آی تی رسان/ براساس آمارهای موجود در سه ماهه نخست ۲۰۱۸ میانگین فروش گوشیهای هوشمند رشد چشمگیری داشته است.
برخلاف برخی گزارشها که خبر از کاهش تقاضا برای گوشیهای هوشمند پرچمدار میدهند، گروه آلمانی تحقیقات Gfk در گزارش جدید خود از افزایش معنادار میانگین قیمت فروش (ASPs) گوشیهای هوشمند در سراسر جهان خبر داد.
براساس این گزارش میانگین قیمت فروش گوشیهای هوشمند در حال رسیدن به رقم ۴۰۰ دلار است. این نرخ در سه ماه نخست سال ۲۰۱۸ به قیمت بیسابقه ۳۷۴ دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۷، بیش از ۲۱ درصد افزایش داشته است. اگر چه این میانگین یکی از شاخصهای صنعت در سراسر جهان محسوب میشود اما افزایش شتابان آن را به عرضه سری پرچمداران جدید گوشیهای آیفون به خصوص آیفون X توسط شرکت اپل ربط میدهند و قیمت بالای آنها را عامل اصلی این رشد غیر منتظره میدانند.
در حقیقت به بازار آمدن پرچمداران جدید اپل باعث شد تا میانگین قیمت فروش گوشیهای شرکت اپل به حدود ۸۰۰ دلار برسد که در نوع خود کمنظیر است. این در حالی است که میانگین قیمت فروش گوشیهای هوشمند اندرویدی تنها در حدود ۲۰۰ دلار است. حتی شرکت سامسونگ که به عنوان رقیب اصلی اپل در بازارهای جهانی محصولات رده بالا شناخته میشود دارای میانگین قیمت فروش ۲۵۰ دلاری است که در مقایسه با اپل بسیار ناچیز محسوب میشود.
با این حال نکته مهم در مورد افزایش کلی میانگین قیمت فروش گوشیهای هوشمند (رشد ۱۸ درصدی درآمد ۱۲۸.۹ میلیارد دلاری جهان) این است که این رشد در حالی به ثبت رسیده که با کاهش معنادار تقاضا برای گوشیهای هوشمند در طی سه ماه نخست ۲۰۱۸ روبرو بودهایم. انتظار میرود که آمار فروش جهانی در سه ماه نخست ۲۰۱۸ تنها ۳۴۷ میلیون عدد گوشی هوشمند را به خود اختصاص داده باشد که نشان دهنده کاهش ۲ درصدی فروش در سراسر جهان در مقایسه سال به سال است. این کاهش برای کشورهایی چون انگلستان و اسپانیا به ترتیب ۱۱ و ۷ درصد بوده است و حتی در آمریکای شمالی نیز طی این مدت با کاهش ۵ درصدی فروش روبرو بودهایم.
در واقع پیشبینی میشود که بازار گوشیهای هوشمند به دلیل نزدیک شدن به یک سطح اشباع، در انتظار رکود است. البته با توجه به میانگین قیمت بالای محصولات برخی شرکتها مانند اپل انتظار میرود این رکود نتواند آنها را چندان تحت تاثیر قرار دهد. اما زمانی که به برندهای ارزانقمیت بازار نگاه بیاندازیم، این کاهش تقاضا در نهایت سبب تاثیرات مهمی در الگوهای تجاری آنها خواهد گذاشت، زیرا این شرکتها برای تضمین حاشیه سود پایین خود به شدت متکی به میزان بالای فروش و افزایش تقاضای خرید هستند.