دیلی میل/ سیگار سبب ابتلای انسان به انواع بیماریها میشود و حتی میتواند موجب نیاز افراد به استفاده از سمعک و ناشنوایی در میانسالی شود.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند مصرف سیگار میتواند خطر بروز ناشنوایی را تا ۶۰ درصد در افراد سیگاری افزایش دهد.
این پژوهش به وسیله دانشمندان ژاپنی با تحقیق برروی بیش از ۵۰ هزار نفر به دست آمده است و کارشناسان خطر ناشنوایی را هم به جمع آسیبهای ناشی از مصرف مواد دخانی اضافه کرده اند.
کارشناسان به افراد سیگاری توصیه میکنند برای کاهش عوارض خطر ناشنوایی هرچه سریعتر مصرف این ماده دخانی را ترک کنند.
پژوهشهای پیشین نشان داده است مصرف سیگار به دلیل مواد شیمیایی سمی که در خود دارد سبب ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای ریوی، آسیب پوستی، ریزش مو، اشک ریزی و آسیب به اعصاب چشم، نارسایی کلیوی، فشار خون بالا و نیز ابتلا به برخی انواع سرطان میشود.
کارشناسان یکی از دلایل افزایش ناگهانی موج ناشنوایی و کم شنوایی در سالهای اخیر در دنیا را افزایش میزان استفاده از سیگار بین افراد میدانند.
محققان ژاپنی در این پژوهش میزان شنوایی افراد را با سابقه استعمال سیگار به وسیله آنها بررسی کرده و دریافتند سیگاریها از قدرت شنوایی کمتری به نسبت دیگران برخوردارند.
افزون بر سیگارهای سنتی، مصرف قلیان و سیگارهای الکترونیکی (e-cigarettes) نیز میتواند سبب ناشنوایی و کم شنوایی در افراد شود.
پژوهشها همچنین نشان میدهند مصرف سیگار سبب آسیب رساندن به قدرت شنوایی افراد برای شنیدن هر دو نوع صدای بلند و صدای زیر میشود.
کارشناسان به افراد سیگاری ترک سریع این ماده دخانی، انجام ورزش، مصرف مواد غذایی سالم مانند میوه و سبزیجات تازه، نوشیدن آبمیوههای طبیعی برای سم زدایی از بدن، خودداری از مصرف هرنوع ماده دخانی مانند قلیان، انجام تست ریه و تنفس برای اندازه گیری میزان قدرت ریه ها، نوشیدن میزان کافی آب، خودداری از گوش دادن به موسیقی با صدای بلند به ویژه به وسیله هدفون و پرهیز از قرارگرفتن در محیطهای پرسروصدا را توصیه میکنند.
حتی افرادی که سالها سیگار مصرف کرده اند هر زمان که استعمال این ماده دخانی را ترک کنند برای حفظ سلامت بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مرگبار مفید است.