تسنیم/ عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس معتقد است افزایش سود سپرده بانکی باعث می‌شود تا بازار سرمایه جذابیتی برای مردم نداشته باشد.



نبی هزار جریبی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به نوسات نرخ ارز در هفته‌های گذشته و اقدام بانک مرکزی در افزایش دوباره نرخ سود سپرده بانکی به 20 درصد برای جلوگیری از افزایش نرخ دلار در بازار گفت: اقدامات اخیر بانک مرکزی در افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی و همچنین حراج سکه بهار آزادی در بازار تنها می‌تواند به عنوان یک مُسکن عمل کند و نمی‌توان انتظار داشت که با این اقدامات آرامش مطلوب و مورد نظر فعالان اقتصادی در بازار ایجاد شود.

وی افزود: التهابات اقتصادی هفته‌های اخیر منجر به افزایش ناگهانی قیمت دلار تا نرخ 5200 تومان و متضرر شدن بسیاری از صادر کنندگان کالا در کشور شد که این موضوع در نهایت به ضرر مردم تمام می‌شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت:‌ البته اقدام بانک مرکزی در بالا بردن نرخ سود سپرده‌ها قطعا به بازار سرمایه آسیب خواهد زد چراکه زمانی که بانک‌ها به سپرده گذاران وعده سود 20 درصدی با ریسک اقتصادی صفر را می‌دهند طبیعتا نقدینگی در بانک‌ها بلوکه شده و بازار سرمایه جذابیت خود را برای سرمایه‌گذاری از دست می‌دهد.

به گفته هزار جریبی بانک مرکزی با وجود اینکه برنامه‌هایی برای سرازیر کردن سرمایه‌های بانکی به سمت تولید دارد اما تاکنون هیچگونه تصمیم عملی در این زمینه از سوی بانک مرکزی انجام نشده است و در بحث موسسات مالی و مشکلاتی که برای مردم ایجاد کردند نیز شاهد بودیم که سیستم بانکداری کشور برنامه اجرایی مشخصی برای به کارگیری هدفمند سرمایه‌های مردم ندارد که این موضوع باعث بی اعتمادی مردم به نظام بانکداری کشور شده است.

نماینده مردم گرگان در مجلس خاطرنشان کرد: سرمایه‌های مردمی انباشته شده در بانکها در صورتی که در جایی به غیر از تولید به کار گرفته شود مانند یک سیل مخرب، آسیب‌های جدی را به اقتصاد کشور وارد می‌کند. به طور مثال یکی از دلایل رکود کنونی بازار مسکن که به یک معضل برای چرخه اقتصاد کشور تبدیل شده، سرازیر شدن سرمایه‌های مردمی در بانک‌ها به سمت انبوه سازی طی دهه گذشته بوده است. بنابراین بانک مرکزی است می‌تواند مهمترین نقش را در اقتصاد کشور برای هدایت سرمایه‌های مردمی ایفا کند.

با کانال تلگرامی «یا مهدی نیوز» همراه شوید