فارس/ عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: پیام رسان تلگرام نیازهای کشور را به خوبی شناسایی کرده و برای آن یک برنامه اقتصادی طراحی کرده است.
محمدرضا فلاح با حضور در بخش خبری 21 شبکه یک سیما افزود: به علت اینکه شبکه پیام رسان تلگرام در فضای مجازی کشور یکه تازی کرده است با داده کاوی که بر روی اطلاعات انجام داده و مخاطبان گسترده ای که در کشور وجود داشته است نیازهای کشور را به خوبی شناسایی کرده و برای آن یک برنامه اقتصادی طراحی و ارز جدیدی به نام « گرام » را تعریف کرده است و آن را در شبکه خود عرضه خواهد کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا تاکنون تلگرام وارد منفعت اقتصادی با بخش خصوصی ایران نشده است؟ گفت: تلگرام با توجه به تحریم ها ملاحظاتی دارد و سرمایه گذارانی پشت این شبکه پیام رسان هستند که علاقه ای ندارند بخش خصوصی ایران در آن مشارکت کند زیرا پیش بینی می کنند که ارزش افزوده بالایی را می توانند از طریق تلگرام بدست بیاورند.
فلاح افزود: آنها بستر و سبد بلند مدتی را در فضای اقتصادی برای خود تعریف کرده اند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه اضافه کرد: حدود دو میلیارد دلار سرمایه گذاری اولیه انجام شده است و اگر بتوانند ارز « گرام » را راه اندازی و مبادله کنند مردم ناچارند برای استفاده از خدمات تلگرام این ارز را خریداری کنند و از این طریق دارایی و ارز از کشورمان خارج خواهد شد و این موجب افزایش تقاضای ارز و کاهش ارزش ریال خواهد شد.
فلاح گفت: مدیریت ارزهایی مانند « گرام » از دست مدیران داخلی خارج است و این موضوع اگر محقق شود به نوعی حمله به نظام پولی کشور است و پول ملی را تضعیف خواهد کرد.