ورزش 3/ انجام پرس صحیح از سوی بازیکنان ملی پوش می تواند نقش مهمی در سرنوشت تیم ملی در جام جهانی داشته باشد.
تیم ملی ایران با کارلوس کی روش با شیوه ای خاص مقابل حریفان ظاهر می شود؛ سرمربی پرتغالی تیم ملی که بیشتر با تفکرات تدافعی شناخته می شود و بسیاری از کارشناسان نیز قهرمانی منچستریونایتد در سال 2008 را مدیون تلاش ها و تفکرات او می دانند، در تیم ملی ایران نیز نگرشی محتاطانه و البته هوشمندانه را در دستور کار خود قرار داده است.
در مقابل تونس و در دقایقی از بازی ملی پوشان سعی داشتند که با پرس از بالا، توپگیری و انتقال سریع از دفاع به حمله روی دروازه حریف موقعیت سازی کند. در واقع آنها سعی داشتند که توپ را از یک سوم هجومی حریف بگیرند و سریع به حمله انتقال دهند.
اگر توپ را از کناره ها باز پس گرفته می شد، سعی بر این بود که با اضافه شدن یک بازیکن دیگر از کناره ها، ارسال روی دروازه صورت گیرد ولی وقتی توپ در میانه میدان باز پس گرفته می شد، سعی بر استفاده از فضاهای عمق دفاع تونس بود که مهم ترین مثال در این زمینه را می توان به توپی اشاره کرد که کاوه رضایی برای مهدی ترابی فرستاد ولی این بازیکن نتوانست از موقعیت استثنائی خود به خوبی استفاده کند.
در مجموع می توان گفت که تیم ملی با کی روش دو شیوه برای طراحی حملات را در دستور کار دارد. در بخش اول آنها با تجمع در یک سوم دفاعی سعی بر پر کردن فضاهایی دارند که می تواند از سوی رقیب برای ایجاد خطر استفاده شود و پس از بازپس گیری توپ حملات را طراحی می کنند ولی در بخش دوم که ریسک بالاتری نیز دارد، بازیکنان تیم ملی سعی بر انجام پرس در زمین حریف دارند که این کار می تواند در صورت غفلت و اشتباه حتی یک بازیکن به خطری جدی برای تیم تبدیل شود ولی در صورت بازپس گیری توپ، با توجه به حفظ فاصله کم میان خطوط که مورد توجه کی روش است و حضور بازیکنان تهاجمی در زمین حریف، شرایط خوبی برای گلزنی ایجاد می شود.
کارلوس کی روش روز گذشته در مقابل تونس از هر دو شیوه استفاده کرد و همانطور که در کنفرانس خبری پس از بازی اعلام کرد، انجام چنین دیدارهایی با تیم هایی در این سطح می تواند به هر چه بهتر شدن تیم ملی برای حضور در جام جهانی کمک کند.