خبرآنلاین/ برخی نمایندگان گاهی به خاطر اظهار نظرهایشان و گاهی هم به دلیل رفتارهایی که داخل یا بیرون مجلس داشتند باعث شدند لنزهای دوربین خبرنگاران و خط خبری رسانه ها بیشتر روی آنها زوم شود.
پیچ رادیو را باز می کنیم؛ صدای همهمه می آید؛ گاهی یک صدایی بلندتر می گوید «سر جایتان بنشینید»، «رای بدهید» «بگذارید فلانی حواسش باشد»؛ باور کنیم یا نکنیم اینها بخشی از مذاکرات مجلس است.
فرقی نمی کند کجا باشد؛ چه زمانی که درخیابان امام خمینی بود و چه حالا که به ساختمان هرمی شکل میدان بهارستان منتقل شده همیشه مجلس یکی از محل های پر مناقشه و پر از حواشی سیاست بوده است؛ گاهی این حواشی لبخند را به لب آورده و گاهی هم افسوس هایی را پشت سر خود به دنبال داشته است، حواشی ای که بازیگران اصلی آن نمایندگان هستند؛ «وکلای ملت»
کولهبار مجلس در سالی که گذشت هم کم از این حواشی نداشت، برخی نمایندگان به خاطر اظهار نظرهایشان و برخی هم به دلیل رفتارهایی که داخل یا بیرون مجلس داشتند باعث شدند لنزهای دوربین خبرنگاران و خط خبری رسانه ها بیشتر روی آنها زوم شود. شاید بد نباشد در روزهای آغازین ۹۷ نگاهی کوتاه به روزهای یک سال گذشته مجلس و برخی از این حواشی اش داشته باشیم.
نمایندهای که وسط نطق یاد همسرش افتاد
نطق های نمایندگان گاه و بیگاه حاشیه های مجلس را رقم می زنند، مثل آنچه در ۹ خرداد ۹۶ رخ داد. حسن نوروزی نماینده رباط کریم است او روز ۹ خرداد به عنوان سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی پشت تریبون رفت تا از طرح کمیسیون حمایت کند. چند دقیقه قبلش مهرداد بائوج لاهوتی در تذکری نسبت به آن طرح ایراداتی گرفته بود نوروزی تا خواست لاهوتی را مخاطب قرار دهد و بگوید «همکار عزیزم» به اشتباه گفت:«همسر عزیزم» همین یک کلمه کافی بود تا موج خنده در صحن علنی به راه بیفتد و باز هم رئیس طناز مجلس وارد میدان شود و به طنز بگوید« آقای نوروزی بد موقعی به یاد همسرش افتاد.»
خالی شدن عصبانیت سامری بر سر ظریف
با وجود آنکه محمد جواد ظریف تجربه مجلس نهم و برخوردهای تند مهدی کوچک زاده،رسایی و کریمی قدوسی را تجربه و از سر گذرانده بود و شاید آستانه تحملش دربرابر نمایندگان بالا رفته اما فکرش را نمی کرد در مجلس دهم برای نطق و رای اعتماد گرفتن مجبور شود با زره وارد گود بهارستان شود. ۲۵ مرداد در جریان بررسی کابینه دوازدهم وقتی وزیر امور خارجه داشت از خودش از بلندگوی مجلس دفاع می کرد عبدالله سامری نماینده مردم خرمشهر به یکباره شروع به فریاد زدن کرد و ظریف را دروغگو خطاب کرد البته به دنبال آن توهین های دیگری هم از زبان این نماینده خطاب به ظریف شنیده شد که بهتر است اشاره ای به آنها نکنیم. هرچند خشم سامری با کمک چند نماینده و هدایت او به بیرون از صحن فروکش کرد اما کسی فکرش را نمی کرد این همه عصبانیت به فاصله یک روز جای خودش را به آشتی و روبوسی با ظریف بدهد.
قاضی پور پایه ثابت حاشیه سازی ها
نادر قاضی پور از آن دسته نمایندگانی است که بیشتر از آنکه چهره اش معروف باشد صدایش برای مردم آشناست همان صدای بسیار بلند و همراه با لهجه آذری که گاه و بیگاه می توان در روزهای صحن علنی از رادیو شنید. این نماینده مجلس همیشه حواشی زیادی با خود به دنبال داشته از صحبت های جنجالی اش در میتینگ انتخاباتی سال ۹۴ گرفته تا ضرب شصت نشان دادن به خبرنگار روزنامه ایران در کریدور مجلس . او امسال هم دوربین های خبرنگاران را متوجه خودش کرد زمانی که وسط جلسه علنی مجلس در جریان بررسی کابینه دوازدهم از صحن خارج شد و با یک ظرف گلابی برگشت و آن را با یار غارش یعنی علیرضا محجوب نماینده تهران تقسیم کرد و شروع کرد به خوردن.
پایه میکروفن سلاح آخر چنارانی
هاجر چنارانی یکی از ۱۷ نماینده زن مجلس است که خیلی حاشیه ای نداشت تا اینکه فیلم اعتراض او به معاون سیاسی فرماندار سبزوار در فضای مجازی دست به دست شد. در فیلم منتشر شده او روی سن کنار تریبون ایستاده و با حالت عصبانی فریاد می زند در ادامه فیلم در حالی که اطرافیان تلاش میکردند او را آرام کنند چنارانی انگشت اشارهاش را به نشانه تاکید بالا و پایین میبرد و ادامه میدهد: «قسم بخورد و بگوید غلط کردم تا پایان عمرم...» همه دورش را می گیرند که او را آرام کنند که به یکباره پایه میکروفن را بلند می کند تا با آن حد خشم را نشان آقای معاون بدهد. اقدامی عجیب از نماینده زن مجلس که در نهایت انتقادات زیاد او را مجبور به عذرخواهی کرد.
کریمی قدوسی امید آخر دلواپسان
هرچند میدان داری اش در مجلس نهم به همراه دوستانش خیلی بیشتر بود و امروز در مجلس دهم کمی منزوی شده است اما هنوز هم حاشیه سازی می کند شاید دیگر مانند قبل از لحاف دولت و وزارت خارجه کمتر سخن به میان بیاورد اما وقتی صحبت از رفع حصر و رفع ممنوع التصویری به میان می آید با داد و فریادش همه را متوجه خود می کند. ۲۴ آبان ۹۶ هم کریمی قدوسی در واکنش به اظهارات روز قبل پزشکیان که گفته بود« راحت پشت تریبون، بزرگان را تخریب میکنیم و هر روز داد میزنیم که فتنه است! با حصر، گرفتن، بستن و هر روز بر طبل اختلاف کوبیدن مشکل حل نخواهد شد. برای حل مشکل باید لاجرم دست به دست هم دهیم.» پشت تریبون رفت و با داد و فریاد از اسناد علیه موسوی و کروبی گفت. تا پزشکیان آمد جوابش را بدهد آنچنان جنجالی به پا کرد که برای دقایقی جلسه علنی به حاشیه کشیده شد.
محمود صادقی و جنجال عصاره فضائل شورای نگهبان
محمود صادقی که صحبت هایش درباره حساب های قوه قضائیه او را به کانون توجهات آورده بود سال ۹۶ هم صحبت هایش غوغایی در مجلس به پا کرد که اگر مجلس نهم بود شاید باید منتظر تکرار نطق نیمه تمام مطهری درباره یوم الشیطان می بودیم. صادقی ۲۶ آذرماه وقتی پشت تریبون قرار گرفت تیغ انتقادش را متوجه شورای نگهبان کرد و گفت:« آیا مجلس عصاره فضائل ملت است؟ ما عصاره فضائل شورای نگهبان هستیم! بیاییم شفافیت را از مجلس آغاز کنیم. نظام مالی مجلس، غیرشفاف است. چرا اجازه نمیدهند بودجه سالانه مجلس به طور شفاف حسابرسی شود؟ آیا نمایندگان مجلس در جریان حسابرسیهای سالانه بودجهای مجلس هستید؟» او در ادامه گفت:« رد صلاحیتهای شورای نگهبان اغلب با مصلحتاندیشی و خیراندیشی توام است، اما این مسئله مانع حضور نمایندگان شجاعی که شجاعت مقابله با مفسدان را دارند، شده است.» وقتی حرف های صادقی تمام شد بلوایی هم به دنبال آن به پا شد ادیانی فریاد زد توهین شده و مطهری جواب داد توهین نیست شاید تلویحا توهین باشد.
موزه لُوور،لووِر،لوبر
چهارشنبه ۲۶ اسفند ماه بود تازه تکلیف استیضاح وزیر کشاورزی مشخص شده بود که اکبر رنجبرزاده عضو هیات رئیسه مجلس خواست تذکرات کتبی نمایندگان را قرائت کند در میان تذکرات به واژه «موزه لوور» رسید و چندین بار تلاش کرد تا آن را به خواند که تلفظات اشتباهی را به زبان آورد کار به جایی رسید که همه نمایندگان تلاش می کردند تلفظ درست را به او یادآوری کنند در نهایت کاسه ها بر سر نوع نوشتن این کلمه شکسته شد. نکته قابل توجه این بود که رنجبرزاده نائب رئیس گروه دوستی پارلمان ایران و فرانسه است.
هرچند یک روز بعد او عذرخواهی کرد و در این رابطه توضیحاتی داد اما این مسئله تا مدتها در فضای مجازی مورد انتقاد و طنازی قرار گرفت به طوری که تعداد به اشتراک گذاشتن دابسمش های آن برای چند روزی پیشتاز بود.