سیاست روز/ متن پیش رو در سیاست روز منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.



ظاهرا قرار نیست رئیس‌جمهور در جلسه استیضاح وزرایش حضور داشته باشد. این را سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس گفته که «احتمالاً اسحاق جهانگیری معاون رئیس‌جمهور برای دفاع از وزرا در مجلس حضور می‌یابد» البته رئیس کابینه دوازدهم سفارش‌هایش را در جلسه یکشنبه دولت به نمایندگان کرده است و از آنها خواسته تا رای بیشتری به وزرایش بدهند. 
حسن روحانی که از استیضاح وزرایش در مجلسی که به نظر می‌رسید همراه با او باشد، راضی به نظر نمی‌رسد، به نمایندگان یادآوری کرده که «نمایندگان مجلس شورای اسلامی شش ماه قبل به همین وزرا رأی اعتماد داده اند، این مدت زمان کمی برای تردید در اعتماد به آنهاست و امیدواریم که این استیضاح باز هم با رأی اعتماد نمایندگان به وزرای مورد نظر همراه باشد.» 
البته آقای رئیس‌جمهور فراموش کرده‌اند که این وزرا ۴ سال و ۶ ماه فرصت کار و تلاش داشته‌اند نه ۶ ماه. 
رییس جمهور همچنین رأی قاطع به همه وزرای استیضاح شده را موجب استحکام نظام و تقویت امید به آینده در جامعه دانسته و بویژه در روزهای پایانی سال از نمایندگان مجلس خواست که با توجه به خدمات ارزنده، وزیران را در مسیر استمرار خدمات یاری کنند. احتمالا عدم رای اعتماد به وزرا هم می‌تواند ناشی از «کمبود عقل» باشد! 
حالا برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی آزمون مهمی است که تصمیم بگیرند وکیل ملت خواهند بود یا وکیل دولت. بحث موافقت و مخالفت با استیضاح نیست. بحث بر سر استقلال مجلسی است که قرار است در راس امور باشد و دولت‌ها را از مسیر اشتباه در مدیریت و اجرا باز بدارد. نتیجه جلسه استیضاح امروز و فردا هرچه باشد، مهم آن است که مجلس تصمیم درست و نه از سر توصیه و خواهش و تمنا گرفته باشد. 

فشردگی جلسه استیضاح 

عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: با توجه به فشردگی کار و محدودیت زمان، برنامه هیئت رئیسه این است که از وزرا و نمایندگان بخواهند تا کمتر از زمان خود برای ارائه مطالبشان استفاده کنند تا بدین وسیله استیضاح وزیر کار در نوبت صبح و در محدوده زمانی ۴ ساعت و استیضاح وزیر راه در در زمان ۴ ساعت نوبت عصر برگزار شود. 
اکبر رنجبرزاده افزود: بر این اساس بنا شده از وزرا و نمایندگان درخواست شود تا وزرا از ۳ ساعت وقتی که در اختیار دارند از ۲ ساعت آن استفاده کنند و نمایندگان هم از ۲ ساعت وقتی که برای ارائه مطالبشان در اختیار دارند، از یک ساعت و نیم آن استفاده کنند که تاکنون طبق صحبتی که با وزیر کار شده وی این موضوع را پذیرفته است. 
عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: چنانچه وزرا و نمایندگان از تمام وقت خود استفاده کنند هر جلسه استیضاح ۵ ساعت و ۳۰ دقیقه به طول می‌انجامد و ما ناچاراً باید در سه نوبت برای استیضاح وزرا جلسه علنی داشته باشیم.