باشگاه خبرنگاران/ محمد رضوانی متخصص پوست و مو با بیان اینکه امکان انتقال برخی بیماریها چون ایدز و هباتیت با انجام تاتو (تتو) وجود دارد، گفت:
این موضوع یک اتفاق بسیار خطیر برای سلامت و زندگی فرد محسوب میشود که به خاطر انجام یک کار زیبایی فرد به ایدز و هباتیت مبتلا و سلامتی اطرافیانش به خطر میافتد.
وی ادامه داد: تاتو منجر به واکنشهای پوستی نسبت به رنگدانهها میشود، واکنشهای که در کوتاه مدت بروز میکند اغلب در حد یک عفونت ساده است و خطرناک نیست اما برخی از واکنشها پس از چند سال به شکل تودههایی نام گرانولوم بروز میکند.
مصرف کورتون تا ابد با انجام تاتو
رضوانی افزود: تودههای به وجود آمده به تدریج به صورت لکههای برجسته سفید در اطراف محل تاتو ایجاد میشود و درمان آن خارج کردن رنگدانه و استفاده از داروهای کورتونی است در موارد زیادی فرد مجبور میشود سالها دوز بالای کورتون مصرف کند زیرا در موارد بسیاری به محض کاهش یا قطع دارو تودهها برمیگردند.
این متخصص پوست و مو گوشت اضافه و کلویید را یکی از عارضههای تاتو دانست و گفت: در افراد زیادی در ناحیهای که تاتو انجام میشود گوشت اضافه به وجود میآید و این عارضه در برخی اندامها چون صورت زیبایی چهره فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب آزار او میشود.
وی عنوان کرد: شانس ابتلا به برخی بیماریهای پوستی در تاتوهای روی بدن که از رنگدانههای غیرمتعارف مثل سبز، زرد و قرمز استفاده می کنند، افزایش پیدا می کند که اغلب به این موارد، تاتوهای نقش ونگاری می گویند.
مضرات تاتو برای بیماران پوستی
رضوانی اظهار کرد: در برخی افراد که به بیماری خاص پوستی مانند پسوریازیس و ویتیلیگو یا لکوپیس مبتلا هستند با انجام تاتو علائم بیماری بیشتر بروز میکند.
این متخصص پوست و مو یادآور شد: تاتو در برخی بیمارانی مانند دیابتیها به دلیل اینکه زخمها دیر بهبود پیدا میکنند دارای عوارضی است افزون بر این در صورتیکه افرادی به بیماری هباتیت مبتلا باشند و مرکزی که تاتو را انجام میدهد نکات بهداشتی را رعایت نکند این خطر وجود دارد که این بیماری به اشخاص دیگر منتقل شود.