فردا/ متن پیش رو در فردا منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
در روزهایی که ترامپ و برخی کشورهای اروپایی از احتمال انجام تهاجمی به سوریه به بهانه پاسخ به دولت سوریه در خصوص ادعای استفاده از بمبهای شیمیایی از سوی این دولت در دوما خبر میدادند، رژیم صهیونیستی دست به یک ماجراجوییای کمنظیر در ۷ سال بحران سوریه علیه نیروهای ایرانی زد.
بامداد دوشنبه بیستم فروردین ۹۷ چند موشک به فرودگاه نظامی تیفور (T4) در استان حمص سوریه شلیک شد. به دنبال این حمله وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که دو فروند جنگنده اف 15 اسرائیلی به فرودگاه نظامی تیفور حمله و هشت فروند موشک به سمت این فرودگاه شلیک کردند که سه موشک به هدف اصابت کرده و پنج موشک توسط سامانه پدافند سوریه رهگیری و منهدم شدند. در این حمله هوایی هفت تن از مستشاران سپاه پاسداران به شهادت رسیدند. پس از اطلاعیه وزارت دفاع روسیه یکی از مدیران دفتر اطلاع رسانی ارتش رژیم صهیونیستی به خبرگزاری روسی اسپوتنیک گفت: «هیچ نظری درباره بیانیه وزارت دفاع روسیه نداریم.»
حمله جنگندههای اسرائیلی به تیفور و سپس تهدیدات علنی نتانیاهو علیه حضور ایران در سوریه، نشان از آغاز دورانی جدید در سیاستهای تلآویو در مسئله سوریه است. این برای نخستین بار است که صهیونیستها بهصورت علنی و گسترده به یک پایگاه نیروهای ایرانی در سوریه حمله کردند. در سالهای جنگ سوریه بارها حملاتی به کاروانهای حزبالله در مناطق جولان و یا مسیر ارتباطی دمشق بیروت از سوی صهیونیستها شاهد بودهایم اما حمله به یک پایگاه آنهم نه در نزدیکیهای جولان و شهادت نیروهای ایرانی امری بیسابقه است. این موضوع در سخنان روز ۲۴ فروردینماه سید حسن نصرالله هم دیده میشود. سید حسن نصرالله با اشاره به حمله صهیونیستها به تیفور گفت: «اسرائیل تعمداً به دنبال قتل اعضای سپاه پاسداران ایران بود و این در هفت سال جنگ سوریه بیسابقه بود. حتی در ژانویه ۲۰۱۵ هم اسرائیلیها اعلام کردند که قصد قتل اعضای سپاه پاسداران را در قنیطره نداشتهاند و نباید از کنار آن به راحتی گذشت. البته ایرانیها خود در خصوص پاسخشان تصمیم خواهند گرفت اما من به اسرائیلیها میگویم که مرتکب یک اشتباه تاریخی و حماقتی بزرگ شدند و خود را به ورطه رویارویی مستقیم با ایران افکندند.»
ژنرال «عاموس یادلین» رئیس پیشین اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی و رئیس کنونی مرکز مطالعات امنیت ملی اسرائیل هم تاکید کرد تلآویو باید خود را برای پاسخ ایران به حملات علیه سوریه آماده کند. وی احتمال داد که به هر نحوی شده ایران به حمله دو روز پیش رژیم صهیونیستی به پایگاه هوایی سوریه واکنش نشان خواهد داد: «نه ضرورتاً بلافاصله و از سرزمین خودشان. بلکه حتی در طولانی مدت و از طریق خاک سوریه، لبنان یا هرجای دیگری از جهان».
بیثباتی سوریه و تغییر روند کنونی؛ هدف صهیونیستها و غربیها از حملات اخیر
حمله اسرائیل به تیفور و تهدیدات علنی آن در کنار حملات نمایشی سه کشور غربی به سوریه نشان میدهد که هدف و سیاست غربیها، تغییر روند کنونی سوریه و بیثبات کردن آن است. غوطه شرقی بهواسطه موقعیت جغرافیایی آن در نزدیکی دمشق بسیار راهبردی و برای حامیان تروریستها سرنوشتساز بود. با شروع عملیات سوریها در این منطقه آمریکا با کمک رسانههای جهانی و سازمان ملل تلاش بسیاری برای آتشبس و توقف درگیریها در این منطقه انجام داد اما عدم واکنش به اقدامات بیثبات زای غربیها و سرعت عمل محور مقاومت در آزادسازی غوطه شرقی برنامه آنان را با شکست روبرو کرد. این شکست آخرین امیدها برای سرنگونی بشار اسد را برای دشمنان سوریه را به یاس تبدیل کرد. بهگونهای که ما شاهد بودیم «بوریس جانسون» وزیر خارجه انگلیس در اظهاراتی در کمیته امور خارجی مجلس عوام این کشور پس از آزادسازی غوطه شرقی در اعترافی مهم اذعان کرد: «شعار اسد باید برود دیگر عملی نیست.»
لذا با توجه به آنکه امروز محور مقاومت در بهترین شرایط میدانی و سیاسی قرار دارد و محور غربی_ عربی سرمایهگذاری عظیمی کردهاند تا آن را منحرف کنند، عدم پاسخی علنی و محکم از سوی ایران به تهاجم صهیونیستها به تیفور و شهادت تعدادی از ایرانیان اقدامی بسیار صحیح و قابل دفاعی است. ضمن آنکه حمله غربیها به سوریه به فاصله چند روز پس از جنایت صهیونیستها در تیفور نشان میدهد که اگر ایران در آن برهه بیدرنگ پاسخی علنی یا عملی میداد تنها بر تنش و بهانهجویی غربیها برای تهاجم به سوریه افزوده میشد.