آخرین خبر/ استیون هاوکینگ، ستارۀ درخشان دنیای علم، که بینش کیهان شناسی مدرن را شکل داد در سن 76 سالگی فوت کرده است.
خانواده او در ساعات اولیه صبح روز چهارشنبه طی بیانیه ای اعلام کردند که مرگ وی در خانه اش در کمبریج تأیید شده است.خانواده دکتر هاوکینگ اعلام کرده اند که وی در خانه اش در نزدیکی دانشگاه کمبریج مرگ آرامی داشته است. کمبریج جایی است که هاوکینگ اکثر کارهای تحقیقاتی خود بر روی پروژه های ساختار شکنانه ای همچون سیاه چاله ها را در آنجا انجام داده است.
این فیزیکدان انگلیسی در سن ۲۲ سالگی مبتلا به یک بیماری عصبی خاص شد و در آن زمان پزشکان به وی اعلام کردند که تنها برای چند سال دیگر زنده خواهد ماند. این بیماری هاوکینگ را به طور کامل از کار انداخت و باعث شد وی تا آخر عمر بر روی ویلچر نشیند و حتی امکان حرف زدن را نیز نداشته باشد.
هاوکینگ یکی از معدود دانشمندان بزرگی بود که علاوه بر فعالیتهای دانشگاهی درخشان، به ترویج علم و عمومیسازی آن بسیار توجه میکرد. او هرگز اجازه نداد بیماری عصبی «موتور نورون» که فعالیت ماهیچههای بدنش را به تکان خوردن فقط ۲ انگشت دست چپ محدود کرده بود، روی پیشرفتهای علمیاش تأثیر بگذارد.
مقالات علمی هاوکینگ، نگاه فیزیکدانان را به سیاهچالهها و زمان تغییر داد و معروفترین کتاب او، «تاریخچه زمان» یکی از پرفروشترین کتابهای پاپساینس (علم برای عموم» در طول تاریخ محسوب میشود.
هاوکینگ در طول عمر خود، جوایز و مدالهای متعددی دریافت کرد؛ اما از آنجاکه هنوز تأییدی تجربی بر نظریات او در مورد سیاهچالهها یافته نشده است؛ نتوانست به جایزه نوبل فیزیک دست پیدا کند.