آنا/ نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: لابیگری در مجلس بیش از اندازه جا باز کرده است ؛ حتی برخی دلالان میآیند و نمایندگان را نسبت به عملکرد یک وزیر راضی میکنند.
مسعود رضایی در گفتوگو با آنا، درباره طرح استیضاح عباس آخوندی با بیان اینکه به نظر میرسد روند فعالیتهای وزارتخانه راه و شهرسازی از دست ایشان خارج شده است، اظهارداشت: آخوندی جوری کار میکند که انگار نیازی به وزارت ندارد. در دو سال اخیر ما چندین سانحه ناگوار در این حوزه داشتیم که خسارات جبران ناپذیری را وارد کرده است.
وی اضافه کرد: خارج شدن قطار از ریل، حادثه پلاسکو، همچنین مسائل مربوط به زلزله کرمانشاه و اخیرا هم که کشتی سانچی و سقوط هواپیمای تهرانـیاسوج از اتفاقاتی بود که نیاز به بازنگری در این وزارتخانه را گوشزد میکند.
نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه تصور میکنم در هر کجای دونیا حتی دو نمونه از این اتفاقات رخ میداد وزیر به خاطر همدردی با مردم هم که شده استعفا میکرد، گفت: آقای آخوندی نه تنها از مردم عذرخواهی نکرد؛ بلکه نوعی بیاهمیتی در رفتار ایشان مشاهده میشود و مسئولیتی در قبال این اتفاقات برای خود قائل نیست.
رضایی با تاکید بر اینکه وزیر در جایگاه بالاترین مقام در وزارتخانه باید بار مسئولیت به دوش بکشد، تصریح کرد: وزیر از کلمه «وزر» گرفته شده است به معنای اینکه هرکس که وزیر شد، باید گناه و مسئولیت هر اتفاقی در آخرین نقطه وزارتخانه خود را به عهده بگیرد و پاسخگو باشد؛ ولی ما چنین عملی را از وزیر راه و شهرسازی ندیدیم. یا ایشان احتیاجی به وزارت ندارد؛ یا از سر ناز وزارت میکند.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه وظیفه ذاتی و رسالت نمایندگان مجلس است که وزیر راه و شهرسازی را مورد استیضاح قرار دهند، خاطرنشان ساخت: اگر ایشان پاسخهای قانعکنندهای در قبال پرسشهای نمایندگان داشت، ماندگار می شود و اگر جوابی نداشت، باید جای خود را به کسی بدهد که بتواند بهتر کار کند.
وی در پاسخ به این پرسش که چطور استیضاح وزیر راه و شهرسازی در دفعات گذشته نتیجهای نداشت، گفت: من این ضعف را از مجلس میدانم؛ چراکه لابیگری در مجلس بیش از اندازه جا باز کرده است و وزرا با رابطه هایی که از بیرون مجلس با نمایندگان دارند و از طریق واسطههای خود در رایها تاثیر میگذارند. گاهی حتی برخی دلالان میآیند و با نمایندگان صحبت میکنند تا آنان را نسبت به عملکرد یک وزیر راضی کنند.
رضایی تصریح کرد: من به صورت صراحتا برا ین مساله تاکید میکنم که نمایندگان مجلس باید بر مبنای واقعیت و به صورت اخلاقی مسائل را مطرح کنند و اگر پاسخ نگرفتند، وزیر را برکنار کنند. مجلس دهم باید برای یک بار هم که شده، نشان دهد جایگاه مجلس جایگاهی نظارتی است و وزرا باید تاثیر افکار نمایندگان را پررنگ ببینند؛ در غیر این صورت مجلس روزبهروز جایگاه پایینتری پیدا می کند؛ چراکه وزرا هم وقتی ملایمت بیش از حد مجلس را ببینند، دیگر وقعی به نظرات و نظارت نمایندگان نخواهند گذاشت.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درخصوص استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: من در ارتباط با استیضاح آقای ربیعی بیشتر مساله شرکت هواپیمایی آسمان و سقوط هواپیمای آن را مطرح میدانم. حدود 3 ماه پیش من در شیراز همراه ایشان بودم و خواستار رفع مشکلات شرکت هواپیمایی آسمان شدم. حتی ما درخصوص لزوم برکناری رئیس این شرکت نامهای نوشتیم که از 18 نماینده استان شیراز 17 نماینده آن را به امضا رساندند.
وی با بیان اینکه ما با تحقیق به یقین رسیده بودیم که رئیس شرکت هواپیمایی آسمان مدیریت مناسبی در این شرکت ندارد، تاکید کرد: نمی توان گفت وزیر کار در این زمینه کاری نکرده است اما آنگونه که باید به این مساله اهمیت نداد. نگاه من برای استیضاح وزیر کار، کمکاری در زمینه عدم برکناری رئیس شرکت هواپیمایی آسمان و عدم رسیدگی به مشکلات این شرکت است.