خبرآنلاین/ آمارها می‌گویند گرچه در این دو روز برف و باران کم‌سابقه‌ای در ایران بارید، اما کمبودها را جبران نمی‌کند



تهران به عنوان یکی از شهرهای کم بارش سال ۹۶ از اول مهر ماه ۹۶ تا امروز ۲۷ فروردین ۹۷ در مقایسه با شاخص بلند مدت بارش شاهد کاهش ۴۱ درصدی بوده است.

از عصر روز شنبه بارش‌ها در ایران شروع شد. در سه روز اخیر سازمان هواشناسی هر ۲۴ ساعت یکبار اخطاریه‌ای صادر ‌کرد و همه‌ آنها حکایت از آن داشت که بارش‌ها ۱۳ استان ایران را درگیر می‌کند و حتی نسبت به سیلابی‌شدن معابر و رودخانه‌ها هشدار داد. 
حالا چندسالی‌است کاهش بارش برف و باران در ایران بیش از گذشته مردم و افکار عمومی را به مساله مهم و حیاتی تغیر اقلیم در ایران حساس کرده و اوضاع به جایی رسیده که امسال پیش‌بینی می‌شود خشک‌ترین سال ایران طی دهه‌های اخیر باشد.
براساس آمار رسمی هیچ سالی کمتر از امسال نسبت به پنجاه سال اخیر کاهش بارش نداشتیم و همزمان طبق آماری که امروز از سوی مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی منتشر شده است تهران به عنوان یکی از شهرهای کم بارش سال ۹۶ از اول مهر ماه ۹۶ تا امروز ۲۷ فروردین ۹۷ در مقایسه با شاخص بلند مدت بارش شاهد کاهش ۴۱ درصدی بوده است.
این رقم برای ۱۰ استان وخیم تر است. به طوریکه از ابتدای مهرماه ۹۶ تا امروز ۲۷ فروردین ۹۷ ۱۰ استان کشور از نظر وضع بارش‌ها اوضاع وخیمی را تجربه می‌کند.
استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و فارس به ترتیب با ۷۷، ۶۸، ۶۵ و ۶۴ درصد کم بارشی مواجه شدند همچنین یزد و اصفهان از کم بارشی ۵۶ و ۶۳ درصدی رنج می‌بردند.
همچنین، استان‌های کهکیلویه و بویراحمد و چهارمحال بختیاری تا ۶۳ درصد دچار کم بارشی هستند.

در نقشه بالا وضعیت خشکسالی در سطح کشور را طی یک دوره یکساله منتهی به اسفند ۹۶ را مشاهده کنید
حالا ممکن است گروهی از مردم تصور کنند، بارش‌های چند روز اخیر توانسته است منابع آبی در کشور را به وضعیت نرمال برساند. در این زمینه بررسی‌ آمارهای منتشر شده توسط دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران، می‌تواند ابهام زدایی کند. براساس آمار رسمی این مرکز در فاصله زمانی عصر (ساعت 18:30) روز 22 فروردین تا عصر (ساعت 18:30) روز 24 فروردین ماه بیش از 10 میلیارد مترمکعب از آسمان ایران باران بارید.
این میزان بارش که در فاصله زمانی 48 ساعت کم سابقه است، موجب رشد حدود 6 میلیمتری بارش های کشور شد.
از ابتدای سال آبی جاری تا عصر روز 22 فروردین ماه در مجموع 170 میلیارد و 571 میلیون مترمکعب بارش در ایران داشتیم که با بارش های این دو روز، این رقم به 181 میلیارد و 118 میلیون مترمکعب رسید.
برهمین اساس با وجود افزایش بیش از 10 میلیارد مترمکعبی حجم بارش های سال آبی جاری و رسیدن به رقم 181.118 میلیارد مترمکعب، هنوز فاصله بسیاری با شرایط نرمال و حتی سال گذشته داریم.
آنطور که خبرگزاری تسنیم در بررسی خود آورده است، در مدت مشابه سال آبی گذشته (ابتدای مهر 95 تا عصر روز 24 فروردین 96) حجم بارش ها در ایران 339 میلیارد و 998 میلیون مترمکعب بود. این میزان نشان می دهد که بارش های سال آبی جاری (181.118 میلیارد مترمکعب) بیش از 46 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.