خانه ملت/ نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس،گفت: هزینه صادرات بسیار بالا رفته و سود آن بیشتر به جیب دلالان میرود و متولی که صفر تا ۱۰۰ این کار را انجام دهد در کشور وجود ندارد.
احمد انارکی محمدی در خصوص موانع پیش روز صادرات و تولید پسته در کشور، اظهار داشت: 95 درصد از تولید پسته بعد از فرآوری صادر میشود،باید این امکان وجود داشت که قبل از صادرات ارزش افزوده آن را به صورت مثال با بسته بندی افزایش میدادیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشترین حجم پسته تولیدی کشور بهصورت فله و عدلهای 70 تا 50 کیلو از کشور خارج میشود، گفت: سود حاصل از بسته بندی و ارزش افزوده کشور ترکیه در زمینه بستهبندی پسته بیشتر از تولید پسته کشور ما است، این کشور با استفاده از پسته ایرانی این سود را کسب میکند.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از عوامل و موانع پیش روی صادرات پسته ایرانی معادلات بانکی است، ادامه داد: حجم پسته تولیدی زیاد است و تا به امروز نتوانستهایم جایگاه خود را در دنیا پیدا کنیم زیرا به کشور ما در زمینه پسته ضربات سنگینی وارد شده و رغیب ما در این زمینه کشوری مانند آمریکا است که در زمینه استفاده از ابزارهای جهانی دست باز تری دارد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در دوران تحریم بازارهای خود را از دست دادهایم و اگر بخواهیم بازار خود را تصاحب کنیم باید به صورت زنجیرهای و دائما پسته ایرانی در بازار باشد، عنوان کرد: متاسفانه به دلایل مختلف میزان صادرات و قیمت پسته ایرانی تغییر میکند و همچنین به دلیل بروکراسی اداری پسته در گمرک و بر روی کشتی میماند این مشکلات باعث میشود نتوانیم بازارهای جهانی را تصاحب کنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برای کسب بازار جهانی باید در بازار جهانی حضور داشته باشیم که متاسفانه در حال حاضر بهصورت فصلی در بازر جهانی هستیم، اضافه کرد: در فصل برداشت کشاورزان به دلیل نداشتن نقدینگی مجبور به فروش تمامی محصول خود هستند، شرکتهای تعاونی نیز به دلیل نداشتن نقدینگی کافی توان خرید تمام محصول پسته را ندارند.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه در گذشته بانکهای خارجی هزینه خرید پسته از کشاورزان را پرداخت میکردند و بعدا بهصورت وام با سود یک درصد باز پرداخت میکردیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر هزینه صادرات بسیار بالا رفته و سود آن بیشتر به جیب دلالان میرود و متولی که صفر تا 100 این کار را انجام دهد در کشور وجود ندارد.