قانون/ متن پیش رو در قانون منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.



«هاشمی رفسنجانی» نام‌خانوادگی افرادی است که مردم امروز آن‌ها را به خاطر ذهنیتی که از آیت‌ا... هاشمی در یک دهه اخیر دارند به عنوان پیشرو در اصلاح‌ امور می‌شناسند ولی در این خانواده‌ هستند کسانی که یا مسیر خود را از پدر جدا کردند یا آنکه قرار است به سمتی بروند که تمام دستاوردهای رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر باد دهند که محسن‌هاشمی در این تقسیم‌بندی قرار می‌گیرد. هاشمی که مردم تهران برای حمایت‌هایی که از وی شد و نه برای ویژگی‌های شخصی این فرد، به عنوان نفر نخست وارد شورای شهر تهران شد، از همان روزهای ابتدایی دل در گرو شهرداری تهران داشت و در این مسیر فعالیت‌هایی نیز انجام داد. او آخرین تکاپوهای خود را در این دوره آخر در دستور کار قرار داد و بعد از آنکه توسط اعضای شورا حذف شد شروع به تخریب جایگاه شورا کرد و توسط رسانه‌های خود و حزب متبوعش زیر سوال بردن اقدامات اعضای شورای شهر تهران را آغاز کرد.

پشت به میثاق
خاصیت عالم سیاست اینگونه است که برخی برای رسیدن به قدرت و جایگاه هرکاری می‌کنند و حتی مردم را نیز از یاد می‌برند ولی به نظر محسن‌هاشمی سعی دارد تا بسیار زود به نتیجه برسد و در این مسیر نه تنها میراث‌پدر، رای مردم، اعتماد ملی بلکه هویت و پیشینه خود و حزب متبوعش را نیز به حراج بگذارد.نوع اقدامات محسن‌هاشمی به گونه‌ای بوده است که در این روزهای بعد از رد شدن در گزینش شورا، رسانه‌های حامی او که هیچ بلکه برخی بنگاه‌های خبری مخالف با منش و پدرش نیز اقدام به حمایت از وی کرده و تلاش دارند تا با استفاده از اهرم وی، جریان حامی اصلاحات را نیز زیر سوال ببرند.

حمایت مبهم
در همین راستا، تسنیم که نیازی به معرفی ندارد در مطلبی با عنوان:« بازی تاج‌وتخت اصلاح‌طلبان در شورای شهر تهران» گزارشی را به نفع محسن‌هاشمی و علیه اصلاحات نوشته است. این بنگاه نشر خبر، حتی برای موضوع شهرداری تهران ویژه‌نامه نیز منتشر کرده و نام آن را‌ چشمه گذاشته است. صاحبان تسنیم این ویژه نامه را نشریه مکتوب متعلق به خودشان معرفی کردند و گفتند که اولین شماره آن به صورت دوهفته‌نامه منتشر شده و در تیتر اول خود به موضوع استعفای نجفی از شهرداری تهران و شیوه سیاست‌ورزی اصلاح‌طلبان و همچنین ماجراهای انتخاب شهردار جدید تهران توسط شورای شهر پرداخته است.آن‌ها در یکی از مطالب مندرج در این پرونده که با عنوان«بازی تاج و تخت اصلاح‌طلبان در شورای شهر تهران؛ بازگشت به عصر خدایگان و بندگان» منتشرشده است به بررسی ماجرای شهردار تهران وحذف شدن محسن هاشمی پرداخته است.

تخیلات یک جریان
این نوشته مدعی شده‌است:«همچون گیم‌آف‌ترونز، اینجا و در شورای شهر تهران هم نزاع بر سر هفت است؛ آنجا هفت اقلیم پادشاهی (Seven Kingdom) محل نزاع است و هر پادشاهی در عین حکمرانی بر اقلیم خود،‌ درباره سایر اقالیم هم حق حاکمیت را از آن خود می‌بیند و همه نزاع‌ها و جنایت‌ها بر سر همین مدعا شکل می‌گیرد؛ علیرغم اختلافات متعدد اقالیم و حکمرانان شان، یک امر در میان شان مشترک است و آن اینکه برگرفته و برخاسته از نظر مردم خود نیستند. اینجا در تهران و در شورای شهر نیز مساله‌ هفت تن مطرح است. آقایان سیدمحمد علی افشانی، محمدابراهیم انصاری لاری، محمود حجتی، سیدمحمود حسینی، سمیع‌ا... حسینی مکارم، پیروز حناچی و حجت‌ا... میرزایی به عنوان کاندیداهای اصلی تصدی پست شهردار تهران معرفی شده‌اند اما برخی نشانه‌ها و مواضع از درون اصلاح‌طلبان این تصور را پیش کشیده که خود اعضای شورای شهر تهران در امر انتخاب شهردار شاید کمترین تاثیر را نسبت به بیرون از این شورا دارا هستند. غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی که کاندیدای مدنظرش یعنی محسن هاشمی برای شهرداری تهران در رای‌گیری استمزاجی شورای شهر تهران رای نیاورد، در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان تایید کرده است که در تنظیم این لیست هفت‌نفره، ملاک شورای شهر «کارآمدی» فرد برای اداره شهر تهران نبوده، بلکه این لیست نتیجه «لابی آقایان» است».
نویسنده که بی‌شک دل در گروی اصلاحات ندارد ادامه می‌‌دهد:«سیدمحمود میرلوحی از اعضای شورای شهر تهران نیز نقش تعیین‌کننده «بزرگان» بیرون از شورا را در تصمیمات این نهاد تایید کرده و به روزنامه فرهیختگان گفته است که ما باید پاسخگویی یکایک رای‌های‌مان به بزرگان اصلاحات باشیم. آنچنان که از شواهد پیداست، صرف‌نظر از محسن هاشمی که گزینه اصلی حزب کارگزاران سازندگی بود و تمام تلاش‌ها و لابی‌های این گروه برای شهرداری محسن هاشمی بی‌نتیجه مانده، محمدابراهیم انصاری لاری توسط رییس دولت دوم خرداد حمایت می‌شود و یکی از دلایل حذف گزینه‌‌ محسن هاشمی، عدم تمایل رییس‌ دولت اصلاحات به شهرداری هاشمی و لابی جدی اطرافیان او برای حذف فرزند آیت‌ا... هاشمی از لیست گزینه‌هاست».

ذوق زدگی از توهین به اعضای شورا
این نوشته ادامه می‌دهد:«هرچند مشورت گرفتن از بیرون برای تصمیم‌گیری درباره شهردار تهران روشی «دموکراتیک» و معقول است اما اگر آنچه غلامحسین کرباسچی از سطح این شورا و مناسبات جاری در آن روایت کرده را بپذیریم، در واقع اعضای شورای شهر که توسط مردم انتخاب شده‌اند، کمترین نقش را در تصمیم‌گیری دارند. آقای کرباسچی در یادداشتی که روز گذشته در سازندگی منتشر کرده، سطح اعضای شورای شهر را به رخشان کشیده و می‌نویسدکه بسیاری از افرادی را که در شورای شهر عضو هستند کسی نمی‌شناخت و حتی افراد سیاسی که سال‌ها در این کشور فعال هستند تا به حال اسامی برخی از این اعضا را نشنیده بودند. به نظر می‌رسد این جمع‌بندی از شورای شهر منحصر به کرباسچی نیست و بقیه بزرگان اصلاحات هم به سهم خود در تلاشند هدایت از دور شورا را به عهده بگیرند.
به نظر می‌رسد این نوع رویکرد پدرسالارانه به نهادهای انتخاباتی در میان اصلاح‌طلبان بی‌سابقه نیست و درباره مجلس شورای اسلامی نیز همین تصور در میان این جناح وجود دارد. پس از پیروزی لیست 30‌نفره اصلاح‌طلبان در تهران و کسب بخش مهمی از کرسی‌های مجلس دهم توسط این جریان، در ادبیات شخصیت‌ها و متن روزنامه‌های این جریان گزاره‌های متعددی درباره کم‌تجربگی این نماینده ها و ضرورت هدایت از بیرون آن‌ها وجود داشت. محمدرضا تاجیک فعال سیاسی اصلاح‌طلب به نشریه صدا گفت که معتقد است هنوز عده‌ای از آن‌ها(نمایندگان راه یافته به مجلس دهم از لیست اصلاح‌طلبان) به بلوغ لازم سیاسی نرسیده‌اند و تجربه بازی سیاسی در شرایط پیچیده را ندارند و ممکن است نتوانند انتظارات را به‌نحو احسن انجام دهند، بنابراین باید تلاش خود را بکنیم که این بار تمام اصلا‌ح‌طلبان خود را نماینده مجلس بدانند و این نماینده‌ها را تنها نگذارند».

دیکته اختلاف
نوشته مذکور در بخش پایانی نیز آورده است:«بنابراین به نظر می‌رسد مناسبات در میان اصلاح‌طلبان بیش از آنکه دموکراتیک و از بالا به پایین باشد، در برخی اوقات داستان بازگشت به عصر خدایگان و بنده است و بسیاری از امور آنچنان که غلامحسین کرباسچی نیز تذکر داده، از بیرون نهادهای دموکراتیک دیکته می‌شود».

آقا محسن‌قیمت چند؟
این نوع واکنش‌های حمایتی جریان‌های خاص از محسن‌هاشمی مربوط به این مطلب یا امروز نیست. این بنگاه‌ها در برنامه‌هایی تلاش کردند تا کارگزاران و محسن‌هاشمی را در برابر اعضای شورا حمایت کنند و به همین دلیل باید به آن‌ها شک کرد. این جریانی که چشم دیدن آیت‌ا...‌هاشمی ‌رفسنجانی را نداشت و همه اهانت‌های آن‌ها را به او در خاطر دارند چگونه می‌شود که ناگهان استحاله شده و برای موفقیت فرزند او تلاش می‌کند؟! بی‌شک آن جریان که تغییری نخواهد کرد، باید از هاشمی پرسید که با چه قیمتی حمایت آن‌ها را جذب کرده‌است.