مرصاد نیوز/ نزاع و درگیری از مهمترین پدیده های مسئله سازی است که با روند رو به افزایش آن در سطح کلانشهر کرمانشاه شاهد ترویج گفتمان خشونت به جای فرهنگ گفتگو هستیم.
همه ما هر روز شاهد صحنه های گاه و بیگاه درگیری و گلاویز شدن دو یا چند نفر با هم در سطح شهر هستیم که این درگیری ها حتی برای مسائل پیش پا افتاده مثل نحوه رانندگی و جای پارک و کرایه تاکسی هم رخ می دهد و متاسفانه روند این پدیده در حال افزایش است.
با وجود اینکه در عصر حاضر با توجه به پیشرفت جوامع باید این درگیری و تنش ها به تبع کاهش یابد، اما در کرمانشاه به دلیل بافت جمعیتی چند قومیتی و اینکه به شدت متاثر از ارزش های سنتی و طایفه ای خود هستند و گرایش و پایبندی کمتری به قانون دارند، مراجع قضایی و پزشکی قانونی این کلانشهر نیز هر روزه بسیاری از مجرمان و شاکیان انواع نزاع و درگیری هستند.
در شرایطی که به دلیل برخی مسائل امنیتی و ملاحظات آمارهای دقیقی از مقایسه استانها با یکدیگر از نظر خشونت منتشر می شود آمارهای غیر رسمی موید بالا بودن میزان خشونت و تشکیل پرونده های نزاع در کرمانشاه است.
گذشته از چرایی این واقعه، این حجم بالای پرونده های نزاع در کرمانشاه پیامدهای گاها جبران ناپذیری را به دنبال دارد که می بایست مسئولان امر به ویژه دست اندرکاران فرهنگی و سیاست گذار استان نسبت به فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ گفت و گو به جای درگیری اقدام کنند.
مراجعه 15 هزار و 795 نفر به دلیل نزاع به پزشکی قانونی
مدیر کل پزشکی قانونی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصاد گفت: سال قبل شاهد مراجعه 15 هزار و 795 نفر با ادعای نزاع به پزشکی قانونی بودیم که از این تعداد 11 هزار و 222 مرد و 4 هزار و 573 زن بودند.
دکتر آرتین کمالی با اشاره به اینکه در سال 95 نیز 15 هزار و 907 مورد پرونده نزاع تشکیل شده که 11 هزار و 330 مورد آن مرد و 4 هزار و 577 مورد ان مربوط به زنان بوده است.
وی با بیان اینکه آمار نزاع سال 96 نسبت به سال 95 کمتر از یک درصد کاهش داشته است، گفت: در سال 96 مجموعا 43 هزار و 160 مورد معاینه بالینی در پزشکی قانونی انجام شده است.
آستانه صبر مردم کاهش یافته است
یک روانشناس گفت: متاسفانه در سالهای اخیر صبر و تحمل مردم بسیار کمتر از قبل شده و اینکه صبر و تحمل مردم به دلایلی از جمله ماشینی شدن زندگی های امروزی و استرس های فرسایشی ناشی از آن بسیار کمتر شده برکسی پوشیده نیست.
محترم رضایی با اشاره به اینکه شاید بتوان ریشه بخشی از نزاع های خیابانی را در مسائل مربوط به فرهنگ جست و جو کرد، افزود: معمولا صبر جوانان بیشتر از میانسالان کاهش یافته و البته می توان برای آن دلایلی از جمله هیجانی تر بودن آنان را ذکر کرد.
به گفته وی، افراد تحصیل کرده بیش از دیگران با دیگران محیط زندگی سازگاری دارند در نتیجه انتظار می رود کمتر از بقیه به خشونت و نزاع روی آورند با این حال می بایست فرهنگ سازی گسترده ای میان مردم انجام شود.
این روانشناس افزود: ذیل علل شیوع خشونت و نزاع می توان به عواملی نظیر دسترسی راحت جوانان به مواد مخدر و روانگردان، پخش فیلم های خشونت آمیز، فقر و محرومیت در کنار نبود آموزش مهارت کنترل خشم اشاره کرد.
روزی نیست شاهد درگیری نباشیم
یک شهروند کرمانشاهی هم در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: روزی نیست که شاهد درگیری بین دو یا چند نفر نباشیم و متاسفانه می بینیم که مردم بر سر هر مسئله کوچکی با یکدیگر به جر و بحث و نهایتا دعوا می پردازند.
علی احمدی خاطرنشان کرد: اغلب افراد شروع کننده نزاع ها هم اغلب جوانان هستند که صبر و تحمل کمتری دارند و به اصطلاح زود از کوره در می روند و حتی بعضا در نزاع ها برای تهدید یکدیگر دست به اسلحه های سرد مثل قمه و قداره می برند.
وی بیان داشت: متاسفانه قوانین ما هم آنطوری که باید نتوانسته مانع از بروز چنین موضوعاتی شود و البته مهمتر از همه بر روی این چنین معضلاتی هم کمتر فرهنگسازی می شود.
آمار منتشر شده در مورد نزاع صرفا به پرونده های تشکیل شده در مراجع قضایی اختصاص دارد و این جدای از نزاع های روزمره ای است که هیچ پرونده ای در هیچ کجا برای آنها ثبت نمی شود!