دنیای اقتصاد/ در آخرین روز هفته، صرافیهای منتخب قیمت دلار را یک کانال عقب بردند؛
همزمان تحرک معاملهگران غیررسمی کاهش یافت تا قیمت در معاملات این دسته نیز از مرز ۴ هزار و ۹۰۰ تومان فاصله بیشتری بگیرد و در حوالی سطح ۴ هزار و ۸۵۰ تومانی قرار بگیرد. روز پنج شنبه، صرافیهای منتخب قیمت دلار را ۴ هزار و ۷۷۹ تومان تعیین کردند که کاهشی ۲۵ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز چهارشنبه داشت.
معاملهگران غیررسمی نیز که در پنجمین روز هفته سعی کرده بودند، با جوسازی پیرامون تغییرات وزارت امور خارجه آمریکا قیمت دلار را به سطوح جدید ببرند، روز پنج شنبه با توجه به نبود متغیرهای افزایشی عقب نشستند؛ اولین متغیر کاهشی روز پنجشنبه، افت نرخ حواله درهم به محدوده هزار و 310 تومان بود. در کنار این، ارزش دلار در بازارهای همسایه چندان بالا نبود که قیمت این ارز در بازار داخلی را تحریک کند. اتفاق مهم دیگر روز پنج شنبه عدم تعیین قیمت دلار در حجم خرد توسط یکی از صرافیهای بزرگ دولتی بود. این صرافی در گذشته قیمت این نوع ارز را برای مسافران خارجی زیر ۴ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین میکرد؛ ولی روز پنج شنبه بر اساس گفتههای فعالان برای دلار در حجم خرد قیمتی از سوی این صرافی تعیین نشد. این در حالی است که در روزهای قبل در راسته میدان فردوسی در برابر این صرافی بزرگ دولتی صفهای طولانی برای خرید ارز مسافرتی شکل میگرفت. در واقع، پس از تغییر نوع قیمتگذاری دلار از روز دوشنبه صفهای ارزی بسیار کوتاه تر شدند و تعداد این صفها نیز در بازار پایین آمد.
با این حال، مسافران ارزی در برابر یکی از صرافیهای بزرگ دولتی در روزهای سه شنبه و چهارشنبه صف تشکیل دادند و در برخی مناطق، سایر مسافرانی که موفق به دریافت دلار ارزان نمیشدند، در برابر برخی صرافیها در صفهایی قرار میگرفتند که بسیار کوتاه تر بود ولی با قیمتهایی در حوالی ۴ هزار و ۸۰۰ تومان اقدام به عرضه میکردند. بهطور خلاصه میتوان گفت با اقدامات جدید بانک مرکزی، صفهای ارزی بسیار کمتر و کوتاه تر شدند، ولی به دلایلی مانند کاهش تمایل صرافیها برای عرضه ارز، تعداد زیاد متقاضیان دلار در حجم خرد و تحرکات برخی سفته بازان، بعضا صفهای کوتاه تری نسبت به گذشته در برابر برخی صرافیها شکل گرفته است. ناگفته نماند کاهش تمایل صرافیها برای تهیه دلار از بانک مرکزی بعضا موجب شده است که تهیه این ارز در حجم خرد برای بسیاری از افراد مشکل شود. در این فضا، برخی از صرافیهای خارج از محدوده خیابان فردوسی، با قیمتهای بسیار بالاتری به متقاضیان دلار فروختند. همسو با افت قیمت دلار در برابر تابلوی صرافیهای منتخب و در بازار غیررسمی، روز پنج شنبه سکه تمام بهار آزادی نیز پس از ۳ افزایش متوالی در فاز نزولی قرار گرفت و با ۲ هزار تومان کاهش به قیمت یک میلیون و ۶۳۰ هزار تومان رسید. به گفته برخی فعالان، روز چهارشنبه عرضه سکه در حراج کارگشایی آن قدر بالا بود که خریداران را در روز پنج شنبه وا داشت برخی از خریدهای خود را عرضه کنند.