل برای حملات ضروری و احتمالی آینده به ایران میدانند. شایعهای که چندی پیش از پرواز جنگندههای اسرائیلی در آسمان ایران منتشر شده بود نیز به نظر این دست از تحلیلگران در راستای همین موضوع است.
اما «ایهود اولمرت» نخستوزیر پیشین رژیم اسرائیل که روز گذشته در کنفرانس «جروزالم پست» در نیویورک سخنرانی میکرد به موضوع حمله اسرائیل به رآکتور هستهای سوریه در سال 2008 زمانی خود در پست نخستوزیری بود نیز اشاره کرد.
وی به راحت بیان کرد: آنچه ما با سوریه انجام دادیم را نمیتوانیم در مورد ایران نیز انجام دهیم. سوریه تقریباً به ما نزدیک است، یک زیرساخت هستهای داشت، یک رآکتور هستهای داشت و همهچیز به همین خلاصه میشد. وقتی این رآکتور از میان رفت همه توان هستهای آنها از بین رفت تا آنکه آنها تصمیمی به ساخت یک رآکتور دیگر گرفتند که چندین سال به طول انجامید.
وی ادامه داد: در ایران وضعیت بهکل متفاوت است. اول اینکه فاصله بسیار طولانیتر است. دوم زیرساختها در مکانهای متفاوتی پراکنده هستند بهویژه در زیرزمین. توان اسرائیل برای از بین بردن قدرت هستهای ایران بسیار پایینتر است و نیازمند ظرفیتهای متفاوتی برای این کار هستیم.
وی بیان کرده: وقتی من نخستوزیر بودم اسرائیل بسیاری از کارهای غیرمتعارف ازنظر هر استانداردی را انجام میداد تا زیر تهدید یک ایران هستهای نباشد. کارهایی که شما تا سالهای سال از آنها نخواهید شنید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع صلح اسرائیل و فلسطین بیان کرده: اگر بین اسرائیل و دولت خودگردان فلسطین صلح برقرار شود میان اسرائیل و ده کشور عربی دیگر صلح خواهد بود و تلاویو پایتخت خاورمیانه میشود و همه سرمایهها در منطقه به سمت تلاویو خواهد آمد.
اولمرت گفته: بسیاری از اعراب ظرفیت و قدرت اسرائیل را مشاهده میکنند و میخواهند بخشی از خاورمیانهای باشند که اسرائیل آن را رهبری میکند اما برای این کار منتظر صلحی میان اسرائیل و فلسطین هستند. بدون توافق صلح حاضر به روابط آشکار با اسرائیل نیستند درنتیجه صلح با فلسطین نهتنها برای ثبات و امنیت در مرزهای ما و همسایگان بلکه برای توسعه اقتصادی و سیاسی ضرورت فراوان دارد.