فرارو/ بار دیگر دولت "حسن روحانی" از مانع گذشت و مخالفانش را در بزنگاهی حساس ناکام کرد.
خوشبختانه نتیجه استیضاح وزیران راه و شهرسازی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد کشاورزی به تائید دوباره نمایندگان مجلس انجامید.
جلال خوش چهره در خبر آنلاین نوشته است: بار دیگر دولت "حسن روحانی" از مانع گذشت و مخالفانش را در بزنگاهی حساس ناکام کرد. استیضاح سه وزیر کلیدی کابینه دوازدهم، آنهم در شرایطی که دولت بیش از هر زمان به ثبات و آرامش روانی برای مدیریت یا به بیان واقعی"کنترل اوضاع" در صحنه داخلی و سیاست خارجی احتیاج دارد، به مثابه روبرو شدن دوباره با یکی از موانعی بود که اگر نتیجه میداد، کار را بیش از پیش برای دولت سخت میکرد.
خوشبختانه نتیجه استیضاح وزیران راه و شهرسازی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد کشاورزی به تائید دوباره نمایندگان مجلس انجامید. اما این رخداد که براساس گزارشها قریب به ۲۷۰ میلیارد تومان هزینه در برداشت، از سوی منتقدان و ناظران بدون واکنش نخواهد بود.
دلیل این امر، فهمی است که از شکل و محتوای آنچه استیضاح کنندگان بیان کردند و آنچه وزیران استیضاح شده گفتند، نزد افکار عمومی ایجاد شده است. اگرچه مطابق اصل هشتاد ونهم قانون اساسی، استیضاح حق نمایندگان در خانه ملت شناخته شده است ولی بهرهگیری از این امکان در زمان حاضر که تنها شش ماه از تأئید اعتبار وزیران کابینه در مجلس میگذرد، جای بحث دارد.
به عبارت دیگر، انتخاب زمان استیضاح و استدلال استیضاح کنندگان بهگونهای بود که میشد بر پرسشهای اعلام شده، حواشی دیگری یافت که عباس آخوندی، علی ربیعی و محمود حجتی گاه به صراحت و گاه به تلویح به آنها اشاره کردند. از جمله اینکه وزیر راه و شهرسازی حداقل یکی از انگیزههای مخالفت با او را حذف واسطهها در خرید هواپیماهای جدید خواند و گفت که کوتاه کردن دست سوادگران از حداقل هفتونیم میلیون دلار حق واسطهگری در خرید هر فروند هواپیما دلیل روشنی برای جنجال آفرینی علیه وزارتخانه تحت تصدی اوست.
آخوندی به نمایندگان مجلس هشدار داد که نباید تسلیم غوغاگری سوداگرانی شد که برای سود از دست رفته خود، جنجال آفرینی میکنند. او اشاره کرد که اگر وزارتخانه متبوعش هنگام بارش شدید برف در ۹۰۰ کیلومتر جادههای منتهی به تهران ناتوان جلوه کرده است باید این واقعیت نیز در نظر گرفته شود که بودجه راهداری ۲ هزار میلیارد تومان است و در همان هنگام ۸ هزار کارگر راهدار سه ماه حقوق خود را دریافت نکرده بودند. اگر حادثه تلخ یاسوج مستمسکی برای حذف آخوندی از کابینه شده است، چرا به یاد آورده نمیشود که روزگاری نهچندان دور، مخالفان دولت خرید و نوسازی ناوگان هوایی را کاری تجملی و غیر اقتصادی میخواندند.
همچنین میشود برای مخالفتها با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حواشی زیر پوستی دیگری یافت که از جمله موضوع ادغام صندوقهای بازنشستگی و واگذاری مالکیت بعضی از صنایع است. درباره وزارت جهاد کشاورزی نیز مواردی از این دست قابل شناسایی است.
نتیجه جلسات استیضاح سه وزیر کابینه دوازدهم هم مایه امید و هم تشدید هشدارها به دولت و مجلس بود. رأی اعتماد دوباره نمایندگان به وزیران یاد شده، نشان داد که به رغم همه جنجال آفرینیها، مجلسیان تسلیم غوغاسالارانی نشدند که از بیرون سعی در القای سیاستهای خود علیه دولت دارند. همچنین این هشدار هنوز به قوت خود باقی است که مخالفان دست از کار نکشیده و مانعتراشیها ادامه خواهد یافت؛ حتی اگر اوضاع بیرونی بیش از این تهدیدآمیز شود.