روزنامه شهروند/ مهدی قائدی که قرار بود در فوتبال ایران بدلی از «نیمار» ستاره برزیلی شود، اسیر تندباد حاشیههای ثروت و شهرت شد و بعد از ٣ ماه خانهنشینی در میان انبوهی از شایعات و گمانهزنیها به تمرینات استقلال برگشت.
بازیکن کمسن و سال استقلال که ممکن بود تاوان سختی به دلیل آن حادثه نیمهشبی بدهد، توانست از همه چیز جان سالم به در ببرد و حالا برگشته تا دوباره استارت بزند، اما سوال اینجاست که چه باید کرد تا اینبار دیگر اثری از حاشیه و حادثه و همه چیزهای غیرممنوع در زندگی او نباشد. امیر حاجرضایی، کارشناس فوتبال که همواره نگرشی متفاوت به فوتبال و هر آنچه در آن میگذرد، دارد با خبرنگار «شهروند» درباره این موضوع صحبت کرده است.
بیشترین تقصیر متوجه باشگاه استقلال است
حاجرضایی درباره اینکه چه اتفاقاتی رخ داد تا مهدی قائدی مسیر خود را به بیراهه رفت، میگوید: «در حادثهای که برای قائدی رخ داد، کمترین تقصیر برعهده خود اوست. وقتی یک بچه کمسن و سال در آغاز دوران فوتبالیاش به هر آنچه روزگاری آرزویش را داشته میرسد و در شهرت و ثروت غرق میشود، حتما باید بزرگتری بالای سرش باشد تا مسیر درست را به او نشان دهد. بازیکنی دوستداشتنی مثل قائدی ناگهان در فضایی قرار میگیرد که میلیونها هوادار به او توجه میکنند و نامش را در استادیومها فریاد میزنند؛ پس نباید از این بچه انتظار داشت که عاقلانه و مدبرانه تصمیم بگیرد، بلکه کسانی که بالای سر او هستند باید بهترین مشاوره را به او بدهند. به نظر من در حادثهای که برای قائدی رخ داد و همه مسائل ممنوع در کشور ما هم در آن اتفاق جمع بود، بیشترین تقصیر با باشگاه استقلال بود اما هنوز دیر نشده و میتوان جبران کرد.»
قائدی، مجاهد نشود
امیر حاجرضایی به اشتباه بزرگ باشگاه استقلال اشاره میکند و میگوید: «بهتر بود استقلال در ابتدای فصل، قائدی را به باشگاهی قرض میداد که او فرصت بازی کردن به دست میآورد و بعد از یکسال، درحالیکه هم باتجربه شده و هم از فضای پرحاشیه استقلال دور میشد به تیم خودش برمیگشت. علاوه بر این، استقلال میتوانست با استخدام یک روانشناس برای قائدی از وقوع چنین حوادثی پیشگیری کند، اما متاسفانه باور عمومی جامعه بر این است که مجنونها به مشاوره نیاز دارند، درحالیکه این باور عمیقا اشتباه است چون در دنیای امروز انسان درمانده و آسیبپذیر است و باید از افرادی کمک بگیرد که به صورت آکادمیک یاد گرفتهاند چطور به دیگران کمک فکری و روحی کنند. قائدی درحال حاضر که دوباره به فوتبال برگشته مثل همان روزهای اول حضورش در تمرینات استقلال است، پس مسئولان این باشگاه باید بدانند اگر الان به او کمک نشود و مسیر درست به او نشان داده نشود، همه استعداد فوتبالیاش هرز میرود و میشود یکی مثل مجاهد خذیراوی.»
باید به قائدی آدرس درست نشان داده شود
امیر حاجرضایی امیدوار است روزی برسد که داشتن مشاور در چارت باشگاههای ایرانی اجباری و قانونی شود: «امروزه روانشناسی و مشاوره از برجستهترین علوم انسانی است و حتی در اروپا هم باشگاهها لزوم بودن دکترهای مشاوره را برای ستارههای خود درک کردهاند. ای کاش استفاده از این متخصصان در باشگاههای ایرانی تبدیل به قانون شود تا آنها بتوانند به ستارههای کمسن مثل قائدی که در معرض انواع آسیبهای اجتماعی هستند، آدرس درست بدهند. واقعیت این است که کسی مثل قائدی از دنیایی بسته وارد جهانی پر از ثروت و شهرت و زرق و برق شده و اگر هم خطایی از او سر بزند بیشترین تقصیر متوجه اطرافیان و بزرگترهای اوست. حالا که باشگاه استقلال تمام تلاشش را کرده تا مسائل حقوقی قائدی حل شود و او بتواند به فوتبال برگردد باید هرچه زودتر مراقبت از او و حالات روحیاش را هم در دستور کار قرار دهد. آن اتفاق میتوانست همه چیز مهدی قائدی را از او بگیرد، اما حالا که او برگشته میتواند از صفر شروع کند، به شرطی که مراقبتها آغاز شود تا از آنچه ممکن است باز هم رخ دهد، پیشگیری شود.»