الف/ متن پیش رو در الف منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
روزنامه رای الیوم نوشت: شکی نیست که تغییرات اخیر در کاخ سفید، همگی شاخص های قدرتمندی است که حکایت از فروپاشی توافق هسته ای با ایران دارد.
به گزارش الف، روزنامه رای الیوم در تحلیلی پیرامون تغییرات جدید در کاخ سفید و تاثیر آن بر توافق هسته ای نوشت: با وجود نتایج سلبی طولانی مدتِ برکناری مسئولان در دولت ایالات متحده، ترامپ به سیاست های مقابله ای خود با تمام دولتهای دشمن ایالات متحده و اسرائیل ادامه می دهد و معتقد است آمریکا تنها دولت در جهان است که می تواند هر کاری را انجام دهد، از این رو با این گونه تصمیمات خطر کرده و وارد ماجراجوایی هایی جدید می شود.
با اینکه ایران هیچگاه برای از بین بردن توافق هسته ای تلاش نکرده و این توافق پس از صرف انرژی فراوان از سوی این دولت و دولتهای اروپایی صورت گرفته است، اما ترامپ آن را توافقی می داند که به نفع ایالات متحده نیست و باید تعدیل شود؛ حتی انتظار می رود توافق مذکور در ماه مه از سوی آمریکا لغو گردد.
در این شرایط و در صورتی که ترامپ جرات لغو توافق را به خود بدهد، ایالات متحده و ایران طبق چه سناریوهایی رفتار می کنند؟ بویژه آنکه ترامپ تصمیم گرفته است در مورد مسائل اتمی کره شمالی، از زبان دیپلماسی استفاده کند. لغو توافق هسته ای برای ایران و آمریکا چه معنایی دارد؟
لغو توافق یا درخواست تعدیل آن از سوی ایالات متحده به معنای عدم پایبندی به بندهای آن و در ادامه بازگشت به نقطه صفر است، گویی که هیچگاه توافقی وجود نداشته است؛ این چیزی است که ترامپ و نتانیاهو می خواهند، تا بتوانند حمله رسانه ای خود را علیه ایران آغاز کنند، خطوط دفاعی و زیربناهای آن را از بین برده و نیروگاههای هسته ای اش را از بین ببرند، نظام ایران را تغییر داده و به نفوذ آن در سوریه، لبنان، عراق، فلسطین و یمن، پایان دهند. این سناریو واقعا محتمل است و آمریکایی ها و اسرائیلی ها به یک اندازه به آن فکر می کنند.
اما جمهوری اسلامی ایران نیز در برابر این اتفاقات دست بسته نمی ایستد و تمام تلاش خود را برای حفظ توافق خواهد کرد؛ اگر آمریکا گزینه مقابله را برگزیند، ایران هم آماده است و هرگونه تجاوزی چه از سوی آمریکا و چه از سوی اسرائیل را با قدرت پاسخ می دهد. ایران می تواند وعده خود در مورد محو اسرائیل از نقشه و نابودی آمریکا از داخل را بخوبی اجرایی کند؛ این کشور نیروهای پنهانی دارد که برای مقابله با دشمنان به آن کمک می کنند، همانطور که هم پیمانانش در منطقه نیز در برابر هرگونه تجاوزی به آن ساکت نمانده و در کنار آن می ایستند، بویژه روسیه با قدرت به کمک ایران خواهد آمد، همانطور که در شورای امنیت از حق وتوی خود به نفع ایران استفاده کرده است. روسیه هیچگاه هم پیمان قدرتمند خود را رها نمی کند تا ضعیف شود، آن هم در زمانی که می داند تحت فشارهای شدید تحریم های آمریکا قرار دارد.
اما آیا توافقی که دو سال به طول انجامیده است فرو می پاشد؟ امروز توافق هسته ای بین چکش ترامپ و سندان اتحادیه اروپا قرار دارد. اگر در روزهای آینده ترامپ به وعده اش در مورد لغو توافق عمل کند، چه خواهد شد؟ آیا ما در معرض شعله ور شدن آتش جهنمی در منطقه هستیم؟بویژه آنکه سعودیها سیاست خود را در قبال اسرائیل تغییر داده، اجازه استفاده از فضای هوایی خود را صادر کرده و روابط تازه ای را با صهیونیستها آغاز نموده است که تمام مبادی و اصول عربی در مورد دشمن شمردن اسرائیل و اشغالگر بودن آن را زیر پا گذاشته است. در حالی که دولتهای عربی پیش از این روابط دیپلماتیکی با اسرائیل نداشتند، امروز سعودیها آمده اند تا قواعد را بر هم زنند و دولتهای عربی را به برقراری ارتباط با اسرائیل فراخوانند...