جهان/ در سالی که گذشت و انتخابات مهم ریاست جمهوری را پشت سر گذاشتیم، اتفاقات ناخوشایند بسیاری در ایران روی داد که جا دارد حسن روحانی، به عنوان رئیس جمهور کشور بابت تمامی این مشکلات از مردم عذرخواهی کند.
رسم است که رئیس جمهور در اول سال نو شمسی در صفحه تلویزیون حاضر شود و پیام نوروزیش را قرائت کند و ضمن گزارشی که از رویدادهای سال قبل ارائه می دهد، برای سال جدید برنامه هایش را تشریح می کند و به مردم امید دهد که سال خوبی در پیش رو است.
رئیس جمهور به عنوان مسئول اصلی دستگاه اجرایی که 90 درصد از اقتصاد کشور را نیز در دست دارد، در بسیاری از حوادث و رویدادها نقش مستقیم دارد. هرچند عده ای سعی کرده اند تا با تئوریز کردن حاکمیت دوگانه یا بسته بودن دست ریئس جمهور در امور محول شده در قانون اساسی به وی، بار مسئولیت روسای جمهور را کاهش دهند ولی این تئوری پردازی ها نمی تواند باعث شود که واقعیت ها کتمان شود.
از این رو باید علاوه بر اینکه جریان های مختلف سیاسی برای پیاده سازی سیاست های کلی و مفید در جامعه از رئیس جمهور حمایت کنند ولی می بایست به عنوان مطالبه گر همواره از رئیس جمهور درخواست پاسخگویی درباره عملکرد و برنامه ها را داشت.
سال 1396 به مانند سال 1395 پر از حوادث غمبار برای ایران بود. از حادثه معدن یورت گرفته تا زلزله کرمانشاه و سانچی و سقوط هواپیما، دل ایرانیان را به درد آورد. اما در کنار این حوادث طبیعی و غیرطبیعی، اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم در این سال بار دیگر تحت تاثیر عدم تحقق وعده های حسن روحانی قرار گرفت. وعده های رنگارنگی که به خاطر برجام و به ثمررساندنش به مردم داده شد.
وعده هایی که در ایام انتخابات برای جلب آرای ملت ایران تبلیغ شد. اما نتیجه این وعده ها جز سراب چیز دیگری نبوده است.
هر روزه در کشور شاهد اعتراض کارگران و تحصن آنها بابت حقوق های پرداخت نشده یا تعطیلی کارخانه ها و کارگاه ها هستیم. 21 میلیون کارگر در ایران مشغول به کار هستند که با حداقل حقوق زندگی را سپری می کنند و امنیت شغلی انها با توجه به ادامه رکود اقتصادی در شرایط نااستواری قرار دارد.
ریشه اعتراضات دیماه سال96 در همین مشکلات و معضلات اقتصادی بود که توسط ضد انقلاب منحرف و به آشوب تبدیل شد تا برخی از آن نیز ماهی خود را از آب گل آلود صید کنند و خود را در زمینه ریشه مشکلات تبرئه کنند.
افزایش قیمت ارز و رکوردشکنی آن تحت تاثیر مستقیم سیاست های اقتصادی دولت و بانک مرکزی برای جبران کسری بودجه بود که این سیاست باعث گردید تا قیمت کالاها در آستانه سال جدید بار دیگر افزایش یابد و تاثیرش بر زندگی اکثر جامعه جز ناخوشایندی و نارضایتی نبوده است.
شعار تورم تک رقمی تنها در شعار قابل فهم است ولی در زندگی عادی مردم به هیچ وجه قابل لمس نیست.
سالی که ساعت های پایانی آن در حال نزدیک شدن است، می توانست با اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی منجر به افزایش تولید و اشتغال شود که نشد.
در حالیکه دولت روحانی سعی می کرد با دل بستن به برجام و توافق با غرب، سرمایه گذاری خارجی را رونق ببخشد، با تحریم های جدید روبه رو شد و دولت جدید آمریکا بهمراه اروپا بسته های جدید تحریمی برای دولت خوشبین روحانی و در نهایت مردم ایران به ارمغان آورده اند.
حال پس از ماهها گفتاردرمانی و بایدگویی های حسن روحانی برای لاپوشانی ضعف ها و عدم تحقق وعده ها بهتر است وی به عنوان رئیس جمهور یک ملت بزرگ و بخشنده، در پیامک تبریک سال جدید که برای 80 میلیون ایرانی با هزینه های گزاف هر سال ارسال می کند (و بهتر است این اقدام منکوب گردد) در کنار این پیامک، از مردم ایران بابت همه کاستی ها و خلف وعده ها عذرخواهی کند و این عذرخواهی را در پیام نوروزی خود که یک ساعت مردم باید به صحبت های وی گوش کنند، تکرار کند.
دوره گفتار درمانی و حرف های تکراری گذشته و روحانی که در دور دوم دیگر نیازی به رای مردم ندارد، دست از وعده های جدید برداشته و سعی کند برای ملت و کشورش در جهت تحقق برنامه ها و رونق اقتصادی تلاشی مضاعف در راستای شعار سال کند.