شهر سخت افزار/ بازار موبایل در سال 96 با فراز و نشیبهای بسیاری روبهرو بود؛ از طرفی اجرای طرح رجیستری و شوکی که به بازار وارد شد و از طرف دیگر نوسانات و افزایش قیمت ارز خود به تنهایی برای افزایش قیمت موبایل در کشور کافی بود.
افزایش قیمت و کسادی بازار موبایل در سال 96
یکی از فروشندگان موبایل اظهار داشت: قیمت موبایل در سال 96 نوسانات زیادی داشت و همین موضوع باعث شد تا کسب و کار ما در سال جاری در بدترین وضعیت خود قرار داشته باشد.
او گفت: طرح رجیستری باعث افزایش بی رویه گوشی ها شد و این خود دلیلی بر کاهش فروش ما بوده است؛ در آیفون قیمتها تا یک میلیون افزایش داشت و در برند سامسونگ شاهد افزایش بین 200 الی 600 تومانی بودهایم. از طرفی نوسانات ارز نیز تاثیرات بسزایی در کسادی بازار موبایل در سال جاری داشته است
رئیس اتحادیه صنف دستگاههای مخابراتی: تلفن همراه در سال جاری 25 درصد افزایش قیمت داشت.
مهدی محبی رییس اتحادیه صنف دستگاه های مخابراتی و ارتباطی و لوازم جانبی تهران اظهار داشت: در سال گذشته دلایل متعددی همچون نوسانات ارز، تغییرات قیمت، قطع ارز مبادله در بازار موبایل و همزمان شدن این مسائل با طرح رجیستری باعث افزایش قیمت موبایل شد.
محبی ادامه داد: البته طرح رجیستری برای مصرف کننده بسیار مناسب است چرا که مردم از یک سری شرایط نامطلوب راحت میشوند؛ چرا که با این طرح همه گوشیها ملزم به داشتن گارانتی می شوند. قبلا به اینصورت نبود و فروشنده بعد از فروش موبایل تعهدی بابت مشکل موبایل نداشت و این مسئله برای مصرف کننده نقطه مثبتی محسوب می شود.
رییس اتحادیه صنف دستگاه های مخابراتی و ارتباطی و لوازم جانبی تهران با اشاره به وضعیت موبایل در سال جاری اظهار داشت: از آغاز تا پایان سال 96 وضعیت بازار موبایل بد نبوده است؛ البته به دلیل شرایطی که در چند ماه گذشته انجام شده شاهد نوسانات قیمت زیادی در بازار موبایل بودیم.
مهدی محبی در کاهش فروش مغازه داران صنف موبایل در سال جاری اظهار داشت: برخی از فروشگاه های اینترنتی روزانه 5 هزار گوشی به فروش می رسانند در حالی که به ندرت یک کسبه این صنف در روز 20 موبایل می فروشد و این نشان دهنده عدم توانایی رقابت کسبه با این فروشگاه ها می باشد. این فروشگاهها به خاطر خریدی که به صورت عمده انجام می دهند با قیمت های پایینتری نیز محصولات خود را به فروش می رسانند که این فضای رقابتی را از بین برده است.
او ادامه داد: بیش از 8 هزار فروشنده موبایل در سطح شهر تهران داریم که به طور میانگین اگر هر فروشنده زیر مجموعه ای 5 نفر داشته باشد با این وضعیت چندین هزار نفر بیکار می شوند. مشکلی را که برای فروشندگان موبایل به وجود آمده است به مسئولان انتقال دادیم تا فکر اساسی برای این مشکل کنند. اگر این تعداد بر اساس فضای رقابتی نامناسب بیکار شوند آیا دولت برای آنها شغلی در نظر گرفته است؟!
محبی گفت: در حوزه کسب و کارهای اینترنتی فروشندگان موبایل نیز اقداماتی همچون تاسیس فروشگاههای اینترنتی موبایل انجام دادهاند، اما متاسفانه توان رقابت با فروشگاه های اینترنتی بزرگی که روزانه 5 هزار موبایل می فروشند را ندارند.
مهدی محبی در مورد مشکلات اتحادیه صنف دستگاه های مخابراتی و ارتباطی و لوازم جانبی تهران در سال 96 اظهار داشت: اتحادیه تا مردادماه امسال درگیر انتخابات درونی بود و بعد از انتخابات بیشترین جلسات برگزار شده مربوط به طرح رجیستری بود؛ مشکلات اعضا را اعلام کردیم و با همه سازمانهای مربوطه برای رفع مشکلات رجیستری جلسه برگزار کردیم. البته مهمترین مشکل ما در سال 96 بعد از طرح رجیستری، جلوگیری از ورود باکس گوشی های تلفن به خاطر وجود تولیدات داخلی بود؛ البته ما تولیدات داخلی را قبول داریم اما امکانات باکس های جدیدی را که وارد کشور می شوند ندارند و باید این مشکل حل شود.
رییس اتحادیه صنف دستگاه های مخابراتی و ارتباطی و لوازم جانبی تهران در پایان اظهار داشت: طرح رجیستری در سال جاری اتفاق مهمی در حوزه موبایل بود که قطعا نکات مثبت آن در سال 97 احساس خواهد شد؛ هر چند اجرای این طرح به همراه مسائلی همچون افزایش قیمت ارز باعث شد تا در سال 96 قیمت موبایل 25 درصد افزایش پیدا کند.
با همه این تفاسیر و بر اساس اظهار نظرهای انجام شده، هر چند در سال 96 بازار موبایل با مشکلات بسیاری روبرو بوده؛ امید است در سال 97 اتفاقات خوشایندی برای این حوزه رقم بخورد.