فارس/ اقدام «جف سشنز»، دادستان کل آمریکا در اخراج «اندر مک‌کابی»، معاون مدیر «اف‌بی‌آی»، دو روز قبل از بازنشستگی‌اش به ایجاد جنجال‌های سیاسی در واشنگتن منجر شد. 


«سشنز» علت اخراج مک‌کابی را منحرف کردن محققان کنگره و درز اطلاعات به رسانه‌ها عنوان کرد اما مک‌کابی این اتهامات را رد کرده است. او اخراج را بخشی از تلاش‌های گسترده‌تری دانسته که در دولت ترامپ برای بی‌اعتبار کردن اف‌بی‌آی انجام شده است. 

معاون مدیر اف‌بی‌آی همچنین اخراجش دو روز قبل از بازنشستگی را یک مانور سیاسی خوانده که با هدف تضعیف روند تحقیقات درباره دخالت ادعایی روسیه به نفع ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا صورت می‌گیرد. 

مک‌کابی قبل از اخراج به شدت مورد انتقاد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا قرار گرفته بود. ترامپ بعد از اقدام سشنز هم اخراج مک‌کابی را «روزی بزرگ برای دموکراسی» توصیف کرد.

اما سیاستمداران دموکرات واکنش‌های تندی به اخراج معاون مدیر اف‌بی‌آی نشان داده‌اند و این اقدام را جدیدترین تلاش ترامپ برای بی‌اعتبار کردن اف‌بی‌آی و تضعیف روند اجرای قوانین فدرال دانسته‌اند.

به نوشته هیل، پاتریک لیهی، از اعضای ارشد کمیته قضایی مجلس سنا بعد از اخراج مک‌کابی خواستار برگزاری یک جلسه استماع برای بررسی حملات دولت ترامپ به اف‌بی‌آی و وزارت دادگستری آمریکا شد.

«بیل پاسرل»، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا هم اخراج معاون مدیر اف‌بی‌آی چند روز قبل از بازنشستگی‌اش را شرم‌آور دانست و گفت که ترامپ به دنبال «ویران کردن دموکراسی‌مان» است.

مقام‌های سابق هم به این اخراج واکنش نشان دادند. مهم‌ترین آنها جیمز کومی، مدیر سابق اف‌بی‌آی بود که خودش هم توسط ترامپ اخراج شد.

او بدون اشاره به نام مک‌کابی گفت که به زودی ماجرای اخراج خودش را بازگو خواهد کرد تا مردم آمریکا خودشان تعیین کنند چه کسی «با شرافت است و چه کسی نیست.»

او در توئیترش نوشت: «آقای رئیس‌جمهور مردم خیلی زود ماجرای من را خواهند شنید. آن موقع خودشان می‌توانند قضاوت کنند چه کسی با شرافت است و چه کسی نیست.»

«جان برنان»، رئیس سابق سیا تندتر از همه به ترامپ تاخت؛ او در توئیتر نوشت: «وقتی عمق پول‌پرستی، تباهی اخلاقی و فساد سیاسی‌ات تمام و کمال رو شود، در زباله‌دان تاریخ، در همان جایگاهی که به عنوان یک عوام‌فریبِ سیاه‌رو لایق آنی قرار خواهی گرفت. شاید الان اندی مک‌کابی را بلاگردان خودت کنی، اما آمریکا را نمی‌توانی نابود کنی... آمریکا بر تو پیروز خواهد شد.»

آنچه به آتش اختلافات دامن زد، بیانیه‌ای از «جان داد»، وکیل ترامپ بود که خواستار اتمام تحقیقات «باب مولر»، دادستان ویژه تحقیقات درباره دخالت روسیه در انتخابات آمریکا شد. 

چارلز شومر، رهبر اقلیت دموکرات در مجلس سنا هشدار داد در صورتی که این پرونده مختومه اعلام شود، «تبعات ناگواری» در انتظار خواهد بود.