افکار خبر/ گمان بد و اعمال نادرست موجب می‌شود که انسان‌ها به خود اجازه تجسس در زندگی یکدیگر را بدهند.


حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر حسینی با بیان این‌که «حریم خصوصی و توجه به آن یکی از مباحث مهم حقوقدانان و روانشناسان جهان امروز است» اظهار کرد: ما باید برای اینکه بتوانیم تجسس در زندگی افراد را کمرنگ کنیم به اصل مبانی و نگرش‌های اسلام نسبت به این موضوع مراجعه کنیم.
اگر ما به این باور برسیم که قرآن برای هدایت و حفظ حرمت انسان‌ها نازل شده می‌توانیم اینگونه رفتارها را از بین ببریم. چراکه تجسس و رفتارهای ناپسند هرگز با مبانی قرآن و اسلام سازگاری ندارد و ورود به حریم خصوصی از مصداق‌هایی است که مورد سرزنش دین اسلام قرار گرفته است.
این عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی یادآور شد: از نظر حقوق شهروندی نیز تجسس در زندگی افراد کار نادرستی است. از منظر دین اسلام هم هر گناهی بخشوده می‌شود اما حق‌الناس هرگز بخشیده نمی‌شود و تجسس در زندگی افراد نیز به نوعی حق‌الناس محسوب می‌شود. در دین اسلام قدر و منزلت انسان‌ها به قدری بالاست که باید حرمت آنها حفظ شود و حرمت مؤمن از عرش خدا باشکوه‌تر است.
ما در آیات قرآنی مفاهیمی داریم که باعث می‌شود زندگی انسان‌ها به شکلی درست رقم بخورد، یکی از آن آیات و سوره‌ها،‌ سوره حجرات و آیه 11 آن است که خداوند بعد از آنکه انسان‌ها را به سمت مسائل اخلاقی سوق می‌دهد به ما دستور می‌دهد که از گمان بد بپرهیزید و در زندگی یکدیگر تجسس نکنید.
ما نباید به خاطر کوچکترین مسائل در زندگی همدیگر کنکاش کنیم و حریم و حرمت‌ها انسان‌ها را از بین ببریم.
این عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: ما باید کرامت انسان‌ها را بازسازی کنیم و بدانیم که سه گناه است که هرگز بخشوده نمی‌شود، غیبت، تمسخر و تجسس. ما باید نسبت به هم یک نگاه مثبت داشته باشیم و به جای اینکه دائما در زندگی همدیگر کنکاش کنیم نگاه‌های خود را تصحیح کنیم چراکه یکی از عوامل اصلی تجسس در زندگی افراد سوءظن و خود بزرگ‌بینی افراد است.